donderdag 2 februari 2023

Verjaardags kaart voor Gerie en tag voor een nieuw huis

Een beetje later dan gepland laat ik jullie de kaart zien die ik gemaakt heb voor de verjaardag van Gerie.
De laatste jaren is onze afspraak een kaartje te maken dat in een envelop met 1 postzegel past dus het gewicht moest onder de 20 gram blijven. Dat is ook dit jaar weer gelukt.

De basis is een bruine kraft kaart, de tweede laag heeft wat stukjes papieren doily en daar boven op zit het romantische dessinpapier uit een vrij nieuwe blok van Action. Alle randen heb ik eerst ruw gemaakt en daarna voorzien van een laagje witte gesso.

Ook de bloem kreeg een likje witte gesso, daar omheen heb ik  wat wit gedroogd gipskruid gelijmd.
Nieuw voor mij was het werken met de metalic flakes, die ik al lang in huis had maar nog nooit had uitgeprobeerd. Het hart van de bloem kreeg ook wat metalic flakes. Het blijft super goed zitten met een plakstift op papier of met wat vloeibare tacky glue in het midden van zo'n bloemetje.


De vintage lady is een sticker van Ali maar die heb ik hier niet als sticker gebruikt.

De labels komen van Tracey Fox, toevallig zat daar ook een label met January er op bij. De tekst Oirschot (mijn woonplaats) komt ook van een sticker uit een plaatjes verzamel boek dat we konden sparen bij Jumbo. De polariod frames zijn gemaakt met stansjes van Action en Ali.

Gelukkig was Gerie er blij mee ook al was het wat later en nog 5 dagen later dan ik hem verzond door de trage post in haar woonplaats.
Met deze kaart doe ik graag mee met de volgende challenges:

Seize the Birthday challenge 254

 Creative fingers challenge 247 

Lil patch of crafty friends challenge 198  cr

Ally"s angels challenge 66

Love to scrap challenge 159

Ik heb ook nog een leuke tag, om aan een plantje te hangen, gemaakt voor een oud collega toen we hun nieuwe huis gingen bekijken.
De basis van het huisje, het deurtje en de schoorsteen heb ik zelf getekend en geknipt uit dessinpapier.


De dakpannetjes heb ik gemaakt met een cirkelpons. Alles is gedistressd met Walnut stain inkt. Op de deur heb ik een bling hartje geplakt dat kreeg ik ooit in een happy mail.Deze tag wil ik mee laten doen met de volgende challenges:

creatalicious challenge 252

KIC challenge 176 

Ik heb hier natuurlijk ook weer een filmpje van gemaakt

Bedankt voor het kijken en jullie reacties, blijf gezond en tot volgende keer.

8 opmerkingen:

 1. Altijd zo leuk om te lezen bij je hoe het is gemaakt en ik zat je witte bloemetjes al te bekijken ... wat is dit? Nu weet ik het!!! We blijven de 1 postzegel uitdaging volhouden hoor! Je label met zelfgemaakte huisje is ook ENIG! Nogmaals bedankt voor je mooie kaart Maia 😘
  Je post hiervoor ook nog bezocht 😉
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaart heb je voor Gerie gemaakt. En zeker een uitdaging om een kaart beneden de 20 gr. te houden. Maar het is je dus gelukt. 👍 De label met het huisje is erg leuk. Een leuk idee om cirkels voor de dakpannen te gebruiken. (ook leuk om papierrestjes voor te gebruiken)
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave kaart voor Gerie! En zo knap dat je onder de 20 gram gebleven bent. Er is toch heel veel te zien en je hebt het zo mooi gedaan met die gesso overal..
  Ook je huisje op de label is heel erg leuk, Wat een tof idee die dakpannen! Dat had ik nooit bedacht en het is eigenlijk net zon dak als het zo'n koekhuisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige kaart en een leuke tag met het hartje erop bedankt voor je deelname bij KIC
  Groetjes Elly DT

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amazing Vintage card for your friend. So many elements and added texture and you still kept it under 20 grams. Thanks for showing us your video too. So glad that you joined us at Seize the Birthday Challenge. Hope to see you again.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me nog een hele challenge om onder de 20 gram te blijven maar het is je goed gelukt. Mooie kaart!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi kaartje, bedankt om mee te doen, groetjes Darline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je een mooie kaart voor Gerie gemaakt. Prachtig versierd en de gedroogde gipskruid is een idee wat ik moet onthouden. De tag is ook heel mooi en vrolijk. groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen