vrijdag 1 juni 2018

Mini boekje van 1 vel A4 papier en bezoekje aan Oudenaarde Belgie

Zojuist heb ik in mijn vorige post een privacyverklaring neergezet.
Mijn dank aan Ans en Gerjanne voor het voorbeeld.
Ik kan alleen niet uitgevonden krijgen hoe ik een Word bestand aan mijn blog toe voeg dus heb ik het maar op deze manier gedaan.
In de zijlijn staat ook een link waarop je kunt klikken en de verklaring kunt lezen.
Niet dat ik denk dat iemand dit gaat doen hoor maar het is weer 1 van de zoveel regeltjes die ze hebben verzonnen voor ons dus doen we maar braaf mee. Het heeft in ieder geval heel veel mensen heel veel werk opgeleverd.

Gelukkig is het inmiddels wat afgekoeld buiten. Ik hou wel van lekker weer hoor maar zo heet en vooral benauwd en vochtig hoeft van mij niet.
Ik heb niet veel achter de pc gezeten dus.
Het is inmiddels een traditie dat wij 1 keer per jaar afspreken om met onze Belgische vrienden iets te gaan doen.
We kennen elkaar van een vakantie boerderij in een plaatsje in het binnenland van Koksijde waar we elke vakantie ( ongeveer 14 jaar op een rij) met elkaar optrokken. Onze kinderen groeiden daar dus samen op.
De kinderen gaan inmiddels niet meer mee op die bezoekjes over en weer maar het is toch leuk om ze dan ook weer te zien.
Dit jaar gingen wij richting België. Ik heb o.a. een mini boekje gemaakt voor hen met daar in foto's van onze ontmoetingen uit voorgaande jaren.
Het is een eenvoudig boekje geworden. Ik heb vooral papier gebruikt van Action en ook de plaatjes en quotes komen daar vandaan. De rest papiertjes van mijn travel albums voor Frankrijk kwamen zo ook goed van pas.


Er zitten een heleboel pockets in afwisselend aan de bovenkant en zijkant dus ik kon ook veel leuke fotootjes kwijt. Zo gingen we dus in 2011 een dagje samen met onze kinderen naar Gent.Er zitten ook foto's in van een fietstocht die we met hen deden hier vlakbij in Oisterwijk 2014.


Dit is de achterkant van het mini boekje


En natuurlijk hadden we met hen een hele gezellige dag en ik heb weer foto's gemaakt ...wie weet voor een volgend boekje haha.
Mocht je ook zo'n boekje willen maken de tutorial vond ik hier:


Zij trakteerden ons op een heel mooi dagje naar de parel van Vlaanderen namelijk de mooie kleine maar oude stad Oudenaarde.
Daar staat 1 van de mooiste stadhuizen van België echt zo prachtig!
Binnen hangt een heel oud groot wandtapijt maar helaas was het op zaterdagmiddag gesloten.Voor de wieler liefhebbers het museum van de ronde van Vlaanderen staat ook in Oudenaarde.
Voor elke winnaar was er een mooie steen. Dus moest ik even een Nederlander en een Belg op de foto zetten natuurlijk.
Natuurlijk moest ik voor onze zoon ook even de motoren fotograferen de op de grote markt aanwezig waren.


Onze vrienden hadden een stadswandeling uitgeprint dus we kwamen langs mooie oude panden.
o.a. op dit kleine begijnhofje dat ze nu aan het renoveren waren.
Heel veel oude geveltjes in de straten en rond de markt.
Bij deze dame die bij een cafeetje stond hielden we een pauze.


Een apart ingang bij een winkeltje


En langs de Schelde was het ook fijn wandelen.Tenslotte weer aan de andere kant van het prachtige stadhuis terug.
Het was mooi weer dus aan het eind van de dag toen we op een terrasje zaten kwamen er steeds meer kinderen tussen de spuitende waterstenen staan om te genieten.Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen laten zien dat wij genoten hebben van dit mooie stadje.
Deze post is al lang maar toch wil ik nog even iets laten zien.
Ik won bij Carolien een give away heerlijke fair trade thee, dank je wel Carolien ook voor je mooie kaartje erbij!


En bij Tineke won ik een workshop pakketje met een maritiem thema. Er zat zelfs een stencil van Dutch Doobadoo bij! Dank je wel Tineke die ga ik zeker eens een keer op mijn gemak zitten maken.
Deze kaart kan ik maken met het pakketje. Kijk ook even op het blog van Tineke zij maakt o.a. de meest fantastische zomerse kaartjes!


Bedankt voor het kijken en lezen allemaal en een heel fijn weekend!


12 opmerkingen:

 1. Hoi Maia ... wat een prachtig boekje heb je gemaakt van deze mooie stad in België. Je foto's zijn ook super mooi.Gefeliciteerd met je prijzen en veel plezier ermee ...
  Groetjes,Odette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke reportage heb je ervan gemaakt. Klinkt als een heerlijk dagje uit! En je boekje is weer zo mooi! Altijd als ik je creaties zie denk ik: ik moet ook eens weer wat met papier gaan doen...
  De privacyverklaring kun je ook op een aparte pagina zetten. Je kiest dan niet voor berichten/posts maar pagina. Het invullen werkt hetzelfde als een blogpost. Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Maia, wat leuk dat jullie op deze manier contact houden. Heel bijzonder. Je hebt een mooi boekje gemaakt en ik vind geprinte foto's toch fijn. Bij mijn broer is laatst ingebroken en zijn de tablets en computers gestolen en ook alle foto's weg die erop stonden. Zo'n boekje pak je ook om even door te bladeren of iets te laten zien. Mooie foto's van een mooie stad waar jullie nu weer geweest zijn...voor een volgend boekje..;) ?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Maia,
  ja die privacyverklaring is en ding. Ik heb hem op een nieuwe pagina gezet. Maar zo kan het ook denk ik.
  Je cadeautje voor je Belgische vrienden is geweldig. Dat zullen ze wel zeer gewaardeerd hebben. Bijzonder dat jullie nog steeds contact hebben met elkaar. Waardevol, want het is in een periode geweest waarin jullie allebei met de kinderen weg gingen. Die periode is op een of andere manier heel bijzonder. Prachtige foto's laat je ook zien van het bezoek aan hen.
  Leuke dingen heb je gewonnen! En dat kaartje met het trapje is enig!
  Groetjes en en fijn weekend!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een prachtig boekje gemaakt zeg! Heerlijk om zo met vrienden op stap te gaan. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi, leuk boekje.
  Zo hebben jullie vrienden een.mooi, klein aandenken aan al die gezelligheid.
  En wat een prachtige stad, lijkt mij heel erg leuk om daar eens doorheen te wandelen en ,heel bewust, alle mooie plekjes te bekijken.
  Klinkt als een geslaagd weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat miniboekje en veel sfeervolle foto' s!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met jouw boekje was ze vast hartstikke in haar nopjes en oude herinneringen ophalen natuurlijk!!! En ook weer een ander gezellig samenzijn gehad....komen vast nog meer boekjes ...lol. En wat een leuke post bij jou in de deur van Caroline en Tineke, nu met een lekker kopje thee aan de slag met Tineke's pakketje whaha Als je een pagina balk op je blog wilt voor je privacy verklaring dan mail je me maar even, al vind ik dat het zo ook prima kan hoor! Vanmorgen bij het opstaan was het 22 graden in my home, wat een verademing, kan weer eens wat doen binnen.
  Fijn weekend Maia en liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lange blogpost heb je gemaakt. Leuk hoor om te lezen. Je boekje is een hele leuke herinnering! Erg mooi gemaakt weer. Fijn weekend.
  Groetjes Mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook weer bekomen van de hitte,wat was het vies warm, heerlijk koel was het gisteren, vandaag weer warmer..
  Mooi boekje heb je gemaakt en leuk zo'n uitstapje naar een onbekende stad..
  Super dat je in de prijzen viel,lekkere theetjes en en mooi pakketje..
  groetjes,
  Ansx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. p.s. ere wie ere toekomt, de privacy verklaring komt van Irene, die ik ook van haar heb overgenomen..
   Ansx

   Verwijderen
 11. it is crispy to study.Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet promotion

  BeantwoordenVerwijderen