zondag 15 januari 2023

Een nieuw jaar!

Het mag de hele maand januari toch nog??
Ik wens jullie een heel gezellig, creatief en vooral gezond 2023 toe.

De eerste weken van het jaar begonnen voor mij met een hardnekkige verkoudheid maar inmiddels hoop ik dat het elke dag weer een beetje beter gaat.
Het jaar begon in creatief opzicht goed want ik zat in de top 3 met mijn kerstornament bij het Crafty Gals Corner blog en won 3 digitals.

In dit nieuwe jaar wil ik jullie wat dingen laten zien die ik eigenlijk vorig jaar al gemaakt heb.
Zo maakte ik een kaart voor de verjaardag van mijn oom, die tot voor kort nog op zichzelf woonde en de mooie leeftijd van 100 jaar bereikt heeft.
Het is de enige nog levende broer van mijn vader en die is al overleden op 68 jarige leeftijd.

Mijn vader had altijd hele verhalen over hun avonturen als broers samen in oorlogstijd.
Deze oom is destijds ondergedoken bij een juwelier en heeft daar de passie voor klokken maken gekregen.
In zijn flat is nog een kamertje vol oude klokken en onderdelen, alle mensen rondom Den Bosch wisten hem daar voor te vinden. Ook was hij tot voor enige jaren nog, de oudste suppoost in de St.Jan in Den Bosch. Vandaag de dag speelt hij nog elke dag fanatiek het spel rummicub en ik denk dat hij nog steeds vrijwel nooit verliest. Als kind gingen wij op zondag vaak bij hem en zijn grote gezin ( met onze 5 kinderen) op bezoek in Vught. Het was altijd een gezellige drukke boel.
Ik maakte voor hem deze kaart:

 De basis is een bruine kraft kaart. Met een embossings folder heb ik de achtergrond kaart gemaakt van zwart karton. De hoog liggende gedeeltes heb ik bewerkt met koper kleurige wax.

 De klok met wijzers zijn gemaakt van dik karton met een stans van Tim Holz. Ik heb ze bewerkt met bruin/roestkleurig embossingspoeder. In het midden van de wijzers kwam een klein koperen tandwieltje.

Het schildje onder de cijfers en het # tekentje zijn van hout. Deze heb ik ook allemaal geembost met goudkleurig embossingspoeder. Onder het cijfer zit nog wat zwart naaigaren voor wat meer contrast.

Het was weer eens leuk om met de verschillende soorten embossing mallen en poeders te werken, iets wat te weinig uit de kast komt de laatste tijd haha.

Ik doe graag mee met de volgende challenges:
Knutsels en kadootjes challenge met de E  de E van Embossing poeder

A perfect time to craft challenge 1


Creative inspiration challenge something old...


Daisy chain challenge 70 birthday


seize the birthday challenge 253


Creative Fingers challenge 246
 

Creatalicious challenge 251


Ally's Angels challenge 66

Nachteulen challenge 20

Crafty Friends challenge 163 

Love to scrap challenge 159

Op vrijdag voor kerst hadden wij een afscheidsreceptie van een oud collega kleuterjuf die met pensioen ging. We hebben jaren samen gewerkt, leuke projecten bedacht, toneel voor de kleuters gedaan ter inleiding van een nieuw projekt, gezellige kamp dagen georganiseerd, veel geknutseld... etc. etc.
Ik heb alle foto's die ik nog op mijn pc bewaard had opgezocht en die verwerkt in een folio voor haar.
Zo zag er dat uit:

De basis heb ik gemaakt van wit karton en het dessinpapier komt van oude blokken van Action
Zo zag de basis..kaal er uit:
 
Als je het boekje open klapt zie je aan de linkerkant een waterval gedeelte. Bovenaan een foto van de uitnodiging en daar onder allemaal oude team foto's.

Onder de teamfoto's heb ik een foto van onze oude school geplakt.


 Over het middelgedeelte zit een flap waar ik een toepasselijk plaatje op gemaakt heb.


 Onder deze flap schoof ik een grote roze tag met een persoonlijke boodschap voor haar.


Als je de flap omhoog flapt zie je dit:
Aan de onderkant in het midden maakt ik een grote pocket waar een mini accordeon boekje in zit.
Daar in heb ik allerlei foto's geplakt van onze gezamenlijke activiteiten door de jaren heen.
Boven dit boekje zie je nog een foto van de huidige school waar we samen gewerkt hebben.

Onder de rechter flap zitten nog twee pockets met tags die ik wel toepasselijk vond voor haar.
En dit is de achterkant van de folio voor Rosalie. Zij is altijd de juf van onze Vlinder kleuter groep geweest.Voor mijn Youtube volgers maakt ik nog het volgende filmpje, hier in zien jullie nog wat meer detail foto's:Bedankt allemaal voor het kijken helemaal tot hier en tot de volgende keer!

11 opmerkingen:

 1. Such a gorgeous card, love the grungy look. Thank you for playing along at Creative Inspirations, good luck.
  Hugs
  Gina xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige toepasselijke kaart voor je oom en een mooie creatie met herinneringen voor je oud collega.
  Groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige creaties, Maia
  De klok is superprachtig en het naslagboekje voor je oudcollega ook helemaal top, daar heb je weer mensen blij mee gemaakt
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Maia, wat een mooi verhaal over je oom. Zo bijzonder om een 100 jarige in de familie te hebben. Bij zo'n kroonjaar komen de herinneringen vanzelf.
  Je kaart voor hem is heel mooi. En dat boekje voor je oud collega! Wauw zeg, dat is me een cadeau! Vol herinneringen en complimenten zo te lezen. Daar heb je heel wat uren inzitten, maar ze zal het wel heel erg gewaardeerd hebben. Leuk dat je ook een filmpje maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Maia, wat een gave, toepasselijke felicitatie-kaart heb je voor je oom gemaakt. Heel mooi met die wax en embossing poeder. Hier komt dat spul ook te weinig uit de kast maar begin 2023 zei ik dat ik dit jaar voornemens ben om het vaker te gaan gebruiken.
  Het album voor je oud collega is super. Wat een mooi persoonlijk afscheidscadeau. Dit gaat vaak doorgekeken en gekoesterd worden, dat weet ik zeker.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kaart heb je voor de 100ste verjaardag van je oom gemaakt. Het album voor je oud collega haar pensionering is ook prachtig. Wat valt er veel in te zien. Een mooi persoonlijk cadeau. Leuk dat je begin dit jaar in de prijzen viel met een kaart. Gefeliciteerd. En ik hoop dat je nu gauw van je hardnekkige verkoudheid af bent.
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Love the use of the time with the 100th. What a milestone! Thanks for joining in at STB

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je in de top drie terecht kwam! En die kaart voor je oom... prachtig! Maar als je zo'n bijzondere leeftijd bereikt mag je ook wel een speciale kaart krijgen he!
  Beterschap met je verkoudheid en geniet van een wit weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Love all the textures on your card. Thanks for joining us at Creative Inspirations blog Jayne DT

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Happy Birthday to your uncle! How wonderful that he has not only lived to be 100, but he is still active. I am sure he will love your card. I love how you distressed your elements and added die cuts to the embossed panel to create a clock.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fantastisch de kaart voor je oom Maia, 100 jaar wat een leeftijd hè, heel leuk dat hij een passie voor klokken heeft en dan van jou zo' n prachtig persoonlijk kaartje krijgt van jou en komt vast bij zijn verzameling klokken te staan! Ook je oud collega heeft een super afscheids kado gekregen, prachtig al die details!!!
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen