zondag 17 mei 2020

Twee ArtyMaze geïnspireerde verjaardags- kaarten voor Dana en Astrid.

Hebben jullie dat ook....dat je je zomaar uren kunt verliezen 's avonds met creatieve filmpjes op YouTube kijken?
Andrea is echt een aanrader op dit gebied als je tenminste van recyclen, vintage/shabby chic, mixed media en go witz the flow creëren houdt. Ze laat echt heel veel technieken zien in haar projecten en je vergeet even alles om je heen net zoals bij een boek lezen...tenminste zo is dat bij mij haha.
Dit is de link naar haar YouTube kanaal: dat kanaal heet ArtyMaze ( klik op de naam).
Zij verkoopt ook digitale kits waar ik eigenlijk nog nooit mee gewerkt heb.
Laatst gaf zij, om iedereen te motiveren en inspireren om binnen te blijven in deze moeilijke tijd, een free digital kit. Je kunt dat gratis downloaden.
Prachtig vond ik de kit en toen ik het uitgeprint had kreeg ik meteen een idee om er kaarten van te maken voor Dana en Astrid die ook in de eerste week van mei jarig waren.

Eerst heb ik wat spulletjes verzameld.


Natuurlijk heb ik ook weer gerecycled en voor de basis van de kaarten twee stukken dik karton van een cracker doosje genomen.
Met plakstift heb ik allerlei gescheurde papiertjes op het karton geplakt, dat werd de eerste laag.
Thee gekleurd papier, vintage muziek papier, oud boek papier en zelfs een leeg oud theezakje heb ik hiervoor gebruikt.


Uit de kit van Andrea gebruikte ik ook wat papier.
Daarna heb ik er een laagje deco mat glue van Action over alle heen gesmeerd zodat ik er verder alles op kon maken wat ik wilde.


Zo kwam de basis er toen uit te zien.


Daarna heb ik de randen met vintage foto distress inkt bewerkt en er met een tekst stempel (een oudje van Viva Decor) ook nog wat tekst her en der op gestempeld.
Eerst heb ik een tag met een vlinder uit de kit wat steviger gemaakt met karton, oud gemaakt en voorzien van vintage kant en lint. Ook heb ik overal wat distress inkt peacock feathers gebruikt en op de tag nog wat witte plakbloemetjes. Onder de tag zit kaasdoek en een stukje pompom lint.


Links boven een ijzeren libelle van Action en ook de letter stickers (initialen van Dana) kwamen een tijd geleden al daar vandaan. Waah...ik ga nog steeds niet naar winkels dus ik ben al 9 weken niet meer bij Action geweest maar ik kom niks tekort zoals jullie zien.
Op de foto hier onder ligt alles nog een beetje los op de ondergrond.


Nadat alles vastgeplakt was heb ik hier en daar nog wat witte gesso gesmeerd, ook op de libelle. Overal piept ook wat kaasdoek onderuit voor een shabby effect.Zo zag de voorkant van de kaart er uit.


Aan de achterkant heb ik als basis een stuk vintage muziek papier gelijmd. Weer wat gestempeld aan de zijkanten met letters en alles bewerkt met de distress inkten.
Daarna een pocket gemaakt op dezelfde manier. De pocket dus wat met verschillende papiertjes beplakt en daar in een tag gemaakt ook afkomstig van Andrea. De losse vlinder in de hoek zat ook bij een freebie van ArtyMaze. Ze heeft namelijk vrij vaak gratis digitale printjes die goed bij elkaar passen.

Zo zag de achterkant van de kaart voor Dana er uit. Ik heb er, naast de tag, ook nog wat andere leuke dingen in gestopt voor haar verjaardag.


De kaart voor Astrid heb ik op dezelfde manier gemaakt maar daar heb ik gebruik gemaakt van de distress inkt kleuren vintage foto en scrattered straw.
Dit is de voorkant geworden ook weer met initialen, deze keer van Astrid.
Hier heb ik een ijzeren bloem van Action gebruikt en daar onder wat kaasdoek geplakt.


En dit is de achterkant met pocket en tag. Het vlindertje en de oude knoop zijn ook gratis printables.

Dit is mijn filmpje op YouTube van de twee kaarten


Super leuk om te doen dus wie weet maak ik nog wel wat meer in deze stijl.

Met deze kaarten wil ik graag mee doen met de volgende challenges:
Hobbyvision challenge 96   Geïnspireerd door de song Butterfly van Mariah Carey
Knutsels en kadootjes challenge Old Stuff  deelname 2, oud papier etc.

Allemaal bedankt voor het kijken en blijf gezond!

18 opmerkingen:

 1. Beautiful and great!
  I love the colours and the layout.
  Thanks for playing along with us at Friendship Challenge.
  Happy crafting!
  Ilse (thera)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is dat wel leuk om eens in de nachtdienst te doen! Ik kijk bijna nooit filmpjes. Vind ik niet zo leuk te doen als Peter er ook is, maar ik ga het toch onthouden, want je leert er natuurlijk wel van! EN dit zou ik wel willen kunnen.
  Je creaties zijn geweldig! Echt supermooi!
  Dank je wel voor het meedoen bij ons van K&K.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gorgeous project! I love all the texture! Thanks for joining our Anything Goes Challenge at Lil Patch of Crafty Friends. I hope join us again real soon!
  Hugs, Joy
  Joyfully Stamps
  Lil Patch of Crafty Friends, Owner/Coordinator

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gemaakt Maya!
  Ik kijk ook graag filmpjes van Youtube en ik word er ook door geïnspireerd!
  Heerlijk om zo in je creativiteit weg te kunnen duiken!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, eigenlijk heb ik dat niet met filmpjes kijken, maar wel met andere dingen hoor, hihi. Wat heb je dit weer geweldig gemaakt Maia! Zo gedetailleerd ook, het ziet er ook prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great tag! Thanks for the photo-tutorial :)
  Thanks a lot for joining us at Creatalicous! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie kaarten heb je voor Dana en Astrid gemaakt. Erg leuk dat we het hele maakproces kunnen volgen door de foto’s en de beschrijving plus filmpjes.
  Bedankt.
  En ja, ik vind het ook leuk en inspirerend om naar creatieve filmpjes te kijken, maar ook op Pinterest is van alles en nog op creatief gebied te vinden.
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ik zit hier al met studie naar te kijken Maia, het zijn twee schitterende shabby chic creaties geworden. Ik vind dit een mooie stijl, je kunt er zo lekker in "los" gaan. Toch weer eens vaker doen denk ik.
  Voor filmpjes kijken mis ik vaak het geduld, gebruik ze soms wel om een techniek op te zoeken maar wil dan zelf aan de slag hihi.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This is absolutely amazing!!

  Thanks for playing along at Creative Moments,

  Hugz Tinz

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fabulous! So much work has gone into your creation, just beautiful! So glad you joined us at Creatalicious Challenges!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thanks for entering our challenge. Just amazing! DT Creative Fingers.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat maak je toch mooie dingen! Ik kijk eigenlijk nooit naar diy filmpjes op YouTube, ik kan me wel helemaal verliezen in Pinterest! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. so lovely and great work!Thanks for joining us at papercraft-challenges

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I am very glad you joined us this week at Lil Patch of Crafty Friends Challenge Blog. I hope you had a fantastic time!!! See you back very soon to play in another amazing challenge. :)

  TTFN,

  CraftyGirl
  craftygirlcardsandcrafts.blogspot.com
  Lil Patch of Crafty Friends Design Team Member

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hey there!
  Thanks so much for joining our Papercraft-Challenge, make sure to come back soon and play along with our new challenge aswell =)
  I’d be super excited if you come say hi on my blog aswell!
  little-crafts.com
  Hugs, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. A lovely creation!
  Thank you soo much for taking part in our "anything goes + optional pink & purple” challenge over at Creatalicious & good luck in the draw.
  Hope to see you again in our new challenge as well…

  Hugs,
  Melanie
  (DT-Coordinator Creatalicious Challenges)

  (DT Crafty Friends)

  (DT The Sketchy Challenges)

  (DT Simply Create Too)

  (DT Kreativtanten)  PS: Sorry for the late comment, life had been very busy these past weeks…

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vocht met mijn vriend en hij maakte het uit met mij, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen van mensen zag ik bedankte Lord Bubuza voor het herenigen van hun relatie, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen