dinsdag 12 oktober 2021

Twee baby kaarten en een altered venster envelop met tag met printables van Luise Heinzel

Wat hadden we toch een fijne nazomer en gelukkig konden wij ook nog heerlijk van een weekje met zon genieten in het mooie Zuid Limburg. Fijn als je niet gebonden bent aan schoolvakanties!

Tussendoor heb ik nog best weer wat gemaakt dat ik nog niet op het blog geplaatst heb.

Onderstaande twee babykaarten heb ik gemaakt met een grote Action stans. 

De eerste was voor een jongetje hier in de straat. Zijn broertje heet Lars en de naam van hun tweede zoontje had ik eigenlijk al geraden...namelijk Sven. Toevallig heb ik jaren terug ook twee broertjes met die namen in de klas gehad.

Dit is de kaart voor Sven gewordenHet vosje heb ik drie keer gestanst uit rood/bruin behang papier en wit en zwart karton.
Voor de achtergrond heb ik een rand stans gebruikt en op de vlaggenlijn zitten houten lettertjes van Rive Creatief. Achter het bloemetje kun je het bovenstuk van de kaart zetten zodat hij mooi een beetje rechtop blijft staan.
Zo ziet de zijkant er dan uit


Je kunt de kaart zo plat vouwen en in een envelop versturen.


Met deze kaart wil ik graag mee doen met de volgende challenges:
Knutsel en kadootjes meer dan 1 vouw

Het zelfde modelletjes maakte ik voor een baby meisje, de vierde kleindochter van mijn ex-collega/wandel vriendin.
Zij is fan van Annie MG Schmidt dus het moest weer een Jip en Janneke kaart worden vond ik.


Jip en Janneke en hun hondje Takkie heb ik geprint en uitgeknipt. De kleinste belletjes heb ik gemaakt met een perforator en de grotere bellen met mijn kleinste hand cirkel pons. De houten lettertjes heb ik hier zwart gemaakt met een twin marker. Het vilten bloemetje en de blaadjes stans komen van Action.


Met deze kaart doe ik graag mee met de volgende challenge:

Een tijd geleden heb ik meegedaan met een give away bij Luise Heinzel. 
Zij maakt op YouTube kanaal filmpjes in de Engelse en Duitstalige spraak en ze is altijd enthousiast en super grappig.
Ken je haar nog niet kijk dan eens op haar YouTube kanaal  Luise Heinzel Junk Journal of op haar Instagram Luiseheinzl. Het is ook als je niet van Junk Journal houdt zeker de moeite waard want zij laat veel ideetjes en technieken zien. Je vindt daar ook free printables.
Voor de give away bij haar 8K abonnees, waar ik aan mee deed, gaf ze deze mooie free printables. Deze vind je in de inbox van dit filmpje
Ik heb haar leren kennen doordat ik Susanne (Bollenhut art)  op Youtube volgde en haar Give Away won. Susanne vind je hier' Deze twee dames maken erg veel inspirerende filmpjes. Dat is 1 van de redenen dat ik vrij weinig op blogs te vinden ben want ik geniet zo van al die ideetjes.
Het is een heel andere stijl dan dat ik met kaarten maken gewend ben maar eigenlijk zijn deze printables ook goed te gebruiken op een kaart.

De opdracht was maak een junk journal tag met deze printables en je had er maar een week de tijd voor ik heb dus lekker buiten zitten knippen en plakken.


Allereerst heb ik een venster envelop ( iets dat junk mail is want meestal krijg je zo'n envelop en gooi je die meteen weg) gebruikt om deze op te pimpen. Naast de printables gebruikte ik ook kant, oude theezakjes en keukenpapier dat gekleurd is met rooibos thee en veel van de randjes maakte ik wit met gesso.


Voor de tag gebruikte ik de basis tag, achter het vrolijke kind (een oude foto van de vader van Luise) heb ik vleugels gemaakt van een oud theezakje.


Dit is de achterkant van de envelop met een belly band en daar achter een foto van Luise en Susanne, geprint vanuit het filmpje van hen samen. Ze hebben namelijk voor deze gezamenlijke challenge ook nog leuke filmpjes gemaakt waar in ze elkaar aanwijzingen geven online om een tag te maken...de een moet maken wat de ander aan geeft...echt uit je comfort zone komen dus.


Dit is de achterkant van de tag, aan de binnenkant kan ik nog wat schrijven.Zo ziet het geheel er uit en ik vond het erg leuk om te maken. Deze bijdrage gaat als allereerste item in mijn Junkjournal.


Dit is het filmpje dat ik voor Youtube gemaakt heb, daar op zie je nog meer detail foto's van alle bovengenoemde creaties.

Dank je wel voor het lezen helemaal tot hier en geniet van de mooie herfstdagen...en ook van de regen dagen want dan is het heerlijk om het binnen weer gezellig te maken en veel te freubelen.


14 opmerkingen:

 1. Ha Maia,
  wat een leuke baby easelkaarten heb je gemaakt. Die bloemetjes heb ik ook nog ergens. Zo lief zijn ze.
  De junk journal vind ik echt heel leuk. Hoe doe je het? Het ziet er zo doordacht uit.
  Wat lekker dat jullie nog in Zuid Limburg geweest zijn. De nazomer mag nog even blijven, vrijdag trouwen Annebeth en Jeroen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A real bumper post of creativity, many thanks for joining in with our 'Embellish it' theme at Allsorts challenge this week.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee superleuke babykaartjes!
  Ook het junkjournal is erg mooi....kijk ook wel is van die filmpjes ook al doe ik het niet vind het wel leuk om te kijken.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi Maia
  Wat heb je 2 schattige babykaartjes gemaakt, leuk met dat vosje en Jip en Janneke is en blijft leuk!
  Mooi je junkjournal knap gemaakt!
  fijn dat jullie lekker nog op vakantie zijn geweest!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. So much wonderful work. Your fox card is so very cute. Thanks for sharing with us at Allsorts challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow - so many wonderful projects!
  Thank you for your entry at Friendship Challenge.
  Good luck and all the best!
  Ilse (thera)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Maia, dit is voor ons toch bijna niet te doen zo'n lange post, hihi Geen wonder dat je het veel werk vind om een blogpost te maken! Je baby easels zijn hartstikke leuk geworden. Je wint nogal eens wat Maia en ja dan moet je aan de knutsel met de spulletjes. Het is weer fantastisch gedaan met je "junk" project! Dankjewel voor het langskomen op mijn blog Maia errug leuk!!!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee superleuke baby easelcards, heel mooi gemaakt en ook dat junk projectje is leuk. Ik heb totaal géén geduld om youtube filmpjes te bekijken..
  En ja ik koop nog steeds bij Ali,
  Groetjes
  Ansx
  A

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie reeks projecten. Ik hou vooral van de schattige ezelkaarten.
  Bedankt voor je deelname aan Allsorts Challenge "Embellish it" thema.

  Sarn x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar was je in zuid-Limburg? Nog even en weer herfstvakantie, toch! Wat heb je weer veel mooie kaarten gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat laat je weer mooie creaties zien Maia. Je babykaarten zijn mooi! Maar ook je tags zijn gaaf! Wat heerlijk om zo gevarieerd bezig te zijn.
  Dank je wel voor het meedoen bij K&K.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan variatie hier geen gebrek. Twee mooie babykaarten en je tags zijn ook prachtig. Bedankt voor je deelname bij K&K.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog

  Thai Boxing

  BeantwoordenVerwijderen