donderdag 4 mei 2023

Twee Ster vormige kaarten voor verjaardagen en diverse junkjournaling activiteiten

Jee zeg, het is al weer begin mei! Niet te geloven hoe snel de tijd gaat! Hebben jullie dat nu ook?

Hoogste tijd om even wat maandjes in te halen hier op mijn blog.
De meesten van jullie hebben al heel wat van onderstaande dingen op mijn Instagram voorbij zien komen denk ik dus hier in vogelvlucht voor sommigen nog een herhaling dan haha

Voor twee  verjaardagen in januari maakte ik, een voor mij nieuw modelletje, kaart.
Ik had dat ooit eens opgeslagen en het bleek een heel eenvoudig te maken kaartje te zijn.
Als je dit model ook eens zou willen maken, ik zag het in een filmpje van Sam Calcott UK
Hier is de link naar dat filmpje.

De eerste kaart maakte ik voor onze zoon Chris en die is al jaren motor liefhebber.
Momenteel kan hij even niet rijden op zijn BMW maar hopelijk komt dat snel weer goed.
Ik zocht het logo van BMW op internet op en heb het geprint op fotopapier. Verder heb ik bruin craft cardstock als ondergrond gebruikt en voor de matting ook een keer wat spiegel karton gebruikt.


De tweede kaart met dit model was voor de man van mijn vriendin. Zij gaan graag met hun caravan naar Zwitserland en dit jaar gaan ze daar langer heen want dan zijn ze beiden met pensioen.
De stempel van de caravan zat ooit in een grote stempel set die ik bij een Engels tijdschrift kreeg.
De dessin papiertjes van beide ster easel kaarten komen uit 1 van de nieuwere kleine papier blokjes van Action.

Deze kaart kun je goed versturen in een envelop want hij bestaat uit twee delen.


Ik kon hem gewoon mee nemen naar de verjaardag maar als je het op stuurt doe er dan een briefje met een kleine handleiding bij...hoe zet je deze kaart in elkaar? Bij de inkepingen aan de zijkanten die ik ingeknipt had, en waar de kaart dus rechtop tussen gezet moet worden, had ik wat kruis tekentjes gezet. Je kunt er natuurlijk later ook een fotootje van appen naar de ontvanger.

Dit is mijn Youtube filmpje van de kaarten.

Deze kaart wil ik mee laten doen met de volgende challenges: 

Allsorts Challenge 726

Basteltraum challenge 123 celebrate 

Lil Patch of Crafty Friends challenge 204 

Creatalicious challenge 258 

Ally's Angels challenge 69 

Dan ben ik in januari gestart met een soort van maand junk journal maken over dagelijkse dingen die hier zoal gebeuren in ons Valken-nest.
Dat idee zag ik bij Susanne van Bollenhutart op Youtube in DIT FILMPJE
Susanne maakt al jaren junk journals en ik ben echt fan van haar, ik sla geen video over.
Susanne had dit idee weer gezien op een ander kanaal dat heet My abiding journal, dat kanaal vind je HIER
Zulke mooie creatieve pagina's als die van deze twee dames maak ik natuurlijk nog niet maar ik ben gestart in januari. Dat is dan ook de enige maand die ik tot nu toe helemaal afgemaakt heb. De rest van de maanden komen nog wel ....ooit hoop ik, ik heb van elke maand al wel een mapje foto's op mijn computer klaar staan en op onze keukenkalender schrijf ik per dag meestal wat er zoal gebeurd.
De kaft van mijn journal is nog niet helemaal klaar maar de grondlaag, waar nog mooie versiersels op moeten komen, ziet er nu nog zo uit

Dit heb ik gemaakt van een kartonnen verpakking van een laken. Eerst allerlei verschillende papiertjes opgeplakt.


Daar voor had heb ik zelf boekbinders lijm gemaakt en dat had ik weer gezien op het Youtube kanaal van Gudrun, die video zie je HIER Er staan nog veel meer leuke inspiratie filmpje op haar kanaal. Ze woont in Oostenrijk maar kan ook uitstekend Nederlands. Zo zag mijn opgepimpte lijm pot er uitHet label heb ik ook zelf gemaakt met de label stempels van Elizabeth craft design
De binnenkant van het journal zit vol vellen van verschillende soorten papier zoals bv van een oude kalender, behangpapier, waterverfpapier etc.

Hier vinden jullie mijn Youtube filmpje over het maken van de kaft, de boekbinders lijm en de pagina's

Het is dus de bedoeling dat ik voor elke maand een dubbele pagina maak
Dit is een impressie van het voorblad dat ik gemaakt heb. We wonen in Oirschot dus de plaatjes heb ik uit een oude gemeentegids geknipt. De basis met de vogels er op is een oud kalenderblad van een Marjolein Bastin kalender.

En dit zijn stukjes van de januari pagina's


Zoals jullie hier boven zien kwam onze dochter in die maand nog met een surprise. Ze had in het geheim haar motorrijbewijs gehaald. En we hadden natuurlijk ook nog sneeuw in januari. Aan de onderkant zit een stukje van de verpakking van onze favoriete kerstman koekjes die we nog bewaard hadden tot in januari.

Elke maand wil ik er ook in verwerken wat ik die maand voor verjaardagen etc. gemaakt heb.En ook de kaart voor onze zoon die in januari jarig was zie je terug op deze pagina's.
Ik heb ook diverse uit gestanste vormen gebruikt en bewaarde bv. de bon van de supermarkt weekboodschappen....wie weet hoe duur dat over 10 jaar gaat worden?? Leuk om over 10 jaar weer terug te lezen toch?

 Dit is mijn Youtube filmpje van de maandjournal pagina's van Januari

  

Dit is echt heel erg leuk om te maken maar ik neem er dus te weinig tijd voor. Daarom heb ik besloten om voor alle 7 verjaardagen die dit jaar tot en met de zomervakantie komen het zelfde model kaart te maken maar dan steeds een klein beetje anders. Die volgen dus nog een andere keer.

Zo had ik ook een beetje tijd over om in mijn lente journal, dat ik twee jaar geleden maakte,  twee echte paas-achtige pagina's te maken. Echt zo heerlijk om aan te werken! De kleine haasjes op paperclip zag ik e op Instagram op het kanaal van DIY Sperenzien (klik daar voor HIER en die moest ik dus proberen te maken!


Verder nog wat envelopjes van boekpapier gevouwen hier van zag ik ook op Instagram een tutorial op het kanaal van Craftyxgallery.(Klik daar voor HIER)
Daar kun je nog veel meer mooie envelopjes en andere knutsels vinden. Ik heb voor de punt ook weer servetten als decoratie gebruikt. Via Susanne Bollenhutart op youtube maakte ik een tijd geleden de roze waterverf blaadjes die in de pocket zitten. Ook de koffieverf tulp en blaadjes zag ik bij Susanne. 
 

Tenslotte komt hier komt mijn Youtube filmpje van deze twee pagina's in mijn lente journal


Bravo als jullie het helemaal tot hier gelezen hebben! Ik ga weer verder met een mini album die ik aan het maken ben voor een oom en tante die 50 jaar getrouwd zijn in juli en een folio voor een neef die gaat trouwen....hoezo jezelf vervelen...dat doen we ons toch nooit!
Tot een volgende keer en geniet van de lente.7 opmerkingen:

 1. You really have been bust with lots of creations, many thanks for sharing with us at Allsorts challenge this week.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, jij vult een hele koffiepauze met je blog Maia. Sommige dingen heb ik inderdaad voorbij zien komen op insta maar ik heb hier nog even uitgebreid zitten kijken naar je mooie kaarten. Leuk zo met de afbeelding afgestemd op de ontvanger. Dank je voor de link.
  Vervelen? Wat is dat, nog nooit van gehoord LOL.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge Maia
  Wat weer een prachtige creaties, je bent erg leuk bezig en nee verveling komt ook bij mij niet voor!
  Prachtig gemaakt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lots of fabulous creations here, so creative and beautifully done!
  Thank you so much for sharing at Allsorts challenge!

  BeantwoordenVerwijderen

 5. Twee mooi stervormige kaarten met een persoonlijke noot. Leuk model. Bedankt voor de link. En wat heb je weer mooie en verschillende creaties gemaakt. Ik heb inderdaad al wat voorbij zien komen op Instagram, maar nu de uitgebreide versie van de creaties gezien en gelezen😀
  Nee vervelen dat woord kennen we niet. Gelukkig maar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Maia,
  ik heb er twee dagen over gedaan om alles te lezen ;-) Gezellig weer wat van je te lezen en te zien. Die kaart voor Chris is geweldig! Mooie uitvoering en handig dat hij plat opgestuurd kan worden.
  De rest van je creaties is gewoon geweldig. Ik kan niet op alles apart reageren, dan blijf ik heen en weer scrollen, maar wat ik bekeken heb is weer zo gaaf!
  Als het goed is is mijn post aangekomen (ik hoop het, want van mijn tante heb ik nog niet gehoord dat het aangekomen is en dat heb ik ook woensdag op de bus gedaan. Maar jij laat het natuurlijk dicht tot de dag zelf! Alvast een heel fijne dag gewenst zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meid, meid niet te doen je lange post 😅🤣 ik ga het stukje bij beetje terug kijken iedere dag maar wat ben je creatief bezig geweest en dat kun jij zeker wel en ja de tijd vliegt! Morgen ben je alweer jarig en hoop dat door 4 en 5 mei je kaart is gearriveerd! Alvast van harte gefeliciteerd en een hele leuke verjaardag Maia.
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen