zaterdag 22 januari 2022

Vintage altered boterhamzakje en kaart voor Gerie en mijn tante

Mag het nog?? Het is nog januari dus van mij wel haha.
Ik wens iedereen een gezellig, gezond en vooral creatief 2022!

In december heb ik nog drie verjaardags creaties gemaakt maar die komen wat later op het blog.

Het is weekend dus neem er maar gezellig een kop koffie of thee bij want dit gaat weer een super lange blogpost worden.

De allereerste kaart die ik in het nieuwe jaar maak is altijd voor Gerie.
We hadden vorig jaar al afgesproken om het gewicht niet hoger dan 20 gr. te laten worden zodat we kunnen volstaan met 1 (inmiddels toch al weer duurder geworden) postzegel.

Er zijn niet veel mensen om me heen die van een vintage stijl kaart houden maar gelukkig op de blogs nog wel dus voor deze dame heb ik weer fijn iets in mijn favoriete stijltje kunnen maken.

De basis is een wit papieren boterham zakje, die kun je tegenwoordig in doosjes verpakt in 1 van onze supermarkten vinden. Je weet wel die met de gele J....

Als je iets licht van gewicht wil maken kun je ook het beste geen dik scrapbook papier nemen maar dunner boekpapier, muziekpapier, digitaal gedrukt papier of dun papier van die kleinere blokjes die ze een tijd geleden bij de winkel met de A..... hadden.
De basis heb ik dus daar mee bekleed. Alle randjes geinkt met vintage photo oxide distress inkt daarna gescheurd en geplakt en tenslotte op de overgangen een dun laagje gesso hier en daar aangebracht.


De dames in de linker bovenhoek heb ik met Stazon inkt gestempeld op de onderste blanke laag van een servet die je na decoupage meestal meteen weg gooit...niet meer doen dus want ze zijn nog heel bruikbaar. De stempels zijn oudjes van Marianne design maar ik vind ze zelf prachtig. De stempel set heet Fabulous Fifties Quality.



Om je stempel nu op een goede manier uit het servet te halen kun je natuurlijk gaan scheuren maar een mooier effect krijg je door een lijn rondom de stempel met een waterkwast te maken.


Daarna kun je de servet rondom heel voorzichtig los trekken.


Ik heb de dames opgeplakt met een normale plakstift. Je kun het ook met modpodge of witte lijm gemengd met water doen maar met de plakstift hoef je niet te wachten tot het geheel droogt voordat je verder kunt gaan en je voelt wat meer textuur. 

Ik heb een aantal jaren op origami les gezeten maar helaas is afgelopen zomer onze vriendin Romana, die de lessen gaf, overleden. Daar had ik dus al geleerd een jurkje te vouwen en later vond ik op het Youtube kanaal van GiKerr (klik daar voor Hier) een hele play list met ook nog een coat/jas en ook het jurkje dat ik al kende. Neem een kijkje want ze heeft nog veel meer mooie tutorials die eenvoudig te volgen zijn.

Ik gebruikte voor de ondergrond en de jurk het free download papier van Artymaze. Als je lid bent van haar facebook groep Artymaze and Friends kun je vaak prachtig papier gratis downloaden en printen. Kijk daar voor hier. Zij heeft ook een Youtube kanaal met allerlei tutorials dat vind je hier Ik heb alles op normaal kopieer papier afgedrukt. Het blauwe papier van de jas komt uit een oud papier blokje van Action.

In het papieren boterham zakje heb ik nog een tag gemaakt met twee pockets, ook weer met hetzelfde papier. Het tekst stempeltje zat ook bij de vintage stempel set van Marianne design. 


In de pockets heb ik wat afdrukjes gemaakt van de andere dames/meisjes uit de stempel set zodat Gerie die weer ergens voor kan gebruiken.


Gerie was er blij mee en het is dus weer gelukt om dit alles in een envelop met 1 postzegel te versturen!

Morgen is mijn tante jarig en omdat ik toch aan het vouwen was maakte ik voor haar een kaart met ongeveer dezelfde items.
De basis is een blauwe kaart en voor haar heb ik in de linker onder hoek een kleine collage gemaakt. Die collage is gemaakt met een gescheurd stukje verpakkings papier dat ik voorzien heb van een stiksel met de naaimachine. Daar op zitten wat bloemetjes van A. die ik daar lang geleden kocht.



Natuurlijk heb ik hier ook nog een filmpje van gemaakt


Met de creatie voor Gerie doe ik graag mee met de volgende challenge:

Unicorn challenge 72 layer it up
Knutsel en kadootjes iets met een D Dat is wel duidelijk Dames of damesjurk, damesjas

Over challenges gesproken ik heb een prijsje gewonnen met mijn kerst domino ornamentjes bij de facebook groep van Vintage and More. Die facebook groep vind je Hier

En deze mooie dingetjes zaten in de envelop, zo mooi! Dank je wel dames!


Na kerstmis heb  ik naast de twee bovenstaande creaties ook nog wat tijd besteed aan mijn december/winter journal. Elke dag in december heb ik twee filmpjes gekeken waar in Barbara (haar playlist vind je hier ) en Luise Heinzel ( haar playlist vind je hier) dingen maakten om later in een journal te kunnen gebruiken. Ze maakten niet speciaal ephemera voor kerst en ze gebruiken hele leuke verschillende ideetjes en technieken die ook goed na te maken zijn. Ze hadden een prompt lijst gemaakt en veel mensen hebben ook elke dag mee gedaan met hen.
Ze noemden de lijst #dephemerember prompts.
Ik was te druk met de kerstornamenten helaas dus ik heb na kerst nog wat prompts gemaakt voor in mijn december boek. 
Als je me op Instagram volgt heb je de twee pagina's die ik daar voor gemaakt heb al voorbij zien komen. Ongelooflijk ook de snelheid waar in ik daar reacties kreeg! Inmiddels heb ik op die post al 161 likes en 52 reacties! Gaat toch wel ietsje sneller dan op mijn blog of op Youtube.

Dit zijn mijn twee pagina's:


Op de linker pagina gebruikte ik prompt 2 stars/paint sample
De achtergrond is pakpapier van een kerst cadeautje. De kaart met sterren is veelal van gerecycled papier en speculaaspak ribkarton. De tekst van het liedje heb ik in word getypt. Dit liedje zong ik vroeger met mijn kinderen voordat ze gingen slapen. De tag is gemaakt van een Flexa verf sample uit de bouwmarkt, dat heb geembost. Het blauwe fluffy garen komt van Action lang geleden. Achter op de tag kan ik schrijven/journalen over vroeger.


Onderstaande achtergrond heb ik beplakt met keukenrol papier dat ik ooit als onderlegger voor textiel verven gebruikt heb. Hier heb ik prompt 12 bird/pocket en prompt wood/packaging gebruikt.
Nu mijn kinderen volwassen zijn en veelal vanuit thuis werken wandelen we samen elke dag ongeveer een uur. Wat vliegt de tijd als je deze pagina's ziet. De vogelhuisjes heb ik gestempeld op wit uit gestanst papier. De geblokte washi tape zat in een papier pakket van Action. De tekst en ook de tekst over wandelen in de pocket vond ik in een plaatselijk blaadje.



Van oud behangpapier uit de kringloopwinkel maakte ik een envelop/pocket. Daar op zie je een collage. De rozet heb ik gesjabloneerd met koper verf. De specht stond in een kinderboek uit de kringloop.
We horen en zien de specht vaak tijdens onze dagelijkse wandeling.



In deze pocket zit een tag waar ik nog op kan schrijven en waar ook een foto op komt van onze wandelingen.


Als je meer detailfoto's wil bekijken kijk dan naar onderstaand filmpje


Bedankt voor het kijken helemaal tot hier en tot de volgende keer.


12 opmerkingen:

  1. hoi Maia,
    Wat moet je dan inventief zijn als je vintage makt, wat afdrukjes meestuurt en toch onder 20 gram blijft. Supergaaf! Origami is ok een heel leuke hobby vind ik en echt niet zo gemakkelijk als het lijkt.
    De pagina's zijn geweldig. Ik heb nog steeds wat wantrouwen tegen Instagram. Al die verzoeken van wild vreemde mannen...maar in elk geval leuk dat je zoveel likes en reacties had.
    Lekker is dat samen wandelen, he? Wij doen het ook bijna dagelijks. Niet een uur, dat is te lang naast ons werk, maar het is echt zo lekker om buiten te zijn. Die ekster creatie vind ik ook gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat knap dat je het voor elkaar kreeg om een lichtgewicht kaart te maken en toch zoveel details erop te maken. Super gedaan. Je journaal ziet er ook geweldig uit. groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtcreaties, Maia!
    Heel mooi gemaakt, leuk idee om het op papieren lunchzakjes te doen
    Wat een leuke pagina's in je Journal!
    Die specht springt er echt uit!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk bij je en ik weet bijna niet waar ik moet beginnen! Mijn kaart is natuurlijk geniaal gedaan en weer super onder de 20 gram! Die gevouwde jurk is prachtig en ga zeker de filmpjes nog bekijken op wat later tijdstip! Het is weer onwijs genieten van je blogpost en wat ben je enorm creatief!!! Nogmaals dank ke wel voor je prachtige vintage kaart, wordt weer gekoesterd!!!
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo je hebt weer veel moois gemaakt Maia. Sommige dingen heb ik op instagram voorbij zien komen maar dat geeft niks natuurlijk. Mooi zoals je die jurk gevouwen hebt en je journal pagina's zien er ook top uit. Ik kijk mijn ogen uit. Heerlijk zo creatief met allerlei spulletjes bezig te zijn.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gave kaartjes Maia!
    Mooie afbeeldingen heb je daarvoor ook gebruikt.En die gevouwen jurk is natuurlijk helemaal top gedaan!
    Je journal pagina's vind ik helemaal te gek! Al was het alleen maar om de kleurencombi;) Heb geen instagram, dus ik heb ze nog niet gezien;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Love your fabulous vintage look especially on the fashion themed card. Thanks so very much for joining us this time at the Creative Fingers challenge, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige creatie met de dames heb je gemaakt voor onze challenge. Bedankt dat je meedoet bij K&K. Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gave kaarten maakte je en zo knap om met zo'n uitgebreide creatie onder de 20 gram te blijven. Ik probeer het ook want alles versturen wordt steeds duurder.
    Mooie journalpagina's maakte je.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo'n leuk idee. Ik wil dat ook eens gaan proberen op servetten. het ziet er zo simpel uit, maar bij mij zal het wel uitlopen, haha! Ik vind de stempels van de dametjes ook enig! Die komen toch niet van de Action of wel??

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen