maandag 7 juni 2021

Baby jongens kaart voor het 4-season challenge blog en nog meer zomer verjaardags kaartjes

Hebben jullie dat nu ook dat je veel meer maakt dan dat je op je blog laat zien?
Als gast designer voor het 4-season challenge blog mocht ik een kaartje maken voor de juni challenge die vandaag start. Het thema is watercolours en dat mag van alles zijn. Je mag met waterverf of aquarel verf aan de slag. Je kunt dat als achtergrond gebruiken maar ook het inkleuren van een stempelafdrukje is mogelijk.

Doe allemaal mee met deze leuke Watercolours challenge je vindt hem HIER
Je kunt meerdere keren inzenden en meedoen tot vrijdag 2 juli

Deze kaart maakte ik als gast designer. Een overblijf moeder die ik van school ken kreeg haar eerste kindje.

 

De kaart waarmee ik deze challenge won (klik hier ) had ik ook ingekleurd met waterverf. Het was 1 van mijn eerste probeersels. Om de verf kleuren uit te proberen heb ik eerst wat kleurtjes op een gewoon kopieerpapiertje geschilderd. Van dit rest papier heb ik voor deze baby jongens kaart dus een achtergrond gemaakt. Nooit iets weg gooien dus want je kunt het altijd nog eens ergens voor gebruiken.


Het ribkarton komt uit een speculaaspak want ik hou van recyclen.
Met een cirkel pons heb ik er drie gaten in gemaakt en daar achter het waterverf papier geplakt..
De houten figuurtjes komen van Action, wie heeft daar nu niet veel te veel van in huis! De sterretjes zijn oudjes van Xenos.
Toen ik bezig was met dit kaartje heb ik mijn verjaardags kalender er eens bij gepakt en nog wat meer van dit soort kaartjes gemaakt. De achtergrond van deze kaartjes komen uit een dessinpapier blokje van Decotime. Voor de familie en vrienden maak ik meestal zulke eenvoudige zelfgemaakte kaartjes maar tussendoor ben ik ook bezig geweest voor de verjaardagen van bevriende creatieve vriendinnen en bloggers. Die kosten me meestal wat meer werk en tijd haha. Ik heb inmiddels drie kattenkaarten voor ze klaar maar moet ze alleen nog goed op de foto zetten. Ook die zien jullie wel verschijnen.

Dit eenvoudige mannen kaartje maakte ik voor een kennis van ons die 80 werd maar dit is natuurlijk ook leuk om te maken voor vaderdag.

Dit kaartje maakte ik voor een oude buurvrouw van mijn man die gek is op tuinieren.
Ze is nu over de 90 en heeft inmiddels hulp voor de tuin maar genieten doet ze er nog zeker van.

 
 
Tenslotte maakte ik dit kaartje voor de verjaardag van mijn tante. 
Vroeger hadden zij altijd lieve baby kittens vandaar het katje op dit kaartje.
 
 
De houten figuurtjes zijn nog steeds niet op dus als je mijn instagram pagina in de gaten houdt komen ze misschien nog wel eens als te koop voorbij. Mijn instagram pagina vind je Hier. 
Super leuk als je me daar ook gaat volgen want ik laat daar vaak meer dingen zien en ook alvast sneak peaks van creaties en andere dingen die we beleven.

Ik doe graag mee met de volgende challenges 
unicorn challenge 66
A bit more time to craft challenge 141
Crafters cafe blog challenge 267
Papercraft challenges #70
creatalicious challenge #212
Lil Patch of Crafty Friends #159
A perfect time to craft challenge #6
Love to scrap challenge 146

Verder ben ik nog wat met waterverf kleurtjes aan het spelen geweest. Ik ben nu bezig met een kaartje voor de reminder van deze challenge. Dat zien jullie 21 juni verschijnen.

Natuurlijk heb ik nog een youtube filmpje gemaakt met nog wat detail foto's van al deze kaartjes.


De mensen die mij op Instagram volgen hebben al kunnen zien dat ik inmiddels begonnen ben met mijn eerste junkjournal. Susanne van Bollenhut Art stuurde mij zulke leuke spulletjes in haar Give Away prijs, ik kreeg meteen zin om daar iets van te gebruiken en eindelijk eens te starten met een journal voor mezelf.

De kaft heb ik gemaakt van een oud boek en de afbeelding komt uit een oude papercratt set van onze geliefde winkel met de A.
De binnenkant heb ik bekleed met deco stof en ik heb met allerlei papiertjes al twee signaturen gemaakt. Het is de bedoeling dat ik er een elastische binding in maak maar hoe dat precies gaat moet ik nog een beetje uitvogelen. Zo ben je ook wat flexibeler met het bewerken van de papiertjes. Met al het maken van die kaarten is het er niet meer van gekomen om er ook verder aan te werken maar wat losse deco elementjes heb ik al wel gemaakt.  Ook dat zie je op mijn Instagram en later ook wel hier.





Geniet van het fijne weer dat we eindelijk hebben en buiten kun je ook heerlijk freubelen en mee doen met de waterverf challenge natuurlijk! Een goed excuus om als volwassene heerlijk te kliederen met water!



14 opmerkingen:

  1. Wat een leuk bericht bij al je gemaakte kaartjes.
    Je junk journaal ziet er erg mooi uit.
    En wat kunnen we toch genieten als we in de winkel van de Action lopen.
    Wie komt er niet.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Maia! Love the sparkle blue and gold of the base, and use of scraps to make cards! Very innovative. Thank you for participating in the Crafter's Cafe blog challenge. Take care!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuke kaartjes en gaaf junkjournal!
    Dankjewel dat je gastdesigner wilde zijn op het 4 Season blog, daar zijn we blij mee.
    grtz Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Maia,
    leuk gebruik van de houten figuurtjes! Mooi ok met dat speculaaspapier. Ik moest wel lachen om je zin, hoor. "Het ribkarton komt uit een speculaaspak want ik hou van recyclen."
    Ik dacht dat eer zou volgen: want ik hou van speculaas, hahahaha, zal vast ook zo zijn, want je koopt het natuurlijk niet voor het recyclen, maar als je het dan hebt... ja dán!
    Je journal is ook weer geweldig. Lekker dat je er nu tijd voor hebt.
    En Insta, ach ja ik heb het wel, maar ook dat vind ik zo vluchtig, kijken, klik, klaar. Nee, ik houd het nog bij bloggen zolang veel mensen dat ook nog leuk vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige creaties Maia
    Je bent heerlijk bezig geweest, knutselen is zo fijn he!
    Dat journal is ook al prachtig aan het worden!
    Ook je kaarten met dat ribbelpapier vind ik superleuk!
    Zelf heb ik alleen blogger, ander social media hebbik allemaal afgeschaft in mijn hoofd gaat het dan niet goed met al dat computergebeuren
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Maia, wat ben je weer heerlijk aan het knutselen en recyclen geweest. Leuk idee om zo die houten figuurtjes te gebruiken. Ik heb er ook nog heel veel en wat zullen je kaarten lekker naar speculaasjes ruiken hihi. Gaaf dat je ook met een junk journal bent begonnen, wat je laat zien is al mooi. Eigenlijk komen we steeds tijd tekort hè?
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je bent lekker bezig geweest Maia. Wat een leuke serie kaarten heb je met het recycle ribbelkarton en de houten figuurtjes gemaakt. Je junk journal ziet er al goed uit.
    Groetjes, Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I love the design and it works really perfectly for the baby card I think! The bright blue with the kraft is a lovely combination! Thank you for playing along with our "Anything Goes" theme at Papercraft Challenges! Have a wonderful day and happy crafting ;o) Maike

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk idee met dat dribbel karton. Dank je wel voor je deelname bij The Unicorn Challenge
    Succes met je inzending
    Groetjes Marga dt

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk kaartje voor de challenge bij Unicorn Challenge. Gezellig dat je meedoet.

    groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. So pretty. I love it.
    www.rsrue.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. What a fabulous collection of cards! Love the layout with the three apertures.

    Thanks for sharing it with us at the Lil Patch of Crafty Friends Challenge.

    Helen x

    BeantwoordenVerwijderen