zondag 17 januari 2021

Goodbye 2020 en Hallo 2021!


Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2021! Dat het maar een goed en vooral gezond jaar mag worden voor jullie allemaal.

Hoewel de meesten van ons het jaar 2020 het liefst meteen willen vergeten, toch nog even een terugblik en een overzicht op mijn blog. Heel fijn dat we onze hobby nu als afleiding hebben! Mijn blog bleef dit jaar wat achter door allerlei niet voorziene omstandigheden maar ik ga proberen het dit jaar weer beter op te pakken.

Kerst hebben wij dit jaar twee keer gevierd, heel eerlijk...de kerstboom staat er nu nog! Dus wij hadden gisteren een beetje het idee van een witte kerst!!! Onze dochter was namelijk met kerst ziek en kon niets eten, gelukkig is ze nu helemaal beter. We hebben dus een tweede keer kerst gevierd compleet met gourmet en daar voor kerstavond met hapjes haha. We zitten nu nog een beetje in de sfeer, niet verkeerd met dit weer toch?

Niet erg dus dat ik te laat ben met het showen van de kerstkaarten die ik ontving van creatieve vrienden.
Natuurlijk heb ik ze inmiddels allemaal al via mail of Instagram bedankt maar nogmaals via deze weg...allemaal super bedankt!
Ik ga kijken of ik jullie kaarten nog kan verwerken in mijn december daily want die is natuurlijk nog lang niet af!

In dit filmpje zien jullie de mooie creaties die ik ontvangen heb en daar naast hebben we nog 30 andere kerstkaarten ontvangen, altijd een feestje hoor er gaat niks boven een echte kaart vind ik.

Een jaar overzicht mag natuurlijk ook niet ontbreken op mijn blog. Ik heb het vorig jaar nog veel meer dingen gemaakt maar die plaats ik nog wel een andere keer.

De eerste creatie van een nieuw jaar is voor mij altijd iets maken voor Gerie.

Haar voorstel voor dit jaar was dat we zouden proberen een kaartje te maken waar op maar 1 postzegel nodig was. Het loopt echt de spuigaten uit tegenwoordig met de verzendkosten want elk jaar maken ze de envelop post maar duurder. Zo jammer voor ons kaartenmakers en echte post liefhebbers en zeker in deze tijd echt niet fijn want wie is er nu niet blij met een persoonlijk kaartje?

Het was echt een hele uitdaging om onder de 20 gram te blijven en ik heb het idee dat ik me niet echt helemaal zo uit heb kunnen leven als andere jaren. Gelukkig was Gerie er blij mee en ik ben benieuwd hoe jullie het vinden....

Ik maakte voor haar iets met een leeg cd envelopje.
Voor de nieuwe mensen die op blog komen kijken als je op een foto klikt kun je het geheel allemaal net iets beter bekijken...net zoals de twee oudjes op het plaatje in de zijlijn haha.


De laatste tijd kijk ik veel filmpjes van junk journal makers, zij gebruiken deze lege enveloppen ook op allerlei leuke manieren. Je hebt ook zo'n leuk venstertje waar je iets achter kunt maken of stoppen.
Ik heb er een bloemenkaart in gedaan uit een Creatief Papierboek van Action dat ik een tijd geleden gekregen heb. Uit het dessinpapier, ook uit dat boek, heb ik eerst een cirkel gestanst, het op het venster geplakt en daarna pas alles op maat geknipt, ook een tip van de junk journal dames. Achter de kaart zat nog een kleine surprise en ik heb er wat super kleine gouden folie sterretjes in gestrooid.


Het meisje is een plaatje van Rie Cramer. De jute bloemetjes kocht ik ooit in Engeland.
Onder haar voeten maakte ik een collage met speculaas pak ribkarton, oud boekpapier, cheesecloth en een rest stukje designpapier. 


Uit hetzelfde papier boek kwam dit fiets plaatje dat past perfect bij Gerie want die houdt erg van fietstochtjes maken...laat de lente maar komen toch Gerie?
De kleine tag zat ooit bij een bestelling van iets en natuurlijk hergebruiken we dat, ik heb er een wit stukje wol draad (gevonden bij de kringloop vorig jaar) en een goud draadje in geknoopt.
Alle randjes heb ik weer wit gemaakt met gesso.


De raffia strik kwam ook van een ooit besteld pakketje, ik heb daar ook weer een goud draadje omheen geknoopt. Als je het felicitatie kaartje er uit haalt zie je vintage muziekpapier. Zonder dat er iets in de envelop zit is het dus ook al leuk vind ik zelf.


Op de achterkant van het bloemen kaartje heb ik nog een plaatje van Rie Cramer geplakt. Ze zijn zo leuk die kinderen. 
Het geheel kwam in een envelop en woog precies 19 gram yeeeeeeh!!

Met deze creatie doe ik graag mee met de volgende challenges:
Knutsels en Kadootjes challenge nieuwe kansen gebruik de letter C Ik gebruikte dus een Cd envelop en heb een Cirkel gemaakt met een stans.
Allsorts challenge 607 Something New I never used a Cd envelope before to make my creation.

Zoals ik in mijn vorige post al vertelde ben ik 's avonds op de bank, naast lezen, meestal Youtube - of Instagram inspiratie filmpjes aan het bekijken. Bij een van de fantastisch knappe collage makers uit Zweden won ik een prachtige give away. De post kwam al binnen een week aan...niet te geloven in deze tijd toch?
Kijk en geniet van dit mooie winter collage boekje dat ik won bij Julia. 
Jullie kunnen haar vinden op Instagram julia_letters_bujo en op Youtube Crafty Raccoon haar Youtube kanaal is nieuw en het zou natuurlijk leuk zijn als jullie haar ook meteen gingen volgen.
Dit is het boekje dat ik van haar kreeg.


Het boekje is 11 bij 14 1/2 cm. dus een mooi klein formaatje.
Moet je eens kijken wat zij allemaal in zo'n boekje gemaakt heeft, echt geweldig!

In het boekje zaten nog twee envelopjes met mooie plaatjes en postzegels.

Zulke mooie kunstwerkjes, daar kun je toch alleen maar heel vaak naar kijken en genieten!
Again, thank's a lot Julia, i love and admire your art work!

Blijf gezond allemaal!!!!
Liefs Maia


17 opmerkingen:

 1. A really lovely creation with lovely images, papers and design. Thank you for joining our 'Something New' challenge at Allsorts.

  Kath x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks for entering our Anything Goes challenge… your card is pretty and loved how you used lots of embellishments. Good luck in the draw and we hope you will come back again soon.
  Diane Louise [Team Leader for Crafty Friends Challenge Blog]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a bright and happy card you created with those lovely images, many thanks for sharing 'Something New' with us at Allsorts challenge this week.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi Maia, daar ben je weer!
  Voor jullie ook nog de beste wensen voor 2021!
  Mooie creaties laat je zien ook het kaartje voor Gerie vind ik prachtig!
  Heerlijk naar die inspiratiefilmpjes kijken, ik doe het ook zo graag!
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kaart.
  Heel leuk dat je meedoet bij 2Sistersontheblog.
  Groetjes Nicolette DT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dat was de uitdaging hè een kaart onder de 20 gram, heel gaaf hoe je hier mee aan de slag bent gegaan Maia...enig is ie..recyclen maar, heel tof! En wat heb je een mooi boekje gewonnen van Julia...iets om weer te koesteren! Heerlijke lange post heel erg genieten hier! Mijn kerstboom heb ik ook pas 12 januari opgeruimd ik vond de lichtjes ook nog zo gezellig om me heen.
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk kaartje.
  Dank je wel voor je deelname aan onze challenge deze maand.
  Groetjes Caroline DT 2Sistersontheblog

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Maia,
  wat een leuk idee van Gerie om te zeggen dat jullie elkaar een kaart gaan sturen onder de 20 gram.. en dat het jou gelukt is! Dat vind ik op zich al een prestatie ;-)
  En als ik zie wat je gemaakt hebt kan ik het bijna niet geloven. Ik geloof je natuurlijk wel, maar ik vind het superknap! Het ziet er enig uit, met die plaatjes van Rie Cramer. Die zijn net van voor mijn tijd, weet ik nog..
  Ik hoop dat je inderdaad wat vaker op het blog wat laat zien. Is zo leuk en gezellig! Insta en Fb zijn wel sneller, zonder heel verhaal erbij, maar ja, dat vind ik erg leuk, dus ik blijf voorlopig het blog trouw..
  Tot gauw dan maar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow Maia, another wonderful project. I love your journal and all the little pieces you have found and the story to go with it to put it all together, such a treasure. thanks for sharing. Thanks for joining our challenge at Daisy Chains and happy crafting. Michelle DT x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lovely creations.
  Thank you for sharing at Allsorts;-))m

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooie kaart heb je gemaakt. Bedankt voor je bijdrage aan GCC. Groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah jammer dat je dochter met kerst ziek was! Hopelijk heb je toch een beetje kunnen genieten van de dagen. je kaartje is mooi geworden! Lastig he om onder die 20 gram te blijven. Die challenge moet je eigenlijk rond de kerst doen want wist je dat je met 1 kerstzegel tot 50 gram mag versturen? Dat boekje is inderdaad geweldig, doet me denk aan een round robin boekje! Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. So adorable card, I love that layout. Thank you for joining our Lil Patch of Crafty Friends Challenge. Hope to see you again!
  Merja DT

  BeantwoordenVerwijderen
 14. What a fantastic project Maia, love all the elements and a great idea to have a 2nd Christmas celebration with your daughter.
  Thank you for joining our challenge at
  Let's Craft and Create this week and good luck.. Ursula Uphof DT..Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hello Maia! I saw your adorable CD envie card in a challenge linky and had to come see. Truly a little work of art, not just a card. To be treasured! And what a fabulously collaged upcycled datebook junk journal! Nice to meet you, you are welcome to visit me at Paper-paisleys.blogspot.com xoxo, Aimeslee

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lovely creations!
  Thank you soo much for taking part in our "Anything Goes” challenge over at Crafty Friends & good luck in the draw.
  Hope to see you again in our new challenge as well…

  Hugs,
  Melanie
  (DT-Coordinator Creatalicious Challenges)

  (DT Crafty Friends)

  (DT Simply Create Too)

  (DT Kreativtanten)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi kaartje. Dankjewel voor het meedoen aan de challenge. Groetjes Helma DT Member Girlz Creative Crafts

  BeantwoordenVerwijderen