vrijdag 16 augustus 2019

Vakantie Bretagne en happy mail van Britta en Maud

Tja vakantie vliegt altijd voorbij, maandag beginnen de scholen alweer hier in het zuiden.
Hoewel ik in het begin van deze vakantie nog wel wat papier gekleurd heb met crêpe papier voor in een vakantie journal is het daar ook bij gebleven.
Ik maak hier over nog wel een keer een andere blogpost en hoop toch ook nog tijd te kunnen nemen om alle spullen die ik verzamelt heb voor in dat journal er in te kunnen plakken.
Verder heb ik eigenlijk de hobby spullen niet aangeraakt.
Ik had ook wel een te leuk boek meegenomen namelijk het eerste deel van de Zeven Zussen serie en dat was echt prachtig! De hoofdpersoon heeft precies mijn naam dus die moest ik zelf aanschaffen natuurlijk. Toen mijn vader (inmiddels 58 jaar geleden ) mij aan ging melden bij de burgerlijke stand met deze voornaam vertelden ze hem dat die naam niet bestond dus dat hij maar iets anders moest verzinnen! Niet meer voor te stellen toch in deze tijd met de vreemdste namen voor pasgeboren kinderen. Mijn vader zei toen...het is gewoon Maria zonder de R...en hij liep boos weg maar kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar. Een aanrader dit boek en ik hoop de anderen van deze serie ook nog eens te kunnen lezen.


Wij zijn inmiddels terug van drie weken genieten in het mooie Frans Bretagne.
We hebben veel gezien, mocht je interesse hebben kijk dan even naar onderstaand filmpje ( duurt ongeveer 6 minuten) We waren al drie keer eerder in Bretagne geweest maar we gaan steeds een stukje verder, nu vonden wij daar de kust van Granit Rose het allermooist.


Zoals ik voor de vakantie al vertelde ben ik tegenwoordig, omdat het zo omslachtig gaat met de privacy, op de blogs nog weinig te vinden. Ook kijk ik nog vrij weinig op facebook maar instagram is lekker snel tussendoor te doen en er zijn veel creatieve dames te vinden met zulke gave ideetjes!
Ik ben nog wel mijn vele clear stempels aan het ordenen. In een kringloopwinkel vond ik van die hoezen met 4 vakjes daar passen die van Action precies in. Ik heb al wel wat foto's daar van op mijn instagram geplaatst. Ik hoop dat het zo gaat werken, hoe bergen jullie de stempels op en werkt het ook zoals je gedacht had?


Sommige bloggers die ik volg vind ik gelukkig ook op instagram. Wil je mij ook vinden? leuk ik heet daar ook gewoon hetvalkennestblog.
Ik kwam op instagram ook het account van Britta Marterer tegen, zij maakt ontzettend veel erg mooie vintage embellies voor in journals, zoals tags, altered paperclips, pockets etc.
Ik reageerde op haar post toen ze iets moois had gemaakt met servetten en ze heeft me toen een hele berg pracht exemplaren toegestuurd. Zulke mooie vind ik hier niet bij Action hoor!
Zij heeft geen blog dus ik heb haar al bedankt en ben bezig om haar leuke post terug te sturen.
Dit ontving ik van haar en alleen de envelop al was zo mooi bewerkt:


Op de tag stond haar boodschap en de paperclip had ze gemaakt met de servet die erbij zat.


Super toch, ik kan voorlopig weer vooruit!


Ik won daar zelfs al een give away van een Nederlandse journal maakster Maud Hiemstra.
Zoek haar maar eens op ze is super creatief en maakt ook de leukste dingen!
Haar vraag om kans te maken op de give away was doe een wens .....ik deed de wens dat ik ooit weer in een kleuterklas zou mogen werken...
Dit was mijn prijsje van haar:
Een hanger met een kantklosje en een glazen potje met zaadjes er in ze had dat verpakt in een mooi versiert blikje.

In dat blikje zat van alles, oude vintage honden plaatjes, bedels en speldjes erg leuk allemaal!


Op de achterkant stond een aapje en er zat nog een speelkaart bij met een paar mooie stukjes vintage washi tape er op.


Maud heeft geen blog dus ik heb haar al uitvoerig bedankt maar ik ga nog aan de slag om haar ook een bedankje te sturen.
Maud je hebt toverkrachten want tijdens de vakantie is er wat veranderd op school. Ik hoorde afgelopen week dat ik voor onbepaalde tijd aan de slag kan gaan in een kleuterklas!
Ik krijg als duo collega een pas afgestudeerd meisje. Op de Pabo tegenwoordig kan het helaas zo zijn dat je niet veel met kleuters gewerkt hebt. Heel anders dus als een kleuterleidsters opleiding vroeger waar ik (incl. hoofdakte en basisschool akte) 4 jaar bij kleuters stage gelopen heb.  Leuk dus om als "ouderwetse kleuterjuf" (een uitstervend ras) mijn kennis met haar te gaan delen. We hebben er samen zin in ook al is er natuurlijk nog veel werk aan de winkel! We krijgen hulp van alle kleutercollega's dus dat gaat ons zeker lukken!
Voor iedereen die nog vakantie heeft, geniet ervan want het is voorbij voordat je het beseft.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb genoten van je filmpje over Bretagne. Ook wij zijn hier al 4x geweest maar zaten altijd centraal zodat we alle kanten opkonden. Ik zie dat jullie vooral de bovenkant nu hebben bezocht. Wat een schitterende kust he! Wij zijn ook al 2x bij de roze granieten rotsen geweest. Sprookjesachtig vonden wij het. Net of er een piratenschip van kapitein haak zo de hoek om komt varen haha. Ik vind de kust van Bfetagne ook zo mooi. Zijn jullie ook al eens jn net westen geweest? Bij Cap Sizun en pointe du raz? Een aanrader. Wij voelden ons altijd erg thuis in Bretagne, aardige mensen en zo behulpzaam. Fjjn dat jullie zo genoten hebben!
  Heel veel plezier met je kleuters!
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Maia
  Jaren geleden werkte mijn vader in Bretagne, ze woonden daar in een kasteel en wij gingen er natuurlijk veel heen wat is het mooi daar he, mooie plaatjes laat je zien!
  Wat een leuke spulletjes heb je gekregen!
  Ik houd het bij bloggen en ik kijk op pinterest, facebook en instagram hoeft voor mij niet...
  Heel veel plezier met de kleuters komende schooljaar, maar dat is je vast wel toevertrouwd!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Maia, heel mooi daar in Bretagne maar volgens mij zijn overal mooie streken te vinden als je ervoor open staat. Dankzij jou ben ik ook volger van Britta geworden en zij maakt inderdaad heel veel moois. Gaaf dat je "wens" uit is gekomen. Alvast veel plezier en succes gewenst.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de scholen beginnen haast weer, wat gaat het altijd snel!! Leuk dat jullie in Bretagne waren. Ik heb ook het eerste deel van de Zeven Zussen gelezen. Ik vond het ook erg mooi, maar heb niet de behoefte de andere delen ook te lezen. Ik weet eigenlijk niet waarom, ben wellicht niet zo van de dikke boeken! Fijn weekend, houd het vakantiegevoel nog maar even goed vast! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk filmpje met vakantie foto's en het boek is inderdaad prachtig, de andere 4 delen ook.. Je hebt mooie servetten gekregen en ook leuke spulletjes en wat super dat je wens in vervulling ging je krijgt weer een kleuterklas! Bij ons duurt de vakantie nog één week..
  Wat vreemd dat je je blog niet meer kunt linken op FB,
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De vakantie vliegt inderdaad om. Ik ben ook alweer een week aan het werk.
  Wat een mooie spullen laat je allemaal zien. Een instagram account heb ik niet ik vind het al heel wat om het bloggen bij te houden. Facebook heb ik ook en dat kan ik ook al niet bijhouden haha dus nog meer doe ik nu even niet.
  Het boek is inderdaad mooi, de andere delen heb ik ook gelezen en zijn ook erg mooi.
  Leuk dat je weer in de kleuterklas gaat starten, veel plezier! groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is toch niet te geloven! Je mag weer naar de kleuters..ik zit hier gewoon met open mond je blogpost te lezen. Zo bijzonder, zeker omdat je net een wens moest bedenken.
  Heerlijk Bretagne! Wij zitten nu in Frankrijk, net gearriveerd en blijven twee weken.
  Dat boek is 'hot'. Ik hoor het van alle kanten dat het de moeite waard is, dus dat zal er wel van komen.
  Wat kreeg je een cadeaus over de post! Zo leuk! Ik ijk wel eens op insta, maar vind het net als FB gewoon niet zo leuk.
  Gelukkig houd jij je blog ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog 1 week vakantie en dan moet William maar school en Henk en ik weer werken. Maar wij krijgen nu ook mooi weer. Joepie.
  Wat heb je weer een leuknpost gemaakt.
  Handig hoe jij je stempels opruim. Ik heb ze in albumpjes van stampin up met project life hoesjes. Daar heb ik de stempels in die ik het meeste gebruik en de rest heb ik net als jij ook in bakken. Maar ik heb niet mega veel stempels hoor.

  BeantwoordenVerwijderen