zondag 25 december 2022

Kerstornamenten 2022

 Allereerst wens ik iedereen hele gezellige Kerstdagen samen!

De afgelopen maand was ik druk bezig met een folio maken voor een oud collega die met pensioen ging en met mijn 21 kerstornamenten van dit jaar.

Traditiegetrouw maak ik deze voor creatieve vrienden, familie en mijn eigen kinderen.
Ik gebruik daar voor meestal niet voor de hand liggende materialen voor als basis.
Dit jaar waren dat kartonnen rollen waar op je je kant en lint koopt.
De basis van deze ornamenten zijn dus deze lege rollen.

 
Zo zien mijn lades met lint er nu uit overigens


De lege rollen heb ik eerst met vintage foto distress inkt bewerkt.
Op oud Duits boekpapier heb ik mijn kerst servetten ( die overigens nog via instagram of een mailtje naar mij super voordelig tot 6 januari te koop zijn)  gelijmd.Hierna begon de stans maraton...ik heb eerst de voorkanten met een cirkel stans gestanst en ook de achterkanten die ik maakte met kerst dessinpapier.
Van pudding dekseltjes maakt ik met een krans stans 21 kransen van zilverfolie maar dat was natuurlijk erg slap dus ook 21 keer stansen met wit karton die ik later verlijmde met elkaar. En stansde ook 21 kransen van bruin cardstock. Een heel gepriegel om zoveel dingetjes steeds uit de mal te prikken maar het folie werkt heel mooi vind ik.
Onder sommige kransjes heb ik ook nog eyelash garen gelijmd dat zie je op de voorkant onder de kransjes.


Op de achterkant kwamen ook nog pockets gestanst uit oud bruin pakpapier en een halve papieren doily met een houten ijs ster.


Rondom de rollen heb ik wat touw en bakkersgaren geknoopt waar ik later foam balletjes, belletjes of houten bloemetjes aan geregen/gelijmd heb. Daarna kwam er kerst slinger omheen gelijmd met een lijmpistool.Ik maakte 21 kleine envelopjes waar in de kerstwens zit.
Van raffia strengen maakte ik 21 strikjes die ik op de voorkant lijmde met een klein houten figuurtje.Zo zagen ze er dus dit jaar uit

 Dit is het filmpje dat ik voor mijn Youtube kanaal gemaakt heb:

 
 
Ik doe graag mee met de volgende challenges:
Mocht je nog meer kerstige dingen en belevenissen van mij/ons willen zien? (dit is o.a de vraag van iemand uit Nieuw-Zeeland..groetjes en een fijne kerst daar!)
Ik post tegenwoordig elke week op mijn Instagram account, dit is de link daar naar toe: https://www.instagram.com/hetvalkennestblog/
Je kunt zelf ook een instagram account aanmaken zonder dat je er zelf iets op post maar zo kun je wel van anderen de post bekijken en inspiratie op doen...ik zeg dus gewoon doen dan zie ik je daar misschien!

Geniet van de Kerstdagen samen met iedereen die je lief is!

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie ornamenten heb je van die lege rollen gemaakt Maia. Heel mooi die servetten op boekpagina's , gaaf dat de tekst erdoorheen schijnt. Mooi afgewerkt met de lintjes etc. Ik geloof wel dat je daar een tijd zoet mee bent geweest.
  Voor jullie ook mooie feestdagen en een goed 2023 gewenst.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, deze kwam hier ook met de post en het is weer geweldig! Hij hangt in de kerstboom. Ik heb intussen al een hele verzameling met prachtige ornamenten van jou want ik bewaar ze natuurlijk. Zo leuk om het hele proces hier te zien en er over te lezen. Een ontzettend werk, maar het wordt zo gewaardeerd! Heel veel dank Maia! Fijne tweede dag en een mooie jaarwisseling alvast gewenst. Ik heb wel een Insta account, maar ook dat vind ik zo vluchtig en kan ik weinig terug vinden.. En tot nu toe vind ik Blogger voldoende. Dus ik zal vast wel dingen van je missen helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Maia wat heb je weer een prachtige serie ornamenten gemaakt! Ik heb nog iets om naar uit te kijken want is nog niet aangekomen met de post!
  Ik heb je post in alle rust en nieuwgierigheid bekeken, hihi wetende dat het in het echt nog mooier is! Nog een hele fijne 2de kerstdag en een goede jaarwisseling en de allerbestr wensen voor het jaar 2023! Ik mail je terug als de post is geweest hoor!
  Lieve groetjes Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi Maia
  Zo knap gemaakt die kerstornamentjes, je bent er leuk mee bezig geweest
  Ik houd het bij blogger, voor
  andere social media heb ik tijd niet voor ik vind bloggen genoeg
  Fijne feestadagen geniet ervan!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is prachtig gemaakt, en zo leuk om van je creaties te genieten heel de kerstperiode. Heel mooie kerstversiering.
  Leuk dat je meedoet met de Challenge bij Carlin's Kaartenparadijs. Bedankt ervoor.
  Groetjes en fijne jaarwisseling.
  Karin DT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een groot werk, maar het is prachtig geworden.
  Hele leuke ornamenten.
  Bedankt voor je deelname aan onze lopende challenge van carlin's kaartenparadijs.
  Succes !
  Groetjes,
  Carla (DT)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The ornaments you made are just wonderful! I'm so glad you made a video of the process--it showed how intricate the process was. These will all be treasured by their recipients. Thank you so much for joining in on our latest challenge at Let's Craft and Create. Cheryl W, DT

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt heel mooi gemaakt, goed idee van die rolletjes. Had die juist weggegooid, de grotere bewaard, maar goed te onthouden dit.
  Bedankt voor je deelname bij KIC
  Groetjes Elly DT

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog niets met de post ( dit hoor je dan meteen van mij) maar geef de hoop nog niet op!!! Fijne jaarwisseling Maia en tot volgend jaar!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gorgeous. Thanks for entering your wonderful creationin the Anything Goes challenge at The Crafter's Cafe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fabulous creation! Thanks for joining us for our "Tis the Season" challenge at Crafty Gals Corner!

  BeantwoordenVerwijderen