zaterdag 24 maart 2018

Staande gevulde envelop voor Gerie

De verjaardag van blogvriendin Gerie was ik echt helemaal vergeten.
Ik mailde haar dat maak ik nog wel een keer goed.
Het leek me leuk om eens wat anders voor haar te maken dan iets in de vintage stijl.
Eigenlijk is het nu meer een creatie geworden gevuld met kleine paas cadeautjes.
Gerie heeft inmiddels een kleinkind dus die kan er misschien ook wel van meegenieten of ze kan de dingen gebruiken om zelf weer iets mee te freubelen.
Ik maakte voor haar, zoals het in het engels heet een "Stand up loaded bag flip", een soort envelop die je neer kunt zetten en waar je erg veel op- en in kwijt kunt.
Ik kon eigenlijk niet meer stoppen toen ik er eenmaal aan begon maar het moest ook nog redelijk opgestuurd kunnen worden dus het is dit geworden:


Van de zijkant kun je goed zien hoe het geheel kan staan.


Op YouTube zag ik verschillende loaded envelope tutorials maar die van LiveLoveScrap vond ik het leukst. Het is wel in inches maar ik vond deze tutorial goed te volgen.
Dit is het filmpje wat ik gevolgd heb:


De basis is gemaakt met papier uit de mooie designblokken van Action.
Daarna heb ik de basis wat aangekleed met kant, roze blokjes lint, geponste randen met een Joy craft stans, een tule strik en een blauwe bloem.



De blauwe bloem maakte ik tijden geleden van wit koffiefilter papier.
De maakte daar destijds een tutorial van mocht je die gemist hebben dan vind je het hier 
op mijn blog. 


Bij Sostrene Grene in Den Bosch was ik in de herfstvakantie samen met mijn dochter.
Ze hadden er zulke mooie kleurtjes mini tags en in dezelfde kleuren mini wasknijpertjes, die kon ik dus niet laten liggen.
Ik heb er wat leuke paasstickertjes van Action opgeplakt en een piepschuim eitje door midden gesneden en ook dat er op gelijmd.


Je hebt bij dit model eigenlijk twee pockets.
Ik had niet veel tijd om zelf van alles te gaan freubelen voor in deze envelop, daar over later in deze blogpost meer maar ik heb toch wat dingen gemaakt en wat leuke dingen bij elkaar gezocht om in die voorste pocket te stoppen.


Een mini boekje waar op ik met een roze clip wat labels vast geklipt heb zodat ze die labels nog kan gebruiken. Daar op heb ik met de label tang "alter me" gezet dus Gerie je hebt nog een boekje te pimpen haha.
Bij Action kocht ik een paashaas slinger, zo'n haasje heb ik nagemaakt van passend dessin papier en voorzien van wiebel oogjes, een strikje en een flop staartje op de achterkant.


Verder zit er in de voorste pocket nog een pakketje met honingraat eieren die kan Gerie gebruiken in kaarten maar ze zijn ook leuk om voor haar kleinkind aan een paastak te hangen. De wasknijper met schaapje kwam vorig jaar van Action en de twee chenille draad krullen kunnen ook nog ergens anders voor gebruikt worden.


Er zit ook nog een klein zakje Sostrene grene tags en knijpertjes in de voor pocket.
In de achterste grote pocket zit van alles wat. Ik heb alle zakjes dichtgemaakt met een scallop cirkel gemaakt van dessin papier en voorzien van twee kleine bloemetjes op de plaats waar de nietjes zitten.


Van verschillende papieren cup cake vormpjes en rietjes maakte ik deze twee stekers.


En als je de voorflap omhoog tilt zie je een grote tag in een pocket.
Ik schreef daar iets voor Gerie op. De tekst vond ik wel passend want ze is tenslotte elke dag nog een beetje jarig. Nogmaals Hartelijk gefeliciteerd met je 60ste verjaardag Gerie!


Natuurlijk heb ik er ook nog een filmpje van gemaakt...ik kon er alleen geen leuk passend/even lang muziekje bij vinden dus moeten jullie het hiermee doen of het geluid uitzetten haha.
Weten jullie hoe je op my youtube eventueel een paar keer hetzelfde korte muziekje kunt herhalen onder je filmpje???


Met deze creatie doe ik graag mee met de volgende challenges:
Do-Al(l) Kreatives challenge 15 Fruhling/Ostern klik hier
Hobby Vision challenge Bingo: Bloemen/Embellishments, kant klik hier  
Deep ocean challenge ( de laatste want ze gaan ermee stoppen helaas) Easter/Spring klik hier
Craftaholics R Us challenge 12 anything goes klik hier
Crafting with Friends challenge 63 anything goes klik hier
Brown Sugar Challenge 276 Spring or Easter klik hier 
Fabrika Fantasy Challenge 18 Spring klik hier
Friendship challenge 27 Ostern klik hier
Papirplaneten @ 26 Paske klik hier
Cute Card Thursday Challenge 522 Easter klik hier
Let's Craft and Create Challenge 135 Anything goes option Easter klik hier
 
Die Sketch Tanten challenge 42 Alles geht option sketch klik hier
Crafting from the Heart challenge 199 always anything goes klik hier

Ook ben ik weer een keertje in de top 3 gekozen door een designteam, net even een iets leuker compliment dan een random gekozen winnaar plaats.
Dat werd een eerste plaats met dit grote hart voor Karin bij Do all Kreative klik daar voor hier
Dank je wel dames dat jullie mij gekozen hebben.


Voor het kamp gaan we nu verder aan de slag de komende weken, het papierwerk en de voorbereidingen zijn klaar en dat is altijd al het meeste werk.... nu het mooie lente weer nog!
De komende week gaan we met de stamgroepen aan de slag om t-shirts te versieren, een yell te bedenken en met elke groep een groot groepsbord te maken. Dan gaan we eerst op kamp begin april.
De komende weken ga ik iets maken voor mijn wandel vriendinnen.
Ik heb van hen een reisje naar Zuid Frankrijk cadeau gekregen vorig jaar op mijn verjaardag.
Op 16 april zit ik voor het eerst van mijn leven in het vliegtuig richting Beziers.
Een van de vriendinnen heeft daar een tweede huis dus de wandelclub verlegt de grenzen voor een weekje.
Ik wens jullie alvast hele fijne Paasdagen!








20 opmerkingen:

  1. Fabulous! Thanks for sharing at Craftaholics R Us.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw Maia, wat een prachtige creatie heb je voor Gerie gemaakt. Dat je dit nog op wist te sturen, dit is zeker "loaded" ;P Ik had hier nog nooit van gehoord maar het ziet er fantastisch uit. Heel mooi en leuk wat je er allemaal in en op verwerkt hebt. Dit is een feestje om uit te pakken.
    Wat ben jij verwend met een mooi cadeau door je wandelvriendinnen. Gezellig om samen in die mooie omgeving te gaan wandelen. Wij zijn een aantal jaar vlak bij Beziers op vakantie geweest, genieten hoor.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals beloofd na mijn avonddienst heerlijk bij jou gekeken naar de video en dat ga ik morgenochtend onder het genot bij een kop koffie nog een keer doen, hihi Want het was een hele puzzel geworden Maia, haha Ik ben zo verwend en al die leuke zakjes en nog een boekje om te pimpen, wat ik zeker ga doen en zoveel spulletjes om te gebruiken...ik weet gewoon niet waar ik allemaal naar kijken moet! Het is nu tegen middernacht en de klok gaat vooruit, dus ga nu douchen en een uiltje knappen! Morgen ga ik met de laptop voor mijn neus alles rangschikken in deze staande envelop en dit nog niet eerder gezien, terwijl ik best veel rond snuffel bij yuotube, hihi
    Ik hoop heel erg dat je inde prijzen val met dit waanzinnige kado voor mij, dat is dik en dik verdiend! Wat een feest in huize Gerie...een hele dikke dankjewel...veel te veeeeel allemaal!!!!
    Maar zo schattig!!! Hier stop ik maar er volgt nog een mail!!!
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Maia,zoals altijd op jouw blog zit ik mijn ogen weer uit te kijken! Wat een gaaf idee is dit en wat heb je het mooi uitgevoerd! Echt iets om te onthouden. Als ik dan mijn kaartjes zie, die verbleken er bijna bij!
    Zo leuk dat je er van alles in kunt verstoppen, dar hou ik echt van. Het is een beetje zoals mijn enveloppe van jou met Parijs thema. Was ook zo gaaf en heb ik natuurlijk ook bewaard.
    En ja, je top 3 plek was dik verdiend bij DAK. Enne.... het zijn niet alleen dames, er zit ook heer in het DT, hihihi.....
    Een vakantie cadeau krijgen dat is toch helemaal geweldig!! En dan dus 16 april naar Zuid-Frankrijk...hebben jullie dan al vakantie? Of ruil je dagen dat je eerder op vakantie kunt? Wat een super vooruitzicht.
    Dank je wel voor het weer meedoen bij DAK. En dank je voor al je bezoekjes weer aan mijn blog. ZO kort mogelijk schreef je.....hihihi.... dat lukte je 1 keer heel goed...
    Bij jou hoeft dat niet, dus ik klets even door. Ik heb vakantie zo meteen. Ik ben lekker thuis en ga leuke dingen doen, de rest van de familie is aan het werk, dus ook wel eens lekker. Natuurlijk even bij Annebeth op de thee, als afleiding tijdens het afstuderen. Even de stad in, moet nodig wat nieuwe shirts. Opruimen voor de rommelmarkt, freubelen en bloggen uiteraard ook. En gezellige Paasdagen in het vooruitzicht, daar hoor je nog wel over...
    Liefs voor nu, ik ga de klok een uur vooruit zetten.
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw klok klopt niet, zie ik.....18.02 terwijl het nu 03:02 is...en 25 maart

      Verwijderen
  5. Just one word: AWESOME!!!!! WOW!!!!

    Thanks for playing along with our Sketch Aunts Challenge and good luck!

    Hugs and please come back soon!
    Doris
    *DT* Die Sketchtanten
    *DT* Die Traumfabrik
    Kleido’s BastelStüble
    Blog-owner Do-Al(l) Kreatives (#15 – Spring/Easter)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waanzin! Er is zoveel aandacht voor detail en werk in je werk, ik ben sprakeloos. Bedankt voor uw deelname aan de Sketchtanten en vriendschap. Ik houd mijn vingers gekruist - groeten
    AndreaBastelmaus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gorgeous project! All these details... brilliant!
    Thanks for playing along with us at our present challenge at Do-Al(l) Kreatives and good luck! Hope you will join us next month again.

    Crafty greetings
    Alex

    *DT + Admin* Do-Al(l) Kreatives {#15 – Spring / Easter}
    *DT* Kreativ-Tanten Challenge {#15 – Animals}
    *DT* Craft Rocket Challenges {#46 – something new}
    Alex' Kreative Seite

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een schitterende cadeau voor Gerie. Wat een leuk idee, super uitgevoerd en allemaal zo'n leuke dingen erin gedaan! Geweldig! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ganz phantastisch! Vielen Dank für deine Teilnahme bei den Sketch-Tanten.
    LG Dreja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. What fantastic loaded envelope. I love all the treats that it hold. Well done. Thanks for joining us at ‘Lets Craft and Create’. Jonnece DT

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super card Thanks for all the instructions and for sharing at Let's Craft and Create.........Lis

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldig leuke creatie!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo liebe Maia,
    wow, was für ein wunderschönes Osterprojekt. Ich bin total überwältigt von der tollen Gestaltung. Es gefällt mir sehr gut.
    Herzlichen Dank für die Links zu den Anleitungen. Vielen Dank für die Teilnahme an der Friendship Challenge. Ganz liebe Grüße herzlichst Silvi

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke kaart voor Gerrie! Je blijft kijken, met al die details! Sostrene Grene is een leuke winkel he! Helaas hier nergens in de buurt, maar ik zag 'm vorig jaar in Frankrijk. Echt mijn ding! Je paasproject is ook helemaal top. Ik wens je alvast hele fijne Paasdagen toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een gigantische werk stuk want dit kun je geen kaart noemen.Ik zal hem nog wel een keer bewonderen als ik bij Gerie ben,en weet zeker dat dit staat te pronken op haar tafeltje,of op het dienblad op tafel. echt prachtig en wat een werk zou dit zijn geweest,maar de waardering is er hoor.
    gezellige paasdagen.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wow - da steckt so viel Liebe und Arbeit in deiner Karte! Ich freue mich, dass du bei den Sketchtanten mitmachst und wünsche dir viel Glück!
    AndreaBastelmaus

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Stunnig project.
    Thank you for joining us at the Sketch-Tanten Challenge.
    Hugs
    Kuni.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen