zaterdag 29 maart 2014

Kant rol op een spoel en een heel klein thee zakjes mini album

Wat hebben we een fantastisch weer dit weekend!
Super weer voor mij om buiten o.a. wat foto's te maken.
De afgelopen weken ben ik bezig geweest met wat kaartjes maar ook met twee bij elkaar passende
creaties waarvan ik dus heel veel foto's en een filmpje gemaakt heb.
Ga er maar eens voor zitten!


Op een filmpje kunnen jullie een stuk beter zien hoe alles in elkaar zit denk ik
dus daar heb ik me ook maar weer eens aan gewaagd.


Van een leeg klosje kant heb ik een "kant rol"gemaakt. Hier van zijn verschillende filmpjes te vinden op youtube altijd leuk om een keer uit te proberen. Als je naar mijn youtube kanaal gaat rechts boven aan mijn blog kun je ook de twee linkjes naar de inspiratie filmpjes aanklikken.
Ik begin met het klosje. Dit is gemaakt van een leeg klosje van action waarvan ik het kant op gebruikt heb met kerst. Het blauwe kant op deze klos is er ook nog van


Eerst heb ik een "kantrol"gemaakt, daarvoor heb ik het blauwe kant als basis genomen.
Daar op heb ik aan de buitenkant oud vintage kant gelijmd met jute bloemetjes en aan de binnenkant een ander vintage kant. Toen kon het decoreren beginnen ik heb daarvoor eerst plaatjes van internet gehaald met het thema vogels/vintage. Het plaatje van dit schattige vintage meisje met vogeltje is door de jaren heen toch wel mijn favoriet, het komt ook terug op het thee zakjes boekje.


Met tickets van Tim Holz, kant en roze stof waarvan ik al ooit bloemen heb gemaakt ziet het er gezellig uit.


Onder het klosje heb ik met platte pareltjes voetjes gemaakt. We rollen het klosje wat verder af....


De bruine bloemetjes heb ik zelf gemaakt met kant, naald en draad en voorzien van een ovaal pareltje.
De  kleine paillette vond ik er wel mooi bij staan qua kleur.


Achter een paar plaatjes heb ik oud muziekpapier gelijmd, past ook wel bij het vogeltjes thema want wie wordt er niet wakker 's ochtends van de gezellig fluitende vogels die natuurlijk ook de lente in hun bolletjes hebben. De houten knoopjes kreeg ik eens van een blogvriendin.




De bedeltjes heb ik wat bewerkt met gesso zodat ze niet teveel glommen.


En dan komen we aan het eind van de rol....


De binnenkant van de klos heb ik net zoals de boven- en onderkant voorzien van oud muziekpapier dat ik met een laagje modge podge wat steviger gemaakt heb.
Zo ziet het geheel uitgerold er uit...


Rol sluit met een zelf gemaakte bloem waarvan ik ooit een tutorial van heb gemaakt klik daar voor hier.


Verder heb ik er nog een oude oorbel aan gehangen die ik mooi bij het geheel vond passen.


Boven op de klos heb ik een soort lente tafereeltje gemaakt.


Hiervoor heb ik eerst wat losse elementen gemaakt waarvan ik uit wil leggen hoe ik ze gemaakt heb.
Allereerst de bloemen, die heb ik o.a. gemaakt van eierdozen.
Erg leuk en eenvoudig te maken en zoals jullie weten hou ik er van om van afval materialen mooie dingen te maken. Op deze collage zien jullie hoe ik ze gemaakt heb, als er nog vragen over zijn hoor ik het graag.


Ik heb de bloemen een kleurtje gegeven met acryl verf en vintage foto distress inkt en ze daarna bewerkt met embossings enamel dat ik kocht op de beurs in Den Bosch en natuurlijk hier bij uit wilde proberen.


Onder de bloemen zitten drie "blaadjes"het middelste blaadje heb ik gemaakt van een oorbel die ik kocht bij action...erg glimmend zilverkleurig dus die heb ik ook bewerkt met gesso.
De buitenste blaadjes heb ik gemaakt met eierschillen gelijmd op dik cardstock.
Hier zie je in een collage hoe ik die gemaakt heb, je drukt de eierschil gewoon plat op het voorgelijmd cardstock, de vorm bepaal je zelf.


Eerst de eierschillen wassen, drogen, het vliesje van de binnenkant af pellen. Cardstock vorm maken. Eierschillen erop lijmen. Daarna heb ik ze bewerkt met perfect pearls, distress inkt en weer embossings enamel.


Verder heb ik als decoratie een takje, stofje, zijden bloemetjes gekocht op een rommelmarkt, een cherry bloesem, pareltjes en veertjes gebruikt.


Het hekwerk heb ik gemaakt met mijn nieuwe decorette stansje van Crealies. Daar op heb ik twee, uit groen vilt gestanste, klimop ranken gelijmd en een titel van oud muziekpapier.
Rondom de rand zit nog een randje mooi kunststof decoratieband dat ik ooit kocht op de markt in Engeland.

Om het theezakjes boekje te maken heb ik de laatste tijd theezakjes bewaard, gedroogd, thee eruit geschud en voila het werd een boekje. Je hebt zo meteen de mooie vintage thee kleur.
De bruine kaft is gemaakt van een oud spijkerbroeklabel.


Ook hier zie je de bloemetjes, het eierschil plaatje, de tickets van Tim Holz, de decorette stans en het blauwe kant terug.
De blaadjes zijn dus gemaakt van gebruikte theezakjes waarvan ik er eigenlijk maar drie gebruikt heb, daardoor krijg je 6 blaadjes waarvan ik er drie als pocket gebruikt heb.


De tekst vond ik op internet, het vogel stempeltje is van Crafty Secrets mijn favoriete vogeltje!


Aan de rechterkant een pocket gemaakt van een vogelnest plaatje. De tickets komen ook van internet, ik heb ze alleen voorzien van een stempeltje aan de voorkant en een vogeltje aan de achterkant.




Vogel bedeltje ook weer wit gemaakt met gesso.
Ik heb ook veel veertjes gebruikt en ook oud kant komt weer terug.




Het boekje is gebonden met touw in het midden.





En dit zijn de diverse losse tags en plaatjes die er in zitten.Deze heb ik gemaakt van mijn geliefd "speculaaspak ribbel karton"en heel oud vergeeld papier dat ik kreeg van een goede vriendin.
Alles op het klosje en in het boekje is aan de randjes bewerkt met vintage foto distress inkt kleur tea dye.
Ongelooflijk hoeveel je kwijt kunt een in boekje dat niet groter is dan 8 bij 5 centimeter!






Hier zie je nog even goed dat er pockets zijn gemaakt van een oud theezakje


Op de achterkant ook nog een eierschaal ovaaltje met vogeltje


Een erg leuk projectje om te maken met een heerlijk vintage uitstraling!


Ik vind het zelf een Beauty!



Met deze twee creaties wil ik graag mee doen met de volgende challenges:

Cards & Scraps Superuitdaging "hoor de vogeltjes fluiten"  ( klik  hier)
We love vintage Challenge blog challenge 22 thema muziek ( klik  hier)
Bij Oma Dee uitdaging "Geen kaart" ( klik hier)
Creapaleis thema Lente/voorjaar ( klik hier)

Volgens mij heb ik nog nooit zooooooooo'n lange post gemaakt haha, proficiat als je hem helemaal gelezen en bekeken hebt!
Allemaal een heel fijn zomers weekend en alvast bedankt voor jullie altijd gezellige reacties!






































































.






44 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende creaties heb je gemaakt Maia. Ik heb je filmpje bekeken, het is heel mooi. Leuke spullen heb je erop bewerkt. Een hele klus lijkt me maar wel heel erg mooi. Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou waar zal ik beginnen Maia... ik heb ongeveer een half uur naar je blogpost zitten kijken, naar alle foto's en je filmpje! Wat heel veel werk heb je er van gemaakt om alles te maken en op beeld vast te leggen!!! Wat ben je toch ongelooflijk vindingrijk en creatief!! En wat zou ik toch heel graag met jou een daggie knutselen....kun je niet verhuizen naar Alkmaar of Hoorn, hihi. Het heeft geen zin om alle details op te noemen, want dan zit jij een half uur te lezen.....maar dikke complimenten.....voor alles wat ik hier weer heb gezien....zo genieten...zelfs de bloemen tutorial weer bekeken!! Thankx voor alle inspiratie!!!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé Maia, wat een werk! maar wat gaaf! Dankjewel voor het meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maia,
    nou, ik ben er altijd op voorbereid hoor, als ik zie dat jij weer iets geplaatst heb ga ik eerst een mok koffie pakken en ga er gewon even uitgebreid voor zitten. Het zou me bijna tegenvallen als het een kort berichtjes zou zijn.
    Ik heb genoten van je filmpje en gelukkig nu niet in de nachtdienst, want daar kan ik hem niet openen. Lekker thuis en alle tijd....
    Je klos is zo inventief en origineel. Ik heb er nog nooit een filmpje van gezien. Het is enig!
    Je boekje is ook geweldig gaaf. Gebruikte theezakjes! Hoe kom je er weer op! Het is weer een wondertje hoe je dat gemaakt hebt. Ik kan me helemaal voorstellen dat je er zelf heel tevreden over bent.
    Jij ook genieten van dit weekend!
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. p.s. nog even een tip over je blogbericht. Als je hem geschreven hebt, zit er vaak een heel stuk niks voor je een reactie kunt plaatsen. Is mij ook eens gebeurd. Kun je bewerken in je berichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Maia,
    Heb alles uitgebreid bekeken en genoten van je mooie kantrol, je eierdoosbloemen, dat ga ik zeker eens proberen, de eierschaal erg inventief gebruikt en het theezakjesboekje is schattig en weer helemaal bewerkt en gevuld...MOOI..
    Je vroeg naar mijn knie, op 8 april een MRI scan, deze scan sturen ze naar Amerika en daar worden mallen gemaakt van mijn boven en onderbeen, incl,boorgaten, die komen tijdens de operatie op mijn knie, het grote voordeel is dat ze niet meer in het beenmerg hoeven te boren, dus minder kans op infectie..hoop dat ik eindelijk eens van de pijn af kom, ca. 12 weken met krukken lopen, dus ik ben de hele zomer wel zoet..liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeeminee wat een gepriegel. En allemaal handwerk! Waanzinnig mooi allemaal en wat een details! Filmpjes helaas niet bekeken. Ivm de verhuizing naar een tijdelijk adres geen internet. Lees nu op mijn telefoon en filmpjes lukken daarop niet zo goed. Maar, je foto's zeggen heel veel! Was weer leuk om hier een kijkje te komen nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oh Maia!!!! wat mooi!!! ik vvind het echt fantastisch, die klos, maar vooral het boekje.... zo mooi!!! echt super. IK GA THEEZAKJES SPAREN. prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Schitterend!
    Leuk die blaadjes met de eierschillen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is dit super mooi! Je blijft kijken....geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is dit super mooi! Je blijft kijken....geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw wat een geweldige creaties heb je gemaakt. Wat een geweldig idee met de kantrol, zooo mooi gemaakt met alle prachtige details. Wat een goed idee om bloemen te maken van een eierdoos en de bladeren van eischillen is ook een een leuk idee. Het boekje van theezakjes is schitterend. Ik ben er helemaal weg van! Super gemaakt. groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Onvoorstelbaar...wat maak jij een werk van je projecten! Extra leuk vind ik het dat je gebruik maakt van materialen, die anders in de prullenbak zouden belanden. Ik zit met verbazing te kijken naar alles wat je er mee doet. Mijn complimenten heb je!

    Bedankt voor je lieve woorden op mijn post. Onze blogs zijn inderdaad heel verschillend, maar juist de verscheidenheid in blogland maakt het zo inspirerend.

    Wil je overigens wel mee doen aan mijn give away? Ik vraag altijd om het duidelijk te vermelden, want soms krijg je een reactie die bijvoorbeeld alleen bestaat uit 'gefeliciteerd'. Ik vind de boodschap zelf dan wel duidelijk, maar of ze mee willen doen vind ik dan nogal vaag ;-). En sommigen reageren wel, maar willen niet mee doen...vandaar dat ik het prettig vind dat het duidelijk wordt aangegeven. Maar misschien was je zo druk met je lieve woorden, dat dat er even bij ingeschoten was ;-). Mocht je mee willen doen, dan hoor ik het nog wel.

    Ik wens je een hele fijne zondag. Wat is dit mooie weer genieten hè?

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een bijzondere creaties en zoveel foto's ook, je maakt werk van je blogberichten en projecten! Complimenten daarvoor! Leuk dat je meedoet met de uitdaging van Bij oma Dee!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. PRACHTIG!! Maar wat een werk heb je hier aan gehad! Maar het is dan ook ontzettend mooi geworden!
    Heel leuk dat je met deze creatie meedoet aan onze challenge bij WLVC.
    Liefs Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hoi maia, bedankt voor je reactie op mijn muziekkaart. Ja er was iets héél raar gegaan met die eerste reactie, ik zag hem idd voorbij komen als blogpost, heb hem toen maar gecopieerd en er bij geplakt. De wegen van blogger zijn soms ondoorgrondelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een werk, en wat ziet het er allemaal mooi uit. Zowel je werkstuk, als je filmpje als je blogpost. Je zal voor veel mensen een inspiratiebron zijn!
    Heel erg leuk dat je dit inzendt bij Oma Dee!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat prachtig Maia en wat veel werk , maar met een geweldig eindresultaat en alles mooi weer gegeven in super mooie en duidelijke foto,s.
    heel fijn dat je met deze schitterende inzending meedoet aan onze challenge.
    liefs An ( WLVC )

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw wat een feestje om weer bij jou te kijken. Lekker met een bakkie thee erbij, wat is dat genieten :)
    Het is echt een geweldige creatie geworden zeg!!!
    Zoveel moois te bekijken, super!,
    Ik ga nog even heerlijk van je film genieten! Fijne zondag verder en bedankt voor het meedoen bij WLVC,
    Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Geweldig geweldig weer allemaal Maia! Je gaat het niet geloven, maar ik had die kanten rol op mijn to-do list staan voor april ;-) Zal er nu maar even mee wachten ;-) Kan ik eerst van die schitterende van jou genieten! Prachtig albumpje wat je gemaakt hebt, zoveel fraaie details, gewoonweg weer een heerlijkheid om hier te komen en te mogen genieten! Dank je wel voor al dit moois, veel liefs, Ira xox
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat was inderdaad je langste post ooit, haha. Ik heb hem zeker helemaal uitgelezen, kijk altijd met bewondering naar al je creaties. Wat een werk maak je ervan, super. Ben jaloers (ook op je geduld, haha) erg leuk! Liefs carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jeetje zeg wat prachtig allemaal, ik kom ogen te kort, en wat een werk heb je hier aan gehad, nou het is het zeker
    waard hoor, echt schitterend ☺
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Jeetje Maia....ik weet niet waar ik moet kijken wat een prachtige creaties zoveel leuke spulletjes gebruikt en dan nog te bedenken waar en hoe...je bent hier zo goed in...werkelijk schitterend gemaakt....TOP!!!!

    liefs Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een prachtig kunstwerkje weer Maia, leuk dat je weer meedoet bij WLVC.
    groetjes Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zo dan.....heb je je weer uitgeleefd Maia, geweldig hoor, wat een creaties!!!!! Echt super gedaan en even dit.....als je met Gerie gaat knutselen dan kom ik ook hoor hahaha....2 van die kanjers bij elkaar dat wil ik ook wel meemaken hihihi. Fijn dat je weer mee hebt gedaan bij WLVC en natuurlijk weer heel veel succes. Lieve groetjes van Plony.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Zo he, t'was idd maar goed dat ik aan de koffie was, heb even rustig alles gelezen en bekeken....wat schitterende creatie met onwijs veel details! Prachtig gemaakt!
    Bedankt voor je deelname bij WLVC!
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat maak je toch altijd prachtige creaties Maia met zoveel schitterende details, echt super! En dan die theezakjes, leuk hoe je daar een boekje van hebt gemaakt!
    Je zal hier wel een tijdje mee bezig zijn geweest, maar het resultaat is dan ook supermooi!
    Nog een fijne week!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Poeeeeeeee werkelijk helemaal te gek zeg!!!
    Wat een details, wat een werk!
    Supermooi allemaal :) Ik hou er van :)

    Groetjes

    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtige creaties heb je weer gemaakt .Super details en leuke ideeen.
    groetjes,lean

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wauww Maia, ik heb twee dagen over je blogpost gedaan, jáá echt. Gisteren begonnen met lezen op mij tablet maar steeds als ik halverwege was, sloot de tablet zichzelf helemaal af. Ik werd er gek van want ik gaf niet zomaar op...het was veel te spannend ;p. Vandaag moest ik werken maar nu achter de pc éérst de post uitgelezen. Wat een creativiteit en wat een feestje om alles op mijn gemak te bekijken. Die kantrol, gewéldig...hoe kom je erop en die theezakjes laten drogen en uitschudden, recycling ten top. Inderdaad verbazingwekkend wat je er allemaal op /in kwijt kan. De eierschaal-techniek ga ik zeker een keer proberen en de kantklos spreekt mij ook wel aan. Heerlijk al die ideeën die je deelt, dit maakt bloggen zo leuk. Veel succes met de challenges Maia, lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wauw, wat zijn het supermooie creaties Maia!!! Schitterende details zijn er op beide creaties te zien. Al die dingetjes maken het helemaal af.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. hoi hoi

    wat een werk en wat is het mooi geworden echt helemaal top. ik kijk elke keer mijn ogen uit er is zoveel te zien al die kleine dingen die je gebruikt heb echt geweldig.

    groetjes Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Helemaal super Maia, wat een prachtige dingen heb je gemaakt, heel erg leuk om te zien wat jij allemaal
    gebruikt voor je creaties, ik vind die bloemen van
    eierdozen super, ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. jeemig wat een kunstwerken!! Zo leuk dat je dit zelf allemaal kunt maken. En nog bedankt voor je leuke reactie weer. Idd we wonen vlakbij die grote jumbo! Gek hoor dat er zo'n prijsverschil is!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Er ging iets mis met het plaatsen van mijn reactie, dus nog een poging. Ik heb je bericht met veel plezier gelezen. Geweldig mooie creaties Maia. Het minialbum van theezakjes vind ik helemaal top.
    Groetjes, Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  37. wow wow what a wonderful project, lovely

    hugs Pia

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Maia, wat een werk! Maar wat is het mooi geworden! En blaadjes die je met eierschaal maakte! Erg leuk! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Al veel te lang niet geweest, wat heb je mooie projecten gemaakt! Leuk idee met de kantklos, maar ook je eierdoosbloemen zijn mooi! En je muizenproject hieronder voor school, wat leuk!
    Een fijn weekend,
    groetjes Boukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hi, i must say fantastic website you have, i stumbled across it in Google. Does you get much traffic?
    Thanks for taking the time to discuss this:D I feel strongly about it and love learning more on this topic!!
    Top Ten Web Hosting Revi5ews

    BeantwoordenVerwijderen
  41. hoi Maia
    wat een prachtig project is dit en ik zag hem al op Pinterest voorbij komen.
    wat een werk zit er in ,maar met een super mooi eind resultaat.
    ook je andere projecties vind ik erg origineel en super leuk gedaan.
    fijne week en liefs van An

    BeantwoordenVerwijderen
  42. ben ik weer.
    ik heb de bovenste foto van je spoel op pinterest gezien onder altered wooden spools.
    maar vreemd dat de email het niet doet van mij, want de andere kunnen wel gewoon mailen naar mij via yahoo.
    het is lasize54@yahoo.com.
    ik vind de spoel echt gaaf.
    liefs An

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Wauw wat prachtig gemaakt allemaal .
    super leuk en geweldige uitleg .
    leuk dat je meedoet met de super uitdaging bij het Cards&Scrapblog
    Groetjes Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Hoiiii wat is hier veel te zien! Prachtig, wat een inspirerende post, echt geweldig

    BeantwoordenVerwijderen