zaterdag 18 mei 2013

Van alles wat.....



Vandaag even een post met van alles en nog wat want ik ben wel bezig met een paar bedank kaartjes, een beterschapskaart en het bedenken van een mini maar op een of andere manier komt er niets uit handen. Het weer werkt wel mee en nodigt uit om heerlijk te gaan zitten freubelen...tjonge jonge wat een regen hadden we gisteren en vandaag is het ronduit koud hier!Mijn lijf protesteert meer met dit weer dus maar hopen op wat meer zon de komende tijd. Mocht dat dus niet het geval zijn met de pinksterdagen...ik heb voor jullie een hele lange leespost gemaakt met diverse linkjes naar andere dingen die leuk zijn om te bekijken.

Ik heb de laatste weken (ook in de mei vakantie) van alles en nog wat gedaan o.a. deze bloemetjes van papier gemaakt.


In diverse youtube filmpjes en op blogs kun je bekijken hoe ze zulke mooie bloemetjes van papier maken.
Ik heb me laten inspireren door Vicky uit Canada voor de wild roses haar mooie blog heet Simply Paper (and creativity). Zij heeft heel erg veel prachtige tutorials van verschillende bloemen op haar blog neem er maar eens een kijkje. Mocht je zulk soort bloem in het Nederlands uitgelegd willen zien neem dan een kijkje
op het blog van Boukje dat vind je hier. Ook Boukje heeft veel mooie tutorials van bloemen van papier en ook vilt op haar blog staan. De bruin/roze kleurige roos en het kleine bloemetje links vooraan heb ik gemaakt deze joy craft snij mallen.


Het kleine bloemetje heb ik eerst bewerkt met vintage foto distress inkt, daarna wat gevouwen met een prikkertje op de manier zoals Leonie dat doet. Op haar blog my passion for paper vind je in de zijlijn een link naar haar youtube kanaal waar ze filmpjes heeft over rozen maken. Ik heb de kleine bloemetjes wel een beetje anders in elkaar gelijmd deze keer.


De kleine cabbage roos vooraan heb ik gemaakt met behulp van de retro-pons. Een mooie tutorial daar voor vind je op hier op youtube en ook op dit kanaal vind je weer heel veel leuke tutorials.....als je eenmaal daar gaat kijken kom je tijd te kort!

Ook in de mei vakantie heb ik weer wat geexperimenteerd met het maken van glimmermist.
Een paar jaar geleden heb ik ook al eens wat uitgeprobeerd , de link naar deze post vind je hier
Het leek hier wel een laboratorium haha.


Ook deze keer heb ik glimmermist gemaakt met de refillers van distress inkt en perfect pearls (de kleur perfect pearl)
 Deze kleurtjes heb ik deze keer gemaakt


Je vult een spuitflesje voor drie kwart met water, doet er een volle pipet distress inkt bij en twee kleine schepjes perfect pearls. Alles goed schudden en klaar ben je.
Ik heb voor iedere kleur een kaartje gemaakt dat ik bespoten heb met die kleur. Het flesje en het kaartje kregen hetzelfde nummer.


Op de achterkant van de kaartjes schreef ik het "recept"zodat ik het later nog altijd bij kan maken.
Al die kaartjes heb ik aan een boekbindring gehangen, het bloemetjes is ook bespoten met mijn eigen gemaakte glimmermists. Er kunnen nog veel meer kleurtjes gemaakt worden want nu heb ik overal de perfect pearl kleur bij gemengd maar je kunt bv. ook de gold kleur perfect pearls bij een kleur mengen dan krijg je weer een heel ander effect.

 

Zo staat het nu in de kast....even schudden voor gebruik steeds want de glitter blijft onderin het flesje hangen en dan spuiten maar.


Ik heb nog wel een vraag aan jullie. Nu heb ik allemaal zachte pastel kleurtjes gemaakt met 1 volle pipet distress inkt, doe ik er 2 pipetjes bij dan word de kleur ietsje donkerder maar een echte donkere kleur krijg ik niet...wie weet hoe je dat wel kunt maken?

Deze twee vlindertjes heb ik bespoten met de blauwe glimmermist.

 
Ik heb in flesje nummer 1 alleen maar perfect pearl (kleur perfect pearl) en water gedaan.
Hiermee kun je alles een mooi glans effect geven dat kun je goed zien op deze bloem.


Vorige week ben ik op mijn youtube kanaal getagged door Debbie.
Debbie is ook een Nederlandse, ze heeft een erg leuk blog dat vind je hier. Haar youtube kanaal met heel veel leuke tutorials vind je hier.
Je moest vragen beantwoorden over je hobby en daar een video filmpje van maken.
Ik ben niet zo'n prater dus ik heb wel een foto filmpje gemaakt kijk maar eens hier...
Ik hoop dat het filmpje werkt want het uploaden gaat deze dagen erg traag of helemaal niet.
Mocht het niet lukken kom dan nog een keer terug om te kijken a.u.b.of klik op de link rechts boven aan mijn blog om naar mijn youtube kanaal te gaan. Het zou jammer zijn als jullie het filmpje niet konden bekijken....je weet dan ineens weer veel meer over mij hihi
Ik heb de beurt door gegeven aan Astrid en Kethy.


Door het filmpje van Debbie kreeg ik ook zin om eindelijk mijn bieslook te zaaien in het potje dat ik vorig jaar van een kleuter kreeg op de juffendag. Zo ziet het mooi beschilderde potje eruit.


Ik heb het 4 dagen geleden gezaaid en als je goed kijkt zie je al enkele sprietjes omhoog komen...wellicht helpt het als het engeltje er goed op blijft letten vanaf het fijne plekje op dat oude stapeltjes boekjes.


Wat wel erg hard groeit en bloeit zijn alle planten en bomen in de tuin kijk maar wat een kleurenpracht!


Tenslotte moet ik jullie nog even Tinus de Tuinkabouter voorstellen.


Op school zijn we bezig met het nieuwe project Lente en kabouters.
Ik heb daarvoor een tuinkabouter van een plastic fles bedacht. De kabouter kan ook echt de plantjes water geven en als je van een andere fles ook nog een mini tuintje maakt is de kabouter natuurlijk helemaal blij!


Tenslotte wil ik nog alle nieuwe volgers hartelijk welkom heten en natuurlijk iedereen weer bedanken voor de leuke reacties en mee levende mailtjes de afgelopen tijd!

Allemaal een heel fijn pinksterweekend!










23 opmerkingen:

  1. Hele leuke tips en ideeen heb je geplaatst en je bloempjuss zijn bjoeties.

    Gr Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke ideetjes laat je ons zien, ik vind de zelfgemaakte bloemen erg mooi! Knap hoor, ik ben door volgens mij niet voor in de wieg gelegd ;-)!

    Fijn weekend en morgen lekker genieten van de zon...dat is goed voor je lijf!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellige post Maia en leuk dat je ons doorverwijst.Mooie bloemen en glimmermist heb je gemaakt.Ik zal duimen voor zonneschijn,fijne pinksteren,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je er weer een werk van gemaakt, leuke post! En leuk het filmpje te zien, herkenbaar, veel dingen heb ik ook gedaan vroeger:) en ik dacht de molen van Dokkum te zien? (zal wel niet...)
    Groetjes Boukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Maia,
    wat gezellig weer om bij je langs te gaan ! vee te lezen en te zien en je filmpje is erg leuk! Ik kon het gewoon openen hoor! Sommige vragen gingen een beetje snel...
    Leuk ook die tuinkabouter zeg! Dat zal wel tot de verbeelding spreken bij de kleuters.
    gaaf ook die zelfgemaakte glimmermist! Ik heb een flesje staan en weet niet zo goed wat ik er mee moet....Het is geel, en best fel. Spuit je dat op een achtergrond? Heb je tips voor me?
    Die bieslook wordt wel wat! Nu nog wat warmer weer! De tuinen zijn nu zo mooi, maar we kunnen er niet in zitten nog. Misschien morgen....
    Fijne dagen!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha Maia,wat een gezellige post!
    Je blommen zijn prachtig. wat is dat nou voor poeder dat je in die glimmermist doet? Een soort glitter?
    Je filmpje is heel leuk, knap dat je dat kan!! Soms gaan de vragen idd wat te snel.
    En die tuinkabuter is fantastisch, kan hij hier ook langskomen? Het onkruid groeit de spuigaten uit in onze tuin!
    Wij hebben vandaag wat zon gehad... ik heb even heerlijk op en ligstoel in de zon gelegen, een goed uur!! en geknutseld, ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Maia!
    als eerste weer bedankt voor je leuke berichtjes op mijn blog. Ik vind ze altijd erg leuk om te lezen.
    Supermooie bloemen heb je gemaakt. Als je daar eenmaal aan begint blijf je aan de gang hahaha. Er is inderdaad heeeeeeeeeeeel veel te vinden daarover.
    En je glimmermist donkerder maken. Misschien een klein drupje walnut stain of black soot toevoegen? Heb er ook wel eens mee geëxperimenteert en het is reuze handig als je net een kleur zoekt die je niet hebt. Je kan trouwens ook prima de andere kleuren perfect pearls gebruiken, dat heb ik toen wel uitgeprobeerd :)
    Fijn Pinksterweekend!
    Liefs Céline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat leuk dat je zelf de glimmermist maakt.
    Welke spuitbusjes gebruik je hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk om al je projectjes te zien en dat zijn er heel wat!! Ben jaloers op je productiviteit. Die labels zijn zo leuk!! Haha, en de kabouters, grappig. Morgen nog een hele dag om te knutselen, veel plezier! Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weer een heerlijke kijk en genietpost van je...ik geniet natuurlijk van al je mooie creaties maar ook van die leuke kabouter:) dat snap je natuurlijk wel...een superidee...
    Alles goed met je????
    Nu even genieten van de Pinksterdagen hoor.

    Lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jij bent echt goed bezig geweest Maia! Zit met genot te kijken naar al jouw activiteiten! Ja, leuk is dat hè, zelf glimmermist maken? En dat geeft op deze manier zo'n mooi, subtiel effect! Je bloemen zien er ook al zo prachtig uit, blijven toch wel één van de leukste dingen om zelf te maken vind ik. Neem aan dat je vandaag toch wel heerlijk hebt kunnen genieten van het warme zonnetje, dat zal je toch goed hebben gedaan! Lieve groetjes, Ira
    irascreacorner.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi, hoi, Wat heb je weer een superleuke post gemaakt. Heel erg mooi die bloemen, die je gemaakt hebt, je kunt ze in de winkel niet zo mooi op kleur kopen, volgens mij. Waar koop je die spuitflesjes? Ik zie dat jij veel met dat soort spulletjes werkt, ik doe dat nooit maar vind het wel superleuk om te zien, misschien kunnen we daar ook eens over mailen. Hebben we het ook eens ergens anders over hahaha. Je tuinkabouter vind ik ook superleuk, ik werk helaas niet meer bij de kleuters anders had ik je idee zeker je gebruikt. Tot de volgende blogpost of mail. Bij mij komt er op dit moment ook niet zo heel veel van. Te druk met andere dingen.
    Tot snel. Lieve groetjes Mirande

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi maia.
    Wat een leuke post en prachtige bloemen.
    Ik doe altijd een theelepel met perfect ex of perfect pearls, mengen met 70%alcohol en iets water.
    Goed schudden en je glimmermist is prachtig van kleur.
    Liefs an

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een gezellige post met leuke linken zeg!
    En je filmpje is helemaal super!!!
    Fijn weekend verder,

    Jolette

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lekker bezig zie ik mooie bloemen en gave projecten op en van school.
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je er weer een leuke blogpost van
    gemaakt Maia, een aardigheid om te lezen.
    Jouw eigen gemaakte glimmermist vind ik
    helemaal geweldig!

    lieve groet Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuke projectjes Maia en je bloemen zien er prachtig uit!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Maia

    Wat een gezellige post met leuke tips. Ik ga van de week eens die filmpjes bekijken.......het is nu een beetje te laat hihihi.
    Ik ben bezig geweest met witte eierschillen, ook dit geeft een heel leuk effect. In de linker zijbalk op mijn blog staat een blog van Gabrielle "such a pretty mess" daar staan ook geweldig leuke tutorials op, daar komt het idee vandaan met de eierschillen.
    Je glimmermist is erg mooi.

    Lieve groetjes
    Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hi Maia,

    Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog.
    Wat een heerlijke blogpost heb je erop gezet. Ik heb heerlijk zitten kijken en lezen.
    Het ziet er top uit.
    Wat een goed idee om zo de kaartjes met de receptjes te maken voor de glim, mist.
    Leuk he die kadootjes van de kids.

    Nu nog even wachten tot de boel gaat groeien.

    En een beetje zon voor de stijve botten en spieren zou ook niet verkeerd zijn.

    Lieve groetjes, martha

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jeetje Maia wat een leuke post om te lezen zeg.
    Zeker met dit regenachtige weer, bah, ik hang alleen maar voor de computer. Maar voordeel is dat ik nu mooi even kan bloggen. Bedankt voor alle linkjes, leuk idee om zelf bloemen te maken. Ik ga eens even goed kijken zo.
    En ook een leuke tip van die distress inkt mengen. Ik heb daar het geduld niet voor, maar toch leuk om te zien hoe anderen dat doen.
    Nou ik wens je een hele fijne dag en hopelijk groeit de bieslook lekker snel ;-)
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hoi Maia.
    wat een gezellige post met leuke tips heb je gemaakt.
    bedankt dat we mee mogen delen in deze tips en filmpjes.
    liefs An

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Lieve Maia,

    Lees net een reactie op mijn blog met verontschuliging over achter lopen van bloggen...nou hier nog eentje dus...kom er gewoon niet meer aan toe haast maar als ik het doe is het ook weer leuk!!!

    Zie hier dus ook weer een post die ik niet had gezien. die roos is mooi gelukt zeg!!! en zie ineens die destressinkt..die moet ik nodig eens bestellen...

    verder hoop ik dat het goed gaat met je rug en verdere gezondheid.

    in elk geval:
    heel veel liefs en een heel fijn weekend gewenst!!!


    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen