zaterdag 23 maart 2013

You're so Special!

Brrrr alweer het derde blogbericht dat gemaakt is op een ijskoude dag, die lente is nog steeds erg ver te zoeken!
Afgelopen woensdag lag hier 5 cm. sneeuw, het sneeuwde de hele dag en vandaag sneeuwde het ook maar gelukkig dit keer maar een poederlaagje......

De afgelopen weken heb ik wel wat dingen gemaakt maar het kwam er niet van om veel te bloggen.
Ik ben nog steeds mijn huis stukje bij beetje aan het schoonmaken en opruimen en merk dat ik het inderdaad in vele delen moet doen....niet als voorheen vlug even alle ramen van het hele huis zemen...nee, vandaag twee, overmorgen twee....het schiet niet echt op. Ik wil ook in alle hoekjes komen die de afgelopen twee jaar nauwelijks bekeken zijn met de stoffer dan kan het er weer even tegen, toch een voordeel voor mij dit aanhoudende koude weer zo houd je je wel warm.
Niet alleen warm maar gloeiend van trots was ik de afgelopen anderhalve week op mijn dochter.
Zij speelde in de band van een musical die ze met hun college 11 keer in het theater hebben opgevoerd  voor 65 klassen en voor ouders en andere geinteresseerden.
De vrij heftige musical was al gemaakt in 1900 en speelde zich dus af in de tijd dat onze opa's en oma's tiener waren.
De problematiek was nog hedendaags en erg knap gespeeld en gezongen door leerlingen en leerkrachten!
Onze dochter speelde gitaar in de band echt leuk om te zien met hoeveel enthousiasme die jonge lui allemaal met elkaar omgingen. Natuurlijk ben je dan ape-trots!


Voor de eerste voorstelling kreeg de hele cast een aanmoediging in de vorm van een pot blauwe druifjes die voor het gordijn in het theater stonden opgesteld.
Om die pot heb ik wat muziekpapier geplakt, zo staat het leuk op de keukentafel.


Op zaterdag was er een gala voorstelling na afloop kregen ze een prachtige rode roos.


Hier staat de roos nog eventjes in de keuken in een oude koffiepot (ooit gevonden op een rommelmarkt ) nu dienend als gieter maar natuurlijk kreeg die roos een mooi plekje op haar kamer.
Na de laatste voorstelling gaf ik haar deze kaart.


De basis is een stuk dooskarton, daarop een oud muziekpapier en onderaan weer een stuk gescheurd dooskarton waar achter ik de foto van de cast heb geplakt. Alle randen oud gemaakt met de distress tool en distress inkt vintage foto.


De bloem is samengesteld, ik heb een opgerolde bloem van oud boekpapier op een fikkiebloem gelijmd,in het hart van de bloem een decoratiesteentje.


De tekst op kurk is gestempeld met stempels van Creafine, daarnaast een vlindertje met de Martha Stewart pons uit de verpakking van een pak rijst geponst. Door het kantje heb ik een stukje bakers twine geregen dat ook achter over de kaart loopt en opzij vast gestrikt is.


Een glazen decoratiesteen van de Xenos op een oud stuk muziekpapier gelijmd met glossy accents, uitgeknipt als decoratie gebruikt onder het zwarte strikje.Het strikje is een ophanglintje dat ik uit kleding heb geknipt, nooit weg gooien die lintjes dus.
En natuurlijk konden de gitaren niet ontbreken. Ze heeft tijdens de voorstelling op een akoestische- en elektrische gitaar gespeeld vandaar twee gitaren.


Na de laatste voorstelling was het feest maar ook weer erg jammer dat de hechte groep nu weer gewoon ieder hun eigen weg gaat maandag op school.
Ze kregen natuurlijk een staande ovatie en nog een mooie rode roos....toen zaten er dus twee prachtige rozen in de koffiepot.


Lieve mensen allemaal weer bedankt voor jullie leuke reakties en pak je de komende week nog maar lekker in als je naar buiten moet.
Voor jullie alvast een warme rode roos!






























































34 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige blogpost is dit. Wat een opbouw, helemaal geweldig. Je bent weer goed bezig geweest (ook met poetsen begrijp ik ;-) ). Die twine door het kantje heen vind ik geniaal! En die glazen decoratiesteen vind ik werkelijk prachtig. Natuurlijk was (ben) je trots. Fijne zaterdagavond en zondag nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige creatie heb je weer gemaakt...heb genoten van je bericht.

    Groetjes,Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verhaal weer Maia,wat zul je trots zijn op je dochter! Je creatie is geweldig, ik
    vind het zo leuk dat jij allerlei daagse
    kartonnetjes/doosjes etc weer weet te
    gebruiken voor je creaties: inspirerend!

    lieve groet Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maia, Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog. Wat mooi dat je dochter zo muzikaal is. Kan me voorstellen dat je als ouder echt supertrots bent hoor! Je hebt een mooie bijzondere kaart gemaakt, echt een leuk aandenken. Gaaf hoor die gitaar aan de zijkant! Ik wens jou ook een heel fijne zondag nog al is het idd wel heeeeeeeel koud! Lekker binnen blijven en een beetje freubelen misschien, dat ga ik vandaag ook doen! Liefs, Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi verhaal Maia, kan me voorstellen dat je trots bent op je dochter. Wat een schitterende kaart heb je voor haar gemaakt en weer met allemaal materiaal wat de meeste mensen weggooien, (ja. die strikjes bewaar ik ook hahahaha). Wens je nog een fijne zondag toe.

    gr.LOuise

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk om al meteen zo'n leuke kaart te maken van een foto van de cast!
    Kan begrijpen dat je Super trots bent!!!
    Fijne zondag,

    Jolette

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen Maia,
    Ik begrijp het helemaal dat je super trots bent op je dochter! Een hele prestatie 11 keer in het theater! Wat een prachtige kaart heb je voor haar gemaakt....een mooi afsluitkadootje!
    Fijne zondag!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het altijd super leuk als kinderen zich muzikaal ontwikkelen. Hier thuis hebben mijn dochters dat niet zo, al is de jongste wel gek op dansen en heeft ze daar ook regelmatig voorstellingen van. Dus ik herken je trots, daar mag je ook trots op zijn! Lief dat je een kaartje voor je dochter had gemaakt!

    Fijne zondag en ook vandaag weer rustig aan de poets hè?

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vind het een prachtig kaartje!
    En misschien kan je nog niet alles in een keer, dat geeft toch niet. Bedenk eens hoeveel meer je al kan dan een paar maanden geleden :-) dan heb je toch al heel wat bereikt!
    Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat maak je toch altijd een werk van je berichten, zo ontzettend leuk om te lezen en te bekijken!!! Wat heb je weer geweldige details op de kaart verwerkt, een lust voor het oog!!!

    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke cadeautjes heb je voor je dochter gemaakt! :)
    En koude dagen zijn ideale dagen om eens flink te freubelen! ;) Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Superleuke creatie met prachtige details.
    Fijne zondag!
    Groetjes,
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha Maia, wat leuk dat je dochter meespeelde, moet toch geweldig zijn om dat te zien!!!
    Wat worden kleine meisjes dan groot en wat kunnen ze dan al veel!!!!
    Je zult met recht trots zijn geweest en hebben genoten!!!!
    Je kaart is weer super, iedere keer pik ik een ideetje mee hoor!!!
    Doe je rustig aan, die stofplekjes lopen niet weg hoor:)

    Lieve groetjes,
    Eefie

    P.s. volgende keer een zonnige post hoor, zonder kou!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kan me voorstellen dat je trots op je dochter bent. Wat lief dat je zelf zo op he thema hebt ingespeeld, denk dat dochterlief dan ook weer heel trots is op zon'lieve moeder die zo meeleeft. Mooi gemaakt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Maia,

    Fijn om zo trots te kunnen zijn op (1 van) je kind(eren). Mooie kaart heb je voo rhaar gemaakt.
    Zoals mijn voorgangers al zeiden: doe rustig aan met poetsen want het stof en de rotzooi lopen toch niet weg (weet ik helaas uit ervaring).
    Groeten ook aan Henk en de kinderen,

    Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Maia,

    Wat geweldig dat jullie zo`n muzikale dochter hebben en natuurlijk ben je dan trots en maakt je hartje een sprong als je dat ziet.
    Een prachtige kaart heb je voor haar gemaakt.

    Een warme groet Christina

    BeantwoordenVerwijderen
  17. super allemaal weer
    ook je verhaaltje
    heel leuk allemaal hoor

    groetjes gré

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een gezellige post weer Maia, leuk om te lezen van het wel in wee in jullie huisje! En terecht dat je supertrots bent op je dochter, het is toch een hele prestatie om zomaar even op het toneel te staan, ik doe het haar echt niet na! Je hebt een pracht van een kaart voor haar gemaakt, zal ze blij mee zijn geweest! Balen hè, dit weer... Ik kan de lente - net als zovelen - wel uit de lucht kijken, maar goed, we doen het voorlopig nog maar met de open haard ;-) Lieve groetjes, Ira
    irascreacorner.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  19. een hele gezellige post Maia en je hebt gezellige decoraties gemaakt en terecht dat je supertrots op je dochter bent want dit doe je toch maar even he!.
    zou het zelf niet durven denk ik.
    lieve groetjes An

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ja,leuk is het altijd als de kinderen een musical spelen. We hebben er ook meerdere jaren van genoten. Knap dat ze het zo vaak hebben gespeeld, want het kost iedere keer toch behoorlijk veel energie. De kaart die je voor haar hebt gemaakt is erg leuk geworden! Prachtige shabby flower.
    Dank je voor de mooie roos :-)

    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dank je wel voor de mooie roos ;p en je mag zeker trots zijn en dat laten weten. Ik vind dat je ook trots mag zijn op je creatie,lekker stoer door de gebruikte materialen en meteen een mooi aandenken door het gebruik van de foto,toppie en complimentjes,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  22. bedankt voor de roos, hij is prachtig en je kaart ook! wees maar trots op je dochter, een heerlijk gevoel!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Maia, wat een superleuke post om te lezen.
    Kan me voorstellen dat je apetrots bent op je dochter.
    Je hebt een prachtige kaart gemaakt voor haar.
    Groetjes patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo daar .... de verhalen van je dochter had ik al gelezen via je mailtjes. Maar wat een schitterende kaart is dat geworden. Mooi met dat karton en die samengestelde bloem. Geeft toch weer een heel ander effect he. Een mooi aandenken voor haar.
    Wat staat dat toch leuk met die steentje van de Xenos ...

    Bedankt voor het laten zien.

    Liefs, Kethy

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Lieve Maia, wat leuk hé je eigen kind op het toneel te zien :)
    Zo te horen is ze super muzikaal, daar kun je met recht trots op zijn !!!
    Wat een schattige kaart heb je voor haar gemaakt, zo´n leuke herinnering aan zo´n speciale avond :)
    Doe maar rustig aan met poetsen, denk eraan je gezondheid is veel belangrijker, en zoals de dames hier voor mij al gezegd hebben, het stof loopt (jammer genoegd) niet weg .
    Ik wens je een zonnige week, hopenlijk dit keer zonder sneeuw !!!

    Lieve groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heel leuk dat je dochter zo muzikaal is en ze zo´n leuk optreden hadden. Kan ze later mooi op terug kijken.
    Je hebt een schitterende creatie voor d´r gemaakt!!!
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een schitterende kaart heb je voor je dochter gemaakt Maia, meteen een mooie herinnering met die foto erin verwerkt! Je mag zeker trots zijn op haar!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat krijg je dan een trots gevoel als je dochter zoiets moois doet! Je hebt echt een prachtige kaart voor haar gemaakt, op deze manier kan ze nog vaak met veel plezier terug kijken.

    Fijne dag. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ha Maia,
    tjonge, eindelijk even tijd om rustig te lezen en te kijken op je blog! Wat een supermooie kaart heb je voor je dochter gemaakt en ik kan me helemaal voorstelLen dat je trots bent op haar!
    Leuk dat je van die verrassende stukjes papier en karton gebruikt!
    En de kou, ja, waarschijnlijk slaan we de lente over en is het straks in 1 keer zomer!
    Jammer dat het nog moeizaam gaat met je rug..
    Denk je dat je daar mee moet leren leven of heeft het gewoon veel tijd nodig?
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  30. hoi hoi

    kan me helemaal voorstellen dat je trots was met zo'n uitvoering.
    het ziet er allemaal weer mooi uit wat je hebt gemaakt.
    ik wilde je even samen met henk en verdere familie een super fijne pasen toewensen.
    gr Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  31. wat een fantastisch gevoel is dat he? als je je dochter zo ziet optreden... kippenvel krijg je ervan. Heerlijk als je zo kunt genieten van de talenten die je kinderen hebben gekregen.
    Wat een geweldige kaart heb je voor haar gemaakt.. Ik ben daar dus helemaal niet goed in en kan ook het geduld er niet voor opbrengen. Wat leuk dat we allemaal verschillend zijn.
    groeten en een goed weekeind.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ja Maia, Als je zelf niet alles meer zo vlot kan....dan duurt het inderdaad wat langer. Het is soms het een of het ander.
    Je kaartje is super muzikaal. Wat fijn dat je dochter deze kaart van je kreeg. Heel toepasselijk en is iedereen zo muzikaal?
    Gezellige paasdagen en de zon mag komen!!
    Hartelijke groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hoi Maia, ik lees dat je flink aan de poets bent! Super dat dat weer gaat:-)) ik heb ook weer eens in een keukenkastje gedoken, maar duidelijk merkbaar de volgende dag! Toch ben ik blij weer lekker te kunnenfreubelen en dat doe ik dan ook! Heerlijk genieten zolang het kan. Laat het snel voorjaar worden, fijne temperaturen. Ik wens je weer alle goeds toe!
    XoxoAnnette

    BeantwoordenVerwijderen