woensdag 20 januari 2016

Napkin fold kaart voor de verjaardag van Gerie (Dt. Rive Creatief)

Wat was het leuk om jullie reacties te lezen op mijn vorige post!
Er stond zelfs bij...kom maar eens meer uit je comfort zone...haha dat ga ik dit jaar zeker vaker doen.
Bedankt voor jullie gezellige reacties, ik lees ze altijd met erg veel plezier!

De afgelopen week was Gerie jarig en ik was te laat met mijn creatie voor haar maar gelukkig vond ze dat niet erg....zo heb je ook nog wat te goed. Deze keer kon ik weer helemaal in de vintage/shabby chic stijl werken heerlijk!
Als het goed is heeft ze het vandaag binnen gekregen en anders Gerie...even niet verder kijken en lezen!
Ik maakte voor haar een Napkin Fold kaart.
Enkele keren heb ik dit model moeten vouwen voordat het allemaal netjes in elkaar paste naar mijn zin, valt nog niet mee met wat dikker papier.
Toen ik eenmaal het basismodel had gevouwen met licht groen bazil cardstock kon het leuke deel beginnen. Ik heb het geheel aangekleed met papier van Joy Crafts uit de blokken Sweet Wedding en Romance echt schitterend vintage papier!
De basis en alle driehoekjes heb ik eerst bewerkt met de papier distresser en daarna een randje gegeven met witte gesso.


Veel werk deze kaart maar zo ontzettend leuk om te doen!
Om even het principe van een napkin fold card te zien heb ik ook een stukje gefilmd, dat filmpje en nog wat losse foto's zien jullie hier onder in mijn youtube filmpje:


Enkele bloggers hebben mijn youtube kanaal al gevonden, ook leuk om daar wat rond te kijken, ik krijg zelf altijd veel inspiratie van andere youtube crafters.
Hier is de link dan kunnen jullie nog al mijn filmpjes terug zien en voorzien van commentaar....want dat vind ik natuurlijk leuk....nee hoor...grapje! Dat je komt kijken en misschien volger gaat worden vind ik zeker leuk!
Hier is dus de link naar mijn youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/Valkennestblogspot/videos.
Ik hoop daar gezellig ook meer bloggers te ontmoeten.

Nu weer verder met de kaart voor Gerie;
De kaart bestaat uit twee delen: onderaan het gevouwen deel dat je eigenlijk behoorlijk plat moet houden en bovenaan de band die je er omheen vouwt die kun je dan naar hartenlust versieren.


De dessin papier driehoekjes op het gevouwen deel zijn drie verschillende motieven. Het roze op de hoeken komt uit het blokje Sweet wedding en het grijze met script en de bloemen uit het blokje Romance van Joy Crafts.


Op twee punten heb ik de leuke klavertjes 4 van Rive Creatief gebruikt die vind je hier in een setje van 12 in verschillende maten. Ik heb hier ook de randjes wit gemaakt met gesso en in het midden een parel geplakt.


Op de andere twee hoeken heb ik Dutch paper art A5 corners van Dutch Doobadoo geplakt.


We zullen de vouwkaart eens open maken:




In het midden van de kaart heb ik een mooi vel met roosjes uit het Sweet wedding blok geplakt.


In de kaart heb ik een dubbele tag gestopt die heb ik gemaakt van roze cardstock.
De tekst daar op heb ik zelf gemaakt met het programma PicMonkey, ook even een gepuzzel maar erg leuk om te doen en je hebt meteen iets unieks! Het leuke kleine bloemetje boven aan onder de roze tule strik is van Rive Creatief, het is de kleinste uit een setje van 10 open bloemetjes die je overal op kunt gebruiken, kijk daar voor hier.



In de dubbele tag heb ik mijn felicitatie geschreven voor Gerie, ik hoop dat ze er blij mee is.

Dan gaan we verder met de band die ik om de vouwkaart gemaakt heb.
De band is gemaakt van een reep wit cardstock daar op heb ik ook weer dessinpapier uit de Joy blok geplakt en in het midden witte kant van Action. Aan de achterkant is de band dichtgebonden met een stik van kant...ik  ben vergeten daar een foto van te maken.
Met de Ornate frame stans van Tim Holz heb ik het frame 1 keer uit wit, 1 keer uit parelmoer-wit en 1 keer uit pizzadooskarton gestanst. Ik heb ze voor de stevigheid netjes op elkaar gelijmd. Het frame is ook bewerkt met gesso.
Het plaatje van de dame met bloemen is ook uit het Wedding blok van Joy Crafts, de randjes heb ik bewerkt met distress inkt vintage foto. Een parelrand eromheen en wat grote parels op het frame maken het af.


Aan de linkerkant heb ik van witte kant een strik gemaakt voorzien van een klein roze bloemetje.


Aan de rechterkant van het plaatje een zelf gemaakte grote roze bloem van witte koffiefilters.
Hiervan maak ik een andere keer een tutorial...anders zou deze blogpost nog langer worden.
Daar onder zitten kleine blaadjes ook gemaakt van witte koffiefilters en twee kleine roze bloemetjes maken het hier ook weer af.



Deze kaart was echt een feestje om te maken ondanks het gepuzzel!

Ik doe graag mee met de volgende challenges:
AnMa creatief challenge 52 Bloemen klik hier
We love vintage challenge blog challenge 61 vintage met een kantje klik hier
De Egel challenge 13 januari mooie wens of spreuk klik hier
Craftyhazelnut's january challenge 2016 always patterned papers klik hier
Liveandlovecrafts challenge 43 something new...for me a new surprising form of card klik hier
Cute Card Thursday challenge 408 A bit of Fun...i realy had fun making this form of card for my first time!...klik hier


Alvast bedankt voor jullie reacties en een fijne creatieve week!


25 opmerkingen:

  1. Veel werk en een lang verhaal maar.....Oh zo mooi! Super gedaan!
    Lia xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel moois kan er verstopt zitten in 1 kaartje? Leuk hoor! Doet me denken aan zo'n vouwspulletje op school vroeger, waarbij je een kleur en getal moest noemen! Ben benieuwd wat er dit jaar nog allemaal van jouw hand gaat komen als je ook nog eens buiten je comfortzone stapt, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi deze kaart, heb ook eens dit model voor mijn verjaardag gekregen en heb hem nog steeds bewaard omdat het een echt kadootje is om dit te krijgen.

    bedankt voor je bijdrage aan WLVC!

    groetjes
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maia,
    wat heb je een supermooie kaart/creatie voor Gerie gemaakt, heel kunstig om de kaart zo te vouwen en de band er om heen os super..mooi frame heb je gebruikt en alles weer top afgewerkt..
    Wat zijn die open bloemetjes van Rive mooi, die had ik ook op mijn tags kunnen gebruiken..
    Ik denk dat Gerie hier heel blij mee zal zijn,
    groetjes,
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou enof Gerie hier blij mee is en heb je meteen gemaild! Grappig om te zien dat in het echt de kleuren nog zachter zijn en ook het romantische dessinpapier is zo prachtig! Hij vouwt zo mooi open Maia, het is echt een kadootje! maar dat wist je al hè! Veel succes met de challenges en vast een winner! Ik ben een grote bofferd! Dikke dankjewel!!!
    Liefs Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fabulous card!
    Many thanks for joining in our 'FUN' Cute Card Thursday Challenge this week!
    Debx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zoals ik al op you tube zij.. Super gaaf!!! De tutorial van de bloem ben ik ook benieuwd naar! Maar een tutorial van de kaart zou ook geweldig zijn. Wel lastig uitleggen ben ik bang... ? Super mooi! Groetjes Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige kaart met veel mooie details..gave bloem ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Maia,
    wat een supergeweldige kaart! Echt een om te maken voor en bijzonder iemand. Ik heb je filmpje ook weer bekeken en het is een kunststukje.
    Ik weet alleen niet of deze goedgekeurd gaat worden voor de Egel. De tekst zit er prominent in en niet op...en we zijn wel een beetje steng in dezen. Hopelijk vind je dat niet heel erg. Het blijft een fantastische kaart!
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow, het is een waar kunstwerk Maia, super mooi gemaakt, leuk weer een filmpje erbij. Je tekst is trouwens ook prachtig!

    gr.LOuise

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeetje Maia! Wat een kunstwerk deze kaart! Heeeeeel veel werk maar het resultaat mag er zijn! Super mooi en de details .... Ik las net Geries reactie en ze is er ontzettend blij mee :) Die krijgt vast een mooi plekje in haar hobbykamer.
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een klus is dit hè Maia......het is alweer een tijdje geleden dat ik dit model heb gebruikt voor een kaart maar dat doe je niet even zomaar. Het is een heel gepuzzel en gemeet maar dan heb je wel wat zeg.....schitterend. Geweldig om te zien en met jouw mooie beschrijving mis je ook niets. Toppie gedaan en heerlijk om dit te zien bij WLVC.
    xxx Plony

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtig geheel is dit geworden, een hele bijzondere kaart. Heel mooi de tag en wat je erop hebt geschreven. De roze bloem is prachtig, ik wacht je tutorial af.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het is een schitterende creatie Maia. Deed mij meteen denken aan een spelletje dat we vroeger deden op school. Je moest dan een getal,kleur en dier raden geloof ik. De tekst zelf gemaakt is heel mooi gedaan en persoonlijk. Wil dat ook eens proberen, ga ervan uit dat het een programma wat je gratis kunt downloaden. Leuk dat je het ook laat zien op youtube. Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw Maia, wat heb je hier een schitterend cadeautje gemaakt voor Gerie (dat is echt een bofbips hihi). Ik noem het een cadeautje want dit stijgt voor mij toch wel boven een kaart uit hoor. Ik geloof wel dat het een gepuzzel en secuur vouwwerk is maar o,o, wat heb ik zitten genieten van je foto's. Mooi dp, mooie kleuren, lief kant, nostalgische plaatjes en ga zo maar door. Práchtig...
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Maia ... wow zeg wat een super creatie weer ... dit is waar geen kaartje meer maar een echt kunstwerkje ... Heel knap gedaan weer van jou ... Het was hier weer een feestje bij jou ... nu ga ik terug naar boven scrollen en de filmpjes opzoeken hahaha !
    Groetjes, Odette.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie kaart van een bijzonder modelletje Maia, leuk dat je weer meedoet bij WLVC. gr. Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh Maia wat er kunstwerk! ! Echt magnifique!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ziet er schitterend uit...een genot om naar te kijken :-)


    Groetjes,Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat een mooie post heb je weer gemaakt maia .en je kaart/cadeautje/knutselwerk is weer helemaal gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ontzettend veel werk heb je van deze kaart gemaakt, maar dan heb je ook wat....schitterend!
    Bedankt voor het meedoen bij AnMa Creatief!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  22. WOW! This is gorgeous and so much work. Perfect card for Crafty Hazelnut's Patterned Paper Challenge
    Thanks for sharing it with us, hope you can join in our next challenge starting soon too Donna ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  23. mooie creatie, bedankt voor je deelname bij WLVC
    groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wow; that's an amazing design; I love how it folds out. Stunning; thanks so much for sharing with LLC.

    Hugz, Sandy
    Owner & Operator @Live & Love Crafts

    BeantwoordenVerwijderen