maandag 7 december 2015

Verjaardagskaart voor Gerjanne (DT Rive Creatief) en bezoek in de klas van Sint.

Hebben jullie allemaal genoten van een gezellig sinterklaas weekend?
Op school was het natuurlijk een feest, onder aan deze post heb ik een collage-foto staan van Sint en zijn drie pieten die onze groep bezochten al was ik daar zelf helaas niet bij!
De afgelopen week ben ik drie keer bij mijn huisarts geweest en we hebben meteen goed kennis gemaakt...ik kom er namelijk nooit...hij zei: nu ben je dan echt mijn patiënt!
Sinds afgelopen maandag zit ik met een longontsteking thuis...waar ik het vandaan heb?...geen idee..ook nooit gehad... maar een feestje is het dus niet!
Toch heb ik wel genoten van alle foto's die mijn man als hof-fotograaf van onze school gemaakt heeft van de gezellige sinterklaas dag afgelopen vrijdag. Ik hoop dat jullie ook allemaal genoten hebben samen met jullie kinderen en/of kleinkinderen.

Gelukkig had ik voor die tijd al een kaart gemaakt voor de verjaardag van mijn lieve blogvriendin Gerjanne. We sturen elkaar al jaren kaartjes en het is dus steeds moeilijker om persoonlijke dingen er in te verwerken...ik heb alles al een keer gehad denk ik dan...
Maar... de dochter en schoonzoon van Gerjanne kochten een nieuw huis en Gerjanne zou Gerjanne niet zijn als ze daar niet fanatiek ging helpen!
Ahaa dacht ik toen....een huisje...dit is de kaart geworden en Gerjanne vond hem leuk!


De basis is een kraf kaart, daar op heb ik verschillende stroken houtnerf papier van Action gelijmd.
Ik vond een stempel setje, ooit eens gekocht bij boekvoordeel, daar mee heb ik eerst het hekje op twee verschillende kleuren houtnerf papier gestempeld, uitgeknipt en ge-paperpieced. De roze balkjes zijn met foam dots wat verhoogd opgeplakt.


Mocht je nog willen weten wat paper piecen is, ik heb het ooit eens uitgelegd in een oude blogpost. Daar voor heb ik onderstaande snowman tag gemaakt. In deze post vinden jullie de uitleg daar van.


Zo dat was even een zij-spoortje weer verder met de huisjes kaart....
De kleine tag en de tekst zijn van een ander stempel setje, ook de tag verhoogd opgeplakt en met een goud draadje vastgebonden aan de snavel van 1 de schattige houten vogeltjes.
Deze vogeltjes zitten in een heel leuk setje van Rive Creatief , een setje van 10 te koop bij Creatien hobby kijk maar eens hier


Hier onder zien jullie een ander schattig vogeltje uit dat setje.
Op de bodem heb ik wat houtzaagsel uit onze schuur gelijmd.


Op YouTube zag ik al een tijdje erg leuke filmpjes over het maken van shaker kaartjes.
Het raampje is mijn eerst poging en ik moet zeggen, erg leuk om te doen ook al is dit wat ienieminie.
De raamlijsten rondom zijn gemaakt van papier, daar op een rechthoek van jute papier waar uit ik met de spellbinder stans een vierkantje gestanst heb. Het frame van het raampje kun je ook kopen bij Creatien hobby kijk daar voor hier. 
De luikjes zijn afval stukjes uit onze garage.....misschien een tip voor Tineke om deze bij de raampjes te maken?
Achter het raampje een stukje plastic en daar achter een cupcakeje ook weer een stempeltje ge-paperpieced, het kersje is gekleurd met copic rood. Het cupcakeje zit geplakt op een houtnerf achtergrondje.  De roze en doorzichtige sequins, die vrolijk achter het raampje heen en weer schudden, zijn van Action.


Aan de boven- en de onderkant van het raampje heb ik scallop-randjes gemaakt. Deze zijn ook weer gestempeld op het houtnerf papier.


De dakrand heb ik gemaakt van een reepje dooskarton dat ik dwars gebruikt heb...snappen jullie het  haha. Nooit iets zomaar weg gooien hoor! De bloemetjes komen ook weer van Rive, ik vind het een van de mooiste, je kunt ze overal op gebruiken, je vindt ze hier.


Twee gestempelde hartjes aan een touwtje maken deze kaart af!


Graag doe ik mee met de volgende challenges:

AnMa creatief challenge alles mag klik hier
Stamps & fun = Creativity challenge 267 Winterfarben klik hier
Cinspiration challenge 338 Anything goes klik hier
Wordart wednesday challenge 212 Anything goes klik hier
Bye Bye challenge hobby home artikelen klik hier
 
Tenslotte wil ik Christa welkom heten op mijn blog, leuk dat je mijn blog de moeite waard vind om te volgen!
Dan nog de beloofde Sint collage, die spreekt voor zich! Nu op naar kerst, ook de eerste kerst freubel dag afgelopen week ging voor mij niet door maar wie weet we hebben nog even tijd.
Bedankt voor het nemen van de tijd om mijn blog te lezen en een reactie vind ik natuurlijk altijd gezellig!



18 opmerkingen:

  1. Wat een knus kaartje!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach Pechvogel!!! Wat een narigheid nu, juist in deze voor jou zo'n leuke Sint en Piet tijd! Wat zul je hebben zitten balen!!!! Denk er niet te licht over hè! goed uitzieken!!!
    Je GerJanne project is weer geweldig bedacht en uitgevoerd Maia. Enig om het met een stempel setje weer tot zo'n geheel te maken! En natuurlijk de Rive figuurtjes! Ze was natuurlijk happy met deze mooie post van jou, dat weet ik wel zeker!
    Heel veel sterkte Maia...pak je rust en ik hoop dat je niet de hele dag enorm loop te hoesten, zo vermoeiend hè!
    Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ontzettend naar dat je een longontsteking hebt Maia! Dat is zo verschrikkelijk en duurt zo lang voordat het geneest :( Heel veel sterkte en beterschap! De kaart die je voor GerJanne hebt gemaakt is heel leuk! Zo lief van jou om de verhuizing van haar dochter erin te verwerken en de vogels zijn zo lief :)
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hai Maia oh dat is niet niks een longontsteking, ik weet wat het is heb het twee keer gehad !! rustig aan doen hoor ja het duurt best lang voor je weer fit op de been ben heel veel sterkte en beterschap. wat heb je toch leuke kaatjes gemaakt leuk creatief details. lieve groetjes carla

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is minder leuk Maia, doe het rustig aan, mijn dochter heeft het in mei gehad en 6 dagen in het ziekenhuis gelegen!
    Super leuk kaartje heb je voor Ger-Janne gemaakt, valt een hoop op te zien, dat zaagsel aan de onderkant is echt super, hoe kom je erop!

    Sterkte, LOuise

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Maia,
    je bent nu een week verder en ik hoop dat je je steeds beter gaat voelen! Je conditie kan flink achteruit gaan na een longontsteking.
    Jouw kaart voor mij is echt een klein kunststukje! Zulek leuek en mooie details. Ik heb hem van heel dichtbij kunnen bekijken en dat is toch echt mooier dan op de foto. Het schudgedeelte met de cupcake op de achtergrond is superleuk: de taart staat klaar op tafel...
    Nogmaals heel veel dank!
    Liefs,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Maia,
    doe maar rustig aan, een longontsteking is niet niks, mijn man heeft het ook 2 keer vlak na elkaar gehad..wat jammer dat je het Sinterklaas feest moest missen, de foto's zijn wel heel erg leuk..
    Ook je kaart met huis voor GerJanne is super..wat een leuk raam met luiken én het schudgedeelte..wat een leuk idee hoe je het dak hebt gemaakt..
    Ik wens je heel veel beterschap,
    groetjes,
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jeetje een longontsteking, dat is niet niks. Jammer dat je het sinterklaasfeest hebt gemist maar zorg maar eerst goed voor jezelf.
    Wat een leuke kaart heb je gemaakt, zoveel details en zo leuk dat je alles zo uitgebreid beschrijft, kan ik wat van leren.
    En bestaat toeval? Ik heb gisteren voor het eerst gepaper pieced en wel dezelfde sneeuwman als jij. Ik vond het echt leuk om te doen.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hou Maia,Ik hoop dat je je snel weer beter voelt. Je kaartje is super mooi geworden, met zo veel leuke details.Ik kan er naar blijven kijken. Dikke knuf Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als eerste wil ik je van harte beterschap wensen! Heb ooit van een collega gehoord hoe ellendig een longonsteking is! Bah bah. Je kaartje is echt super lief! Leuk het "shaker raampje" . Veel mooie details. Groetjes Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh longontsteking, dat is beslist niet fijn! Ik had het twee jaar geleden, ook nooit eerder gehad. Ik ben 4 weken niet gaan werken, was heftig. Doe rustig aan he, goed uitzieken lieverd! Het jaartje is enorm leuk, doet me denken aan zon gezellig Oostenrijks huisje :) en wat leuk dat je man hoffotograaf is! Veel beterschap en geniet toch ook van deze gezellige dagen. Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ooh dat is niet niks Maia, geveld door een longontsteking. Goed uitzieken en herstellen hoor want je kan best lang moe blijven. Gelukkig kon je dankzij de hoffotograaf toch van de foto's genieten. Je shakercard is erg leuk en ik heb dankzij je tekst en foto's genoten van de details...top.
    Beterschap...
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een pech heb je Maia, Longontsteking is niet niks, doe rustig aan en hopelijk knap je gauw weer op! Beterschap.
    Je kaart voor GerJanne is super mooi met geweldig details. Een leuk detail met de shaker raam! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik had op Facebook al gereageerd maar dat doe ik hier ook maar even. Je hebt weer een super leuke post gemaakt .
    Ik hoop dat je je vamdaag weer een stukje beter voelt . Rustig aan doen hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik dacht toch echt gereageerd te hebben op dit mooie huisje en je fijne sinterklaas feest... maar ik vind mijn reactie hier nit terug... mooi!!
    Ik hoop dat je inmiddels weer opgeknapt bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik hoop dat je je inmiddels een stuk beter voelt .Je kaart is echt prachtig geworden.
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Your creations are fabulous, I just love all the details.
    Wishing you a very Merry Christmas and a Happy Creative New Year!

    Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  18. He jakkes een longontsteking! Dat is niet tof! Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen