dinsdag 12 mei 2015

Weer een jaartje ouder!

Sinds afgelopen donderdag ben ik al weer een jaartje ouder geworden.
Net zoals in de afgelopen jaren viel dit gezellig in mijn vakantie.
De post van lieve blogdinnen had ik vaak al eerder ontvangen maar ik heb alle enveloppen
netjes tot mijn verjaardag dicht gelaten...behalve eentje..die van Gerie heb ik op verzoek eerder geopend. Wat heerlijk is dat toch om ze te openen en te bekijken net alsof jullie allemaal eventjes naast me op de bank koffie kwamen drinken!

Voordat ik zelf jarig was heb ik twee creaties voor andere jarige blogdinnen gemaakt.
Eentje laat ik er nu zien, de andere komt later anders gaat deze post veel te lang worden.
Op 2 mei was Dana jarig voor haar maakte ik deze lunch-bag kaart...in gewoon Nederlands Lunch zakje kaart ( klinkt een beetje raar vind ik haha) De link naar Dana's blog vinden jullie bij haar creatie voor mij onder aan dit blogbericht.


De basis hier van is dus een gewoon wit papieren boterham zakje waarvan ik de onderkant voor een gedeelte omhoog heb gevouwen. Alleen de zijkanten lijm je dan vast en zo ontstaat er een pocket.
Dit principe heb ik al eens gebruikt een hele tijd geleden voor het pas geboren zoontje van een collega kijk daar voor nog eens hier dan zie je ook meteen wat ik bedoel. 
De randen heb ik eerst bewerkt met de doily lace rand pons van Martha Stewart.
De pocket heb ik nu eigenlijk alleen maar gebruikt om dingen achter te schuiven en vast te plakken.
Achter in het zakje zit een tag die ik gemaakt heb met een mal van Dutch Doobadoo....jee eindelijk voor het eerst in gebruik genomen na de beurs.


Ik heb maar weinig dessin papier gebruikt alleen eigenlijk maar voor de tag. De rest is gemaakt van een papieren doily, bruine zakken, bruin papier dat je in verpakkingen vindt, speculaaspak-ribkarton en kaftpapier.
Het plaatje van internet geprint, eerst gemat op rood kaft papier en aan de boven- en onderkant voorzien van papieren doily. Alle randjes wit gemaakt met gesso.


Verder heel veel laagjes gemaakt. De eerste laag achter heb kaft papier is kraft kleurig inpakpapier waarvan ik een frame gemaakt heb. Rondom ook weer bewerkt met de doily lace rand pons. De onderste laag bevat o.a. geprint boekpapier en met distress inkt bespoten bruine zak papier.
De kersen in het mandje van het meisje heb ik bewerkt met glossy accents en ik heb haar een vlindertje van dessin papier in het haar gegeven. De vlinders zijn gemaakt met de Martha Stewart pons. Op twee plaatsen heb ik er een stukje wit jute gaas tussen gelijmd.



Rechts onder een groepje bloemen. De grote bloem heb ik gemaakt van oud boekpapier, bruine zak papier en oud muziekpapier met een nestabilitie. Wat bespoten met rode glimmermist en ook weer wat witte gesso. Onder de bloem wat spinrag spul en een stukje vilt met blaadjes en bloemetjes. Dat vilt is geknipt van een rand waarvan de oorspronkelijke kleur knal roze was, ik kocht het in het begin van de lente bij wibra. Door het met rode glimmermist te bespuiten past het bij deze kleuren. Verder heb ik het hoekje afgewerkt met plakpareltjes en een veertje.


Aan de rechterkant een takje (flower vine) geponst uit speculaaspak karton met mijn nieuwe stans van The Wild Rose Studio. Verder afgewerkt met plakpareltjes, gesso en kleine vlindertjes.


Het label heb ik dus gemaakt met een mal van Dutch Doobadoo. Het dessin papier is mooi dubbelzijdig dik papier van Action.  De print komt van internet.


Boven aan de tag twee vintage kantjes en een met koffie gekleurd stuk seam binding. Het rode roosje was roze ook weer bespoten met glimmermist dus en alles bewerkt met wat gesso.
Hier nog even het zakje met het label naast elkaar.


Met deze creatie wil ik graag mee doen met de volgende challenges:
Knutsel en kadootjes Challenge 24 thema bingo ik koos plaatje, bloemen, lint (klik hier)
We love vintage challenge blog challenge 47 alles behalve een kaart (klik hier)
Duymelot bingo challenge mei ook hier bloemen, plaatje. lint (klik hier)
Anmacreatief challenge 44 mei  Alles behalve een kaart (klik hier)
Hobbyhome hobby artikelen challenge 22 Geen vierkante kaart (klik hier)

Dan wil ik jullie natuurlijk nog de mooie creaties laten zien die ik kreeg van mijn blogdinnen.
Kijk en geniet mee want ik heb schitterende dingen gekregen! Als je op de naam klikt kom je op de blogs van de dames.

De bovenste kreeg ik van Ans en de onderste van Dana


Bovenste kaart van Gerjanne en de onderste helemaal uit Belgie van Berlinde


Deze bovenste kaart van de eveneens op 7 mei jarige Astrid en de onderste een vintage schriftje en geurzakje van Ira (ik ben erg vereerd dat ik een van haar laatste creaties heb gekregen want ze gaat helaas stoppen met haar blog).


En dan "Last but not least" een mooie creatie van Gerie


Dames nogmaals allemaal heel erg bedankt het was echt een FEESTJE voor mij!



 

23 opmerkingen:

  1. Alsnog van harte gefeliciteerd, Maia. Je hebt mooie creaties gemaakt, maar ook hele lieve creaties gekregen. Dat maakt je verjaardag extra leuk!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige laagjes kaart heb je gemaakt en wat ben je verwend zeg hhihihhi
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog van harte met je verjaardag ik zie dat jij de gelukkige ontvangster bent van de mooie creatie van Gerie! Het kaartje wat je zelf laat zien is ook prachtig, bedankt voor je deelname bij K&K.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi lieve Maia
    nog van harte gefeliciteerd meisje en wat heb je weer mooie creaties hier staan.
    je houdt nog wat tegoed hoor!.
    liefs van Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Maia, wat een prachtige kaart heb je gemaakt voor Dana. Lunch zakjeskaart, hihihi, wat klinkt dat toch beter in het Engels. De details zijn prachtig, mooi dat je ze even apart fotografeert!
    Leuk ook dat je zo verwend bent op je verjaardag met mooie kaarten van blogdinnen! Ik zie dat het kraaltjeslint wat los is gegaan.... geniet van de komende vrije dagen!
    Ik moet wel zeggen dat ik wel nieuwsgierig ben naar je andere kaart. Niet te lang wachten hoor!
    Dank je voor het meedoen bij ons van K&K!
    Lieve groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jee dat had ik nog niet gezien, ik lijm het parel randje morgen gewoon weer vast.
      Groetjes

      Verwijderen
  6. Wat een leuke creatie heb je weer gemaakt en wat is het allemaal weer goed te bewonderen met alle foto's. Helemaal TOP! Dankjewel voor je deelname bij WLVC, xxx Plony

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat prachtig Maia! Mooi al die laagjes! En wat leuk dat je allemaal kaartjes hebt gekregen! Gefeliciteerd! Groetjes Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt schitterende creaties gekregen! Je boft! Je eigen lunchzak creaties is ook super mooi met prachtige vintage details. Een kunstwerkje! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Maia,
    leuk dat ook ik kon bijdragen aan de verjaardags vreugde..Je hebt mooie post gekregen..Je lunchzakjes kaart is supermooi, ik ben natuurlijk helemaal weg van het plaatje en de leuke vlinder in het haar.. Ik las de reactie op FB van de ontvangster, natuurlijk was ze er blij mee..
    Geniet nog lekker van je vakantie,
    liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige creatie en wat een mooie kaartjes heb je gekregen ..wat een feest...alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Alsnog van harte met je verjaardag!.. wat veel mooie
    creaties heb je ontvangen en jouw gemaakte kaart is
    ook zeer fraai!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt er wer een gezellige post van gemaakt Maia! En wat is je broodzakje, hihi weer super creatief gedaan! Je bent ook een kei in al die mooie accentjes!! Ik heb het weer met plezier bewonderd allemaal! En wat heerlijk die verwennerij uit blogland...wat voel je, je dan extra jarig hè!! En jou foto's zijn mooier als de mijne...het was zo somber die dag! Geniet van het Hemelvaart weekend, weer lekker vrij...ikook tot zondag...als ze me niet eerder bellen, hihi
    Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De kaartjes die je kreeg zijn stuk voor stuk kunstwerkjes! Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Lekker om in de vakantie jarig te zijn he. En wat heb je zelf weer voor moois gemaakt! Ik wens je een mooi Hemelvaartweekend! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt leuke kaarten gekregen, blijft toch een stuk leuker dan een sms-je. En zelf heb je ook een prachtige kaart gemaakt met heel veel details.
    groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Alsnog, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat ben je verwend met prachtige verjaardagspost.
    Zelf heb je ook een blogdinnetje blij gemaakt met een schitterende creatie!
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hoi hoi

    OOOOOOOO wat stom ik ben het helemaal vergeten en ik had het nog wel in mijn agenda gezet. Maar we gingen onverwachts een weekje met de camper weg en dat is geen excuus ik weet het maar ik ben het stik vergeten. Ik heb het in mijn post van morgen op mijn blog gezet. stom stom stom . maar nog van harte gefeliciteerd met j e verjaardag ik hoop dat je een super fijne dag heb gehad.

    Je post is in ieder geval weer super en geweldig leuk dat je zoveel kaartjes heb gekregen. fijne avond

    gr Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag.
    Prachtige kaart heb je gemaakt en wat een mooie post heb je gekregen.

    groetjes Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Maia, ik heb weer zitten smullen van je blogpost. Supermooie creatie en leuk om te lezen hoe je alles weer bij elkaar hebt gezocht en waar nodig aangepast om bij het geheel te passen. Fijn dat je zo verwend bent met mooie kaarten op je verjaardag, lekker feestelijk...
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  19. gefeliciteerd nog! Altijd leuk om nog lekker ouderwets post te krijgen en dan zeker als er zoveel werk en aandacht aan besteed is!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat mooi gemaakt weer Maia, bedankt voor het meedoen bij WLVC. gr. Liesbeth, en alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wauw wat een geweldige vintage lunchbag heb je gemaakt voor je blogdin. Zoveel mooie randjes en dp heb je erop verwerkt.
    Ook ben je super verwend met je verjaardag zeg. Gezellig om zulke mooie kaarten te krijgen voor je verjaardag.
    Gezellig dat je meedoet bij WLVC!

    Groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nog van harte gefeliciteerd, al is het intussen alweer 2 weken geleden... Je creatie is een prachtig geheel en leuk om te lezen hoe creatief je met allerlei materialen omgaat.
    Dank-je-wel voor het meedoen met de MEIchallenge!
    Groetjes Adriana

    BeantwoordenVerwijderen