maandag 11 augustus 2014

"Vintage"

Eigenlijk heb ik jullie nog veel te laten zien, dingen die ik al een tijd geleden gemaakt heb maar ik had geen tijd om berichtjes te maken op het einde van het schooljaar en daarna zijn we meteen een aantal weken heerlijk op vakantie geweest in Bretagne.
We waren nog nooit met de kinderen in Frankrijk geweest en zijn gewaarschuwd door mensen dat het in Bretagne niet zulk mooi weer zou kunnen zijn maar we hebben er geen druppel regen gehad!
Die regen hebben we inmiddels hier thuis weer met bakken en bakken per dag gehad dus we zijn weer helemaal ingeburgerd haha.
Deze post heet "Vintage" laat ik dan maar beginnen met een paar foto's van mooie brocante op een marktje in het dorpje waar we zaten. Elke zondag was het er gezellig rondneuzen, neus dus maar eens gezellig mee .....

En een overzichtsfoto


Ik ben nog op zoek naar een niet al te ingewikkeld free download programma om collages te maken.
Wie een tip hier voor heeft graag!
Tot die tijd dus veel losse fotootjes maar wellicht vinden jullie dat niet zo erg.

Niet echt "vintage"maar wel een beetje bij deze term passend zijn twee eenvoudige kaarten die ik voor de vakantie gemaakt heb.

De eerste is een kaart voor een nichtje van mijn man die 25 jaar getrouwd was.
We hadden een heel gezellig feest te meer omdat haar broer uit Nieuw Zeeland over gekomen was met z'n vrouw.We hadden elkaar 13 jaar niet gezien.
Ze zijn ook een dagje bij ons op visite geweest en hebben zelfs de kleuters in mijn klas bezocht.
Ik heb de kleuters toen meteen een "lesje Nieuw Zeeland"gegeven, we hebben allemaal dingen opgeplakt die te maken hadden met Nieuw Zeeland bv. een kiwi-vogel, een kiwi fruit, een vliegtuig, landkaart, vlag, Maori's etc.en daar over verteld.
Ook keken we een tekenfilmpje over "Kiwi" deden een raadspelletje voor de gasten....wat hebben wij achter onze rug? De Nieuw Zeelanders moesten raden wat het was d.m.v. vragen stellen, daarna werd het uitgedeeld.....dropjes en stroopwafels jammie....helemaal prachtig vonden ze het!
Het feest was een gezellige reünie, inmiddels zijn ze helaas alweer terug in Nieuw Zeeland maar ze hebben genoten en wij ook!
Deze kaart maakte ik voor het 25 jarig bruidspaar.


De basis is roze cardstock dat ik door de polka dot embossingsfolder heb gehaald en daarna bewerkt heb met vintage foto distress inkt net zoals alle randjes.
Het plaatje van internet heb ik met een spellbinders mal in hartvorm gestanst, daar achter zit een stukje papier doily.


Het strikje heb ik gemaakt van touw en roze stof, het hartje is van xenos.
Bovenaan zit een strookje met tekst geembost op melkpak karton, daar onder een mat van speculaaspak karton.


De cijfers zijn ook van melkpak karton ( de binnenkant is nl. zilverkleurig voor degene die dat nog nooit gezien hebben, ik heb het al meer gebruikt) gemaakt met de Tim Holz letter stans vintage market.
Hartje en vlindertjes weer van speculaaspak karton met een spellbinders mal en de Marthe Steward stans gemaakt.


Ik ben ook nog naar een ander soort reünie geweest namelijk een afscheid van een oud collega die met pensioen ging. Ik heb op 2 verschillende scholen gewerkt voordat ik op mijn huidige school ging werken.
De twee eerste scholen waar ik werkte zijn in een fusie samen gegaan dus op de receptie waren veel oud bekenden, heel erg gezellig om bij te kletsen!
Voor m'n oud collega natuurlijk een kaart met een van de mooiste schoolpapiertjes gemaakt door graphic 45


De basis is een kraft kleurig kaart karton met daar op een dessin papier ook van graphic 45.
De oude school letters zijn ook van dezelfde lijn.
Eigenlijk overbodig om te vermelden dat ik alles weer bewerkt heb met distress inkt vintage foto.
Zo mooi dit plaatje!


Aan de binnenkant de tekst met nog een mooi plaatje uit dezelfde serie.


Als bedankje kreeg iedereen een boekje mee met uitspraken van kinderen die hij gedurende z'n hele onderwijstijd verzameld had "Omdenken"word dat tegenwoordig genoemd.
Van onze stagiaire kreeg ik als dank ook een "Omdenk"boekje. Google maar eens dan vind je er van alles over, erg leuk!
In Frankrijk heb ik elke avond een paar blogs bij gelezen en voorzien van veel achterstallige reacties.
Volgens mij ben ik nog niet bij iedereen geweest en inmiddels weer bij velen achter helaas.
Ik doe mijn best om jullie weer te bezoeken, heb nog anderhalve week en dan roept de school vrees ik weer om voor te bereiden.
Fijne week en/of vakantie allemaal en bedankt voor jullie reacties.





















13 opmerkingen:

  1. Hoi Maia,
    wat een gezellig verhaal weer en leuke foto's van de Brocante. Bretagne is en mooie streek en ik heb er eigenlijk ook meestal prachtig weer gehad.
    Je kaartjes zijn stuk voor stuk heel gaaf. Voor het bruidspaar, met de vogeltjes....mooi!!
    En wat een leuk verhaal over de Nieuw-Zeelanders in je klas.
    Ook de reunie klinkt heel gezellig en de kaarten die je voor oud-collega's maakte zijn ook super. Enige plaatjes voor onderwijsmensen.
    Een collage kun je maken in Picmonkey.com. Ik weet alleen niet hoeveel foto in 1 collage. Ik heb er 3 in 1 zoals je gezien hebt. Er zijn vast en zeker meer programma's maar die ken ik niet.
    Geniet nog even na van je vakantie! Voor je het weet is het echt voorbij....
    Liefs,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige kaart heb je gemaakt voor de 25 jarig bruiloft.
    Wat een leuk idee een gastles in de klas. Mooie foto's heb je gemaakt van de brocante markt, ziet er erg gezellig uit. Leuk idee zo'n omdenk boekje. Ja nog ander halve week en dan gaan we weer beginnen, nog even genieten Maia.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Maia, welkom terug. Wat leuk dat jullie zo genoten hebben in Bretagne. Als ik die foto's van de brocante zie begint het alweer te kriebelen. Heerlijk vind ik dat om in de buitenlucht bij kraampjes te snuffelen. Je kaarten zijn ook weer heel mooi en creatief gemaakt. Die voor je oud-collega heeft toch wel een vintage gehalte..hihi. Geniet nog een beetje van je vrije tijd, de rest komt weer wel.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maia,
    Prachtige foto's van een geslaagde vakantie, leuk om op terug te kijken..Je vintagekaart is prachtig, leuk om de binnenkant van een melkpak te gebruiken..en de kaart voor je oud-collega is ook weer top..mooie kaarten, wij hebben nog een halve week, dan zit het er weer op..liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb genoten van je verhaal en wat fijn dat je vacantie zo geslaagd was en dat jullie mooi weer hadden. Dan nog een 25jarig huwelijksfeest met vrienden die je lang niet gezien had, geweldig, een en al leuke dingen. De kaarten die je gemaakt hebt zijn erg mooi, lieve plaatjes en mooi met die zilveren tekst. Geniet nog lekker van je vrije tijd.Fijne dag, liefs Hanny♥,
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Maia, wat een gezelligheid weer op je blog! Jullie hebben zo te horen én te zien heerlijk genoten van al het moois dat Bretagne te bieden heeft! Enige foto's van die brocante-markt, zulke leuke als in Frankrijk vind je hier toch niet gauw hè? Om collages te maken kun je heel goed met PicMonkey uit de voeten, heel handig programmaatje, speel er maar eens mee! En ook in creatief opzicht heb je niet stil gezeten, je kaarten zien er super uit, je hebt hier weer veel mensen mee blij gemaakt! Liefs, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gezellige foto"s van de brocante markt Maia
    lijkt me reuze gezellig, mooie vintage kaarten heb
    je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat jullie vakantie zo geslaagd was Maia. Kom je terug in de regen he, da's minder. Dat marktje ziet er wel heel gezellig uit, ik zou daar wel eens willen rondstruinen :) Mooie kaarten in thema heb je gemaakt! Geniet van de rest van je vakantie! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Maia
    Dit is een hele mooie blogpost van een zomer met mooie momenten waar je van hebt genoten voor jullie allemaal. Superleuk is het om op een brocante marktje te snuffelen. Je kaartjes zijn weer prachtig.
    Geniet nog even van je vakantie.
    Liefs, Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hoi Maia.
    ja meestal is het weer in noord Frankrijk onbestendig , maa heerlijk dat jullie het zo getroffen hebben, want het weer bepaalt je vakantie toch?
    wat een mooie dingen heb je gescoord en prachtige kaarten voor dit thema.
    fijne week en liefs van An

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi maia, ik had jou posst al wel gelezen, maar nog even geen tijd om te reageren! Gewerkt en gister een boemeldag met mijn vriendin naar Medemblik....zo genoten en allemaal leuke dingen gedaan! Stoomtrein, boot, wandelen terrasjes pakken, heerlijk!
    maar jullie zijn naar Bretagne geweest....ook heel erg leuk! Zowiezo is die hele kust daar prachtig Normandië met zijn krijt rotsen...prachtig! Leuke foto's van de brocante markt hoor....lekker snuffelen.
    Wat leuk je 25 jarige trouwkaart en de nieuw Zeelanders in je klas hebt laten kijken en er een lesje aan gewijd hebt! En je reünie van een oud collega, ook al zo gezellig! Het kaartje met het mooie graphic 45 papier is super!! Ik heb die lijn ook zo lang bewaard vond het zonde om te gebruiken, hihi. Ik heb weer zitten genieten bij je en nog fijne vakantie verder!
    Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad Maia, zag er gezellig uit dat brocante marktje!
    Mooie kaartjes heb je ook weer gemaakt!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  13. nou jij hebt zeker mazzel gehad met het weer! leuke fotos van de brocante en mooie kaartjes!
    ik gebruik Photoscape, gratis te downloaden.

    BeantwoordenVerwijderen