zondag 29 juni 2014

Armbandjes haken, een verjaardagskaart en boekenleggers

Jeeeee, wat een wedstrijd was dat weer vanavond! 2-1 gewonnen van Mexico wat spannend!
Lang geleden dat ik een post geplaatst heb, ik ben wel druk aan de freubel geweest en heb al heel wat creaties weg gestuurd maar het kwam er niet van om blog-posten te maken.
Gelukkig heb ik wel foto's gemaakt dus ik kan nog vooruit met bloggen.
Voor het hoofd van onze school maakte ik deze eenvoudige verjaardagskaart.


De basis is cardstock van action, daar op een oud boekpapiertje en tenslotte de afbeelding van mijn blogpicto afgedrukt op muziekpapier. De randjes wat bewerkt met gesso. De felicitatie stempel is van Marianne design.


In de bovenhoek een inmiddels bekend bloemetje gemaakt van eierdoos, blaadjes van boekpapier en een touwstrikje maakt het bloemetje af.


Haar verjaardag bracht ze door in het ziekenhuis, inmiddels is ze gelukkig weer thuis maar het is nog een spannende tijd voor haar. Vrienden hadden bedacht dat iedereen een zo kitcherig mogelijke kaart moesten sturen om de boel wat op te vrolijken. Kitcherig? is deze wel een beetje maar om de boel wat op te vrolijken had ik er ook nog twee boekenleggers bij gemaakt omdat ze niet veel anders kon doen dan lezen.


De bovenste boekenlegger was bestemd voor haar, de onderste voor hem haar grote steun en toeverlaat.


Voor bovenstaande boekenlegger heb ik ook papier van action gebruikt, het vogeltje is een diecut uit hetzelfde papierblok. Het briefje in de snavel heb ik groter gemaakt en ik heb er later haar naam op geschreven.
De doily rand pons van Marthe Steward maakt zoiets altijd leuk af. Onder het vogeltje zit nog een kantje van Marianne design.


Het monster boekenleggertje voor hem is gemaakt van wit en zwart cardstock, ribbelkarton uit een speculaaspak en wiebeloogjes van action.


Leuk om deze voor de zomer vakantie te maken, ik lees zelf veel meer in de vakanties, jullie ook?

Deze kaart wil ik mee laten doen met challenge 23 bij Miekelotte, thema vrouw ( klik hier) en met
Challenge 28 bij Hobbyvision thema Bruin/rose ( klik hier)

Een aantal weken geleden heb ik me gewaagd aan het maken van eigen pinterest borden.
Eindelijk ben ik ook om en meteen een verslaving rijker!
Rechts bovenaan mijn zijlijn kunnen jullie de pin-knop naar mijn borden vinden, ik heb al heel wat bij elkaar gepind en kom nu om in de leuke ideetjes waaaaah nog minder tijd om te bloggen.....
Een van die ideetjes heb ik meteen uitgeprobeerd.
Ik vond daar namelijk simpele armbandjes om te haken en ik wilde een cadeautje maken voor een kind bij ons uit groep 8 dat aan het vechten is voor haar leventje. Ik heb haar vaak als inval-juf bij de kleuters gehad en vond dat ik haar moest laten weten dat ik met haar mee leef.
Deze zomerse armbandjes heb ik voor haar gehaakt.


De bovenste drie  zijn zelf bedachte armbandjes gemaakt door een rij van 32 lossen te haken met daar op een rij stokjes. Je laat bij ieder armbandje aan twee kanten de draden hangen zodat ze op maat te strikken zijn.



En de bovenstaande twee vrolijke zomer armbandjes vond ik dus op pinterest, ik heb ze gepind op mijn bord "Haken/crochet. Probeer het maar eens echt niet moeilijk om ze te haken. Het haakgaren kocht ik een tijd geleden bij wibra.
Natuurlijk moest ik er een mooi doosje omheen maken.


Het dessinpapier waar het doosje mee beplakt is komt weer van action, de letters gestempeld op wit cardstock met stempels van hema.
Met de retro bloem ponsen heb ik een eenvoudig zomers bloemetje geponst, plaksteentje van kruidvat.
De Tilda met het hartje heb ik ook gevonden op pinterest, kijk op mijn bord "magnolia's"daar staat ze.
Ik heb haar gekleurd met derwent potloden.


 Voor- en zijkant van het doosje


Tekst op de achterkant


Zo zitten de armbandjes in het doosje dat was nog dringen geblazen.....ik heb ze om pakpapier heen gewikkeld.


Met deze creatie wil ik mee doen met de volgende challenges:

Knutsels en Kadootjes challenge 14 "zomer" ( klik hier)
Creapaleis wedstrijd juni thema zomer ( klik hier)
en met de allerlaatste Rhedd en Rosie's challenge 35  anything goes  ( klik hier)

Bij een paar blogsters heb ik al bijgelezen en bij de anderen kom ik zeker weer langs hoor!
Nog twee drukke weken te gaan op school en daarna begint dan eindelijk de vakantie.
Voor degene die al op vakantie gaan, geniet er van!
Tot blogs allemaal!














17 opmerkingen:

  1. Je hebt voor anderen die in moeilijke tijden verkeren een hele lieve kaart en een lief cadeau gemaakt. Dat zal hen vast goed doen.

    Aan Pinterest ben ik nog niet begonnen, ik vind mijn blogverslaving meer dan voldoende hihi.

    Succes met de laatste drukke weken. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Maia,
    wat een leuke post om te lezen. Een soort troostpost met allemaal dingen voor mensen in de lappenmand en een mantelzorger, eg maar.
    Het doosje voor Noa is ontzettend leuk. Dat zal e vast en zeker heel leuk vinden.
    Leuk dat je meedoet met onze challenge van Knutsels en Kadootjes.
    Pinterest bekijk ik ook wel eens, maar als ik eenmaal begin, zit ik vast en zeker nog meer achter de computer.....maar ja, zo is het ook bij jou begonnen, begrijp ik. Dus we weet...
    Lieve groetjes, en sterkte met de laatste loodjes!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Maia,
    Wat heb je weer lieve kadootjes gemaakt, als troost zoals GerJanne ook al zegt! Wat leuk om een afbeelding op muziek papier te printen, ziet ergaaf uit en de grappige boekenleggers en de mooie gehaakte armbandjes voor Noa!!! Nou meis nog even en dan heb je ook lekker vakantie! Je pinterest ziet er nu al supers uit. Liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maia
    Je hebt een prachtige kaart met boekenleggers gemaakt. De armbandjes zijn wel heel mooi en speciaal een prachtig gebaar. Heb laatst de bloem gemaakt die op jou blog stond op mijn vlinderkaart. Dus als je langs komt op mijn blog herken je deze vast en zeker. Ik heb meteen een link naar je blog gemaakt. Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat was weer spannend! Wat een leuke werkjes weer allemaal. .. Erg leuk je kaartje en de boekenlegger. Ik vind je armbandjes ook erg leuk!
    Deze week zet ik er ook weer een blog je op! tot gauw

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je bent super actief geweest, leuk!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ben je lekker actief geweest zeg, je kaart is echt zo leuk gedaan met je eigen blogpic op het muziekpapier, erg leuk gemaakt. Dan de boekenleggers en als laatste de lieve armbandjes, wat lief om zoiets te maken. Fijn voor het meisje om te merken dat er mensen met haar meeleven, dat zal haar zeker heel goed doen.
    Fijne dag, liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl
    p.s. Pinterest........ooooo je blijft kijken hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben je toch weer voor iedereen in de weer geweest Maia, superlief en heel attent van je, maar zo ben jij! Geweldige kaart met dat muziekpapier en die boekenleggers zien er zo leuk uit, dat maakt lezen nóg fijner met zo'n persoonlijke touch. Je armbandjes zijn top, prachtig haakwerk! Vreselijke aanleiding om ze te maken, het is te hopen dat de kleine meid zich door deze afschuwelijke periode heen weet te slaan, jouw steun en aandacht is daarbij heel belangrijk, ook voor haar ouders... Dat het allemaal maar goed mag komen... Liefs, Ira xox
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat ben je toch weer creatief bezig geweest Maia. Geweldige kaart, leuke boekenleggers! Geweldig ook de gehaakte armbandjes! En jaaa pinterst is geweldig, daar zie je zoveel leuke dingen op. Bijna vakantie, succes nog met de laatste loodjes.
    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat lief dat je altijd in de weer bent voor anderen! Ziet er zo mooi uit wat je gemaakt hebt, ook die boekenleggers. Jij zit ook vol ideeën he!! Oh heerlijk over 2 weken al vrij.....de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hoi hoi

    ooh wat heb je weer mooie dingen gemaakt echt top. ik vind de monsterboekenlegger echt lachen. grrrr.
    heb je een leuke kamp gehad? Ik ben net even op pinterest bij je wezen kijken en ik ga je natuurlijk VOLGEN!!!! Hier nog geen vakantie nog 3 weken school. as woe Meesterdag as donderdag Schoolreis dus wel van allerlei leuke dingen in het verschiet . Nou ik wens jullie een super de puppppper mooie fijne vakantie toe over twee weken . geniet er maar lekker van. maar volgens mij krijg jij ook nog vast allemaal mooie cadeautjes van je kindertjes op school als afscheid voor de vakantie. doe de groetjes aan Henk
    liefs Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je maakte een leuke kaart voor het hoofd van de school. En wat geinig zijn de bookcorners. En dan de schattige armbandjes in het mooie doosje voor Noa. Wat zal ze blij verrast zijn geweest.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Maia, wat ben je toch lekker bezig, je maakt echt de mooiste dingen, ik vindt de boekenlegger echt om te gillen........hardstikk leuk gemaakt !!
    Wat lief die armbandjes voor dat zieke kindje, daar zal ze vast héél blij mee zijn :)
    Ik las dat je nu ook op Pinterest bent, en ben je gelijk gaan volgen, wat heb je leuke bords :)
    Nog en hele fijne creative week !

    Lieve groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel even dacht ik dat een spammer mij gevonden had, maar nee hoor...het waren allemaal lieve berichtjes van jou. En niet zulke korte ook, erg leuk hoor!! Super bedankt!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gohhhh wat een super mooi en creatieve creaties weer heb genoten van je verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Superleuke creaties weer Maia!
    En je nieuwe verslaving Pinterest...ik had je gewaarschuwd he ;-)))
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Maia, wat ben je weer attent en creatief bezig geweest. Met veel aandacht je verhaal zitten lezen en wat naar dat zo'n meisje zo ziek is. Ze zal vast trots zijn dat haar inval juf zo'n mooi pakje voor haar gemaakt heeft. De kaart voor de directrice en de boekhoekjes zijn ook heel leuk, vooral die boekhapper..haha. Ja en Pinterest is een verslaving op zich...wat een talent he zit er overal...genieten vind ik dat. Sterkte met de laatste loodjes op school, lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen