zaterdag 26 april 2014

De allereerste Koningsdag!

Hebben jullie ook zo genoten van de allereerste Koningsdag met ook nog eens schitterend weer!
Vanochtend heb ik even op televisie naar het koningspaar gekeken die later ook nog de prinsesjes bij zich hadden.
Daarna zijn we eerst bij een dorp verderop naar een kinder vrijmarkt geweest en vanmiddag hebben we nog even in ons eigen dorp genoten van de oranje sfeer.
En jaaaa daar hoorde vandaag natuurlijk ook een lekkere oranje tompouce en (voor de dochter die daar niet van  houdt) een oranje donut bij.


Voor onze hobby kunnen we alles gebruiken. Ik wil graag nog een keer domino's veranderen in iets leuks en ook schaakstukken komen van pas in vakjes boxen. We vonden deze doos waarvan de deksel ontbrak voor 50 cent.


Na de vakantie hebben we op school het kampthema "Ridders en kastelen" dus ik liep met andere ogen rond dat snap je.

Een prinsessenkasteeltje met daar bij een lief kroontje samen voor 20 cent


Stoere ridder kasteel muren voor 50 cent


Ook zag ik een puzzel waarvoor normaal echt veel geld gevraagd word door de school materialen handel.
Een puzzel met sint en piet zie je niet zo vaak maar er mistte een stukje dus ze vroegen er maar 5 hele eurocenten voor!


We namen hem mee en zoonlief is vanmiddag meteen aan de slag gegaan met hout en een figuurzaag.
Nu alleen nog het stukje een beetje dunner maken en m'n dochter lief aankijken om de afbeelding weer mooi af te maken. Dat gaat lukken met zo'n teamwork hier in het Valkennest.


Het duurste wat ik kocht was deze set van twee series logiblokken. Ook een duur maar oud schoolmateriaal waar veel dingen mee geleerd kunnen worden. Dik, dun, groot, klein, vierkant, cirkel,.rechthoek, driehoek en natuurlijk de kleuren, je kunt er veel mee doen. Misschien kennen jullie ze nog wel uit jullie eigen kleutertijd. Sommige mensen vinden ze een beetje ouderwets maar ik ben er erg blij mee en houd ze hier thuis maar natuurlijk neem ik ze indien nodig mee naar school. Twee sets voor 6 euro.


Het was weer een gezellige geslaagde Koningsdag!

Ik wil jullie ook nog bedanken voor de leuke reakties op mijn paaspost en een warm welkom heten aan mijn nieuwe volgers. Leuk dat jullie mijn blog hebben weten te vinden en ik hoop dat jullie hier wat inspiratie vinden.
We hebben lekker twee weken vakantie dus ik kom zeker weer bij ieder van jullie langs op de blogs.
Voor iedereen die vakantie heeft geniet er van!











28 opmerkingen:

  1. Jij bent wel heel goed geslaagd op de vrijmarkt, wat heb je mooie aanwinsten gevonden. De vrijmarkt hebben we niet bezocht, maar we hebben wel genoten van muziek en thuis ook van een tompouce. Dat hoort erbij ;-).

    Ik wens je een fijne vakantie. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou je heb goed gescoord op de vrijmarkt, leuke spulletjes en wij kunnen toch alles gebruiken voor de knutsel.

    Groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh die tompoes heb ik echt gemist zeg vandaag!!!! Zowiezo is de Koningsdag aan me voorbij gegaan dit jaar, hihi. De mannen zijn een weekend motorrijden in Drenthe en naar de Superbikes in Assen, en ik was zo lekker aan de knutsel vandaag, maar als ik die spulletjes zie die je hebt gescoord...vooral de mooie box met dominostenen etc. daar gaan we weer iets moois van terug zien op je bloggie!! En ga vooral genieten van je vakantie!!
    liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig wat je allemaal gescoord hebt, jij kunt weer lekker vooruit met al die koopjes en je hebt het slim bekeken. Geniet van je vacantie!
    Fijn weekend, liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Maia,
    Dan hadden jullie beter weer als wij hier, 's morgens nog wel zonnig, maar 's middags werd het steeds kouder en zelfs wat miezerig..wij hebben wel tv. gekeken en wat leuk dat de hele oranje familie acte de presence gaf..zelfs de meisje waren er..Lekker gebak smullen..mmm..en dan ook nog leuke spullen gescoord, ik vind die logiblokken echt super, nog nooit gezien echt prima lesmateriaal..nu genieten van 2 weken vakantie, mijn heeft ook lekker vrij..liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sorry, ik heb je vorige post gemist, was mijn leeslijst kwijt en heb geprobeerd iedereen weer toe te voegen, was een hele klus, maar je staat er weer op..

      Verwijderen
  6. Ha Maia,
    wat een leuk verslag van de eerste Koningsdag. En wat een leuke spulen voor weinig geld! Hier was het kleedjesmarkt, maar ik heb gebied van kleine kinderen niets meer nodgi en hier was het ook vooral dit spul, dat verkocht werd.
    Die doos met logiblokken hebben we hier ook op de basisschool. In elke geval 3 jaar geleden toen ik er werkte. Komt denk ik omdat we daar een grote zolder hebben, er wordt heel veel bewaard en dan wordt het weer van zolder gehaald voor een jaar of periode.
    Wij hebben anderhalve week vakantie. Waarschijnlijk omdat we zo'n kort schooljaar hebben. Tot 20 juni lessen en daarna examinering, excursies etc. Maar we gaan ervan genieten!

    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke aankopen...gescoort..ook ik heb dominostenen gescoort zwart...zoekt al heel lang de witte...jij heb ze..stinkend jaloers op jouw..mocht je een paar willen ruilen voor zwart

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Domino stenen of scrabble steentjes..dan houd ik mij aanbevolen..haha..het gaat om de kleine witte domino steentjes:-)

    Groetjes,Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heb je wel eens die boekjes gezien die Terri van Artful creations maakt van domino steentjes? Heerlijk zo'n kleedjes markt ...Leuke spulletjes gescoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt goed gescoord op de vrijmarkt, daar zullen vast weer mooie dingen mee worden gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk zo'n dagje struinen over de vrijmarkt , ik doe niets liever en dan ook nog thuiskomen met prachtige spullen voor weinig hoe blij wordt je daarvan !
    Super leuke spulletjes heb je voor school gevonden daar kunnen ze weer uutjes plezier van hebben ! En het weer was schitterend dus wat wil je nog meer !
    Fijne vakantie , lieve groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. He wat een leuke buit zeg :)
    En wat een creakids heb je die zo goed meehelpen, zo kom je nog eens ergens!
    Ook vandaag een fijne dag gewenst, pootjes omhoog van het struinen ;)

    groetjes

    vera

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Maia
    Wat een gave spullen heb je gekocht, dat is echt een koopje. Ik herken alles, het is zo'n duur spul.
    Daar zullen de kids vast veel plezier aan beleven.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw! Ik wil ook naar die vrijmaakt! Wat een leuke spullen, ook voor je thema! En wij hebben de logiblocks ook nog op school hoor! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo, je hebt goed gescoord op de vrijmarkt, wat een leuke spullen zeg.

    Fijne vakantie,,

    LOuise

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Maia, wat heb je mooie koopjes weten te bemachtigen! En wat een idee om dat puzzelstukje na te maken, je moet maar op het idee komen. En nu lekker genieten van 2 weken vrij? Veel plezier! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk toch, rondsnuffelen op de vrijmarkt. Je hebt hele leuke en bruikbare spulletjes op de kop getikt Maia. Ben benieuwd wat je met de dominosteentjes gaat maken...lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk om te horen dat jullie Koningsdag zo gezellig hebben doorgebracht Maia! En wat een aankopen heb je gedaan, en dan ook nog zo'n enorme aanslag op je portemonnee, ha ha ha! Goed gedaan! Wij hebben van gisteren hier niets meegekregen, zaten in Stuttgart op het Frühlingsfest (net zoiets als het Oktoberfest, maar dan in het voorjaar zeg maar ;-) Veel Trachtenmode gezien, je ziet daar veel jeugd in rondlopen, erg leuk! Geniet van je vakantie meis, dikke knuf, Ira xox
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  19. koningsdag was inderdaad een kadootje ! wat een prachtig weer en gezelligheid. je aankopen zijn super, en zeker om te hobby-en is de jeugdmarkt helemaal leuk voor onze spulletjes. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  20. leuk he veel voor weinig! Daar houden we van :) Hoe goed dat jullie zelf het missende puzzelstukje bijmaken. Ik heb wat leesboekjes gekocht voor Siem. Van die beginners boekjes (Saar is er, Noor is weg, Vis is sip, Pip? U weet wel van die zwaar inhoudelijke boekjes ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuke spulletjes heb je gevonden Maia, altijd leuk als je dit allemaal vind voor weinig geld.
    Super ook dat je zoon en dochter het puzzelstukje kunnen bijmaken!
    Geniet van je vakantie!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi hoi

    wat heb je toch weer goed gescoord met je spullen. Ik snap soms niet waarom mensen spullen weg doen. maar goed dan heb jij weer wat moois. Hier is alleen maar een kleedjes markt en verder valt het tegen . hier is er geen oranje vereniging en dat is balen.
    heb je ook lekker vrij hier heeft william nu een weekje vrij
    gr Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wow, jij hebt lekker gescoord.
    heerlijk he om met een hele buit voor weinig geld naar huis te gaan.
    en wij hobbyisten kunnen natuurlijk alles gebruiken ha,ha
    fijn weekend en liefs van An

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heb jij veel mooie dingen gekocht zeg! Hier was de rommelmarkt niet bijzonder en ik heb eigenlijk niet veel gekocht. Niet erg hoor want ik heb spullen genoeg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo Maia

    Ik las via het blog van Gerie dat je vandaag jarig bent en wilde je even feliciteren en een fijne dag wensen.
    Fijne dag, liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  26. jij ben goed geslaagd ziet er leuk uit zeg !!!

    BeantwoordenVerwijderen