zaterdag 12 oktober 2013

Vintage 4 seizoenen doosje met tags en post!



Nu we hier in het zuiden herfstvakantie hebben is er weer wat meer tijd om te bloggen.
Vorige week heb ik voor een verjaardag van een vriendin een vintage 4 seizoenen doosje gemaakt.
Deze vriendin is erg dankbaar dat ze herstelde van een ziekte en ondanks de beperkingen die ze nog heeft dit jaar toch tot een goed einde heeft gebracht.
We leefden met haar mee vandaar voor elk seizoen een tag en een spreuk die over de belangrijke dingen in het leven gaat.
Ik heb dus 4 tag gemaakt en ze in een doosje, dat ik natuurlijk ook wat veranderd heb, van action gedaan.


Van dit doosje met inhoud heb ik ook een youtube video gemaakt voor de liefhebbers en mijn youtube volgers. Ik ben eigenlijk een tijd geleden een youtube kanaal begonnen omdat ik zelf ook zoveel inspiratie kreeg van filmpjes van andere mensen.  Het zou leuk zijn als jullie bloggers mij ook op die manier zouden volgen....gewoon op het knopje abonneren drukken haha....zou leuk zijn om jullie ook daar te ontmoeten.


Ik vond de bekleding van het doosje eigenlijk te mooi om er af te halen dus heb ik er alleen maar de strikjes afgehaald. Op de vintage doily heb ik een mat gemaakt met kraft en roze papier. Deze eerst bewerkt aan de randen met gesso en daarop het lieve vintage meisje geplakt. De roosjes bovenaan heb ik met chloor en eigen gemaakte glimmermist wat aangepast aan de kleuren van het doosje. Rechts boven een metalen vlinder bewerkt met gesso.


Wat blaadjes achter een zelfgemaakte bloem gelijmd. De tutorial van deze bloem vind je hier op mijn blog. Het hartje van de bloem heb ik gemaakt van wat losse draadjes die ik over had en een parel knoopje gevonden op een carboot sale in Engeland.


In het doosje zitten dus 4 tags, van elk seizoen eentje en omdat het herfst is begin ik daar maar mee. Elke tag heb ik eerst ongeveer hetzelfde bekleed. Aan de onderkant een gekleurd geembost gedeelte dat ik bewerkt heb met distress inkt vintage foto en aan de bovenkant een stukje gescheurd oud muziekpapier ook bewerkt met distress inkt. Bij deze herfst tag heb ik als tweede laag een stukje van een sinaasappelnetje gelijmd.
Daarop een herfstblad van Xenos en daar weer de afbeelding van het vintage meisje op die ik met de ovale nestabilities stansen uitgesneden heb.


De kleine herfstblaadjes kocht ik een paar jaar geleden al bij xenos.



De herfst bloem is gemaakt van koffiefilters de tutorial hiervan vind je hier op mijn blog.


Aan de achterkant zie je de laagjes beter en deze spreuk vond ik er mooi bij passen.


Na de herfst komt de winter


Het rode geembost gedeelte heb ik bij deze tag niet bewerkt met distress inkt maar met gesso zodat de sneeuwvlokken wat beter te zien waren. Hier overheen zit ook een net- stofje ook ergens van bewaard...zou niet meer weten waarvan?
De bloem heb ik gemaakt van crepe papier en zijdevloei/tissue papier op dezelfde manier als de stoffen bloem die voorop het doosje zit. 


De strik is gemaakt van seambinding gekocht in Engeland maar op een of andere manier krijg ik het niet zo mooi kreukelig.


Zo ziet de achtkant van de winter tag er uit


Dit is de lente tag


Op de achtergrond heb ik nog een papieren doily geplakt. Takje van action, madeliefje uit een oud zijden bloem boeketje.


De achterkant weer met een spreuk


Tenslotte de zomer tag die ik een beetje licht van kleur gehouden heb.


De vlinder van joy crafts blijf ik prachtig vinden!



Bovenaan een bloemen-toefje de tutorial hiervan vinden jullie in mijn youtube filmpje in deze blogpost.


De achterkant van deze zomer tag



Nog even een overzicht van alle seizoenen

En alle teksten


En zo ziet het geheel er dan uit. De ontvangster was er erg blij mee en daar doe je het natuurlijk voor.
Ik weet dat ze mijn blog regelmatig leest..... maak van elke dag een feestje!


Met deze creatie zou ik graag mee willen doen met de volgende challenges:

We love vintage challenge blog challenge 11 geen kaartje ( klik hier)
Duymelot wedstrijd oktober herfst iets met stans...de herfst tag (klik hier)
Divas by design challenge 10...3 laagjes ( klik hier)
Scr@ap-Cards Challenge-Blog challenge 52 Flowers 4 you (klik hier)

Tenslotte nog een heel ander gezellig berichtje er achter aan.....afgelopen week 8 oktober was het de Dag van de Post. Een van de mooie en gezellige blogs die ik volg is van Carolien. Zij heeft een super mooie post over brievenbussen gemaakt. Ze heeft aan medebloggers gevraagd om een foto van hun brievenbus naar haar toe te sturen zodat zij deze ode aan de post kon brengen.
Ik heb natuurlijk ook wat foto's naar haar gestuurd en wel de volgende genomen in de oude dorpskern hier.
Nog een hele toer want de markt stond vol en er stonden twee vrachtwagentjes vlak naast de brievenbus....zul je net zien.....en ze wilden maar niet weg! Deze foto heeft Carolien gebruikt in haar post....


Ik had haar een paar foto's gestuurd zodat ze kon kiezen. Dit was inderdaad voor haar post de mooiste.
Maar....de volgende foto vond ik zelf ook wel erg apart geworden...het lijkt hier net alsof de oude fabrieksschoorsteen tegen de brievenbus aan staat.


Carolien heeft iedereen die een bijdrage leverde een kaartje gestuurd...op de dag van de post natuurlijk!
Dit kaartje met lief woordje achterop heb ik van haar gekregen.


Wil je meer brievenbussen zien met een stukje geschiedenis er achter aan kijk dan even op het blog van het keetje van Lien ( klik  hier )
Een erg mooie post Carolien en laten we inderdaad vooral de brievenbus in ere houden dat is toch veel persoonlijker dan mailen, facebook en twitteren bij elkaar!

Ik ga vanavond en deze vakantie weer een rondje blogs maken dus tot dan.
Het is hier vandaag erg mooi zonnig weer geweest maar nu klettert de regen op het platte dak...heerlijk binnen freubelen deze week!
Geniet van het weekend of de vakantie!












37 opmerkingen:

  1. Hoi hoi
    Wat een mooie post heb je weer op je blog gezet. Mooi hoor maar ja dat is alles wat je maak. Xenos daar kan je leuke dingen scoren net als de action die heeft zo af en toe mooie dingen.
    Hier nog geen vakantie nog 1 weekje werken en william naar school en dan hebben we lekker vij. Joepie. Ik wens jou en henk een fijne vakantie toe. Fijn weekend verder knuf thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je een ontzettend mooi en lief cadeautje gemaakt voor je vriendin Maia. Ik heb zitten genieten en vooral omdat je eigenlijk steeds van restmaterialen de mooiste creaties weet te maken. Dit is echt creatief zijn. Elke tag zijn eigen tekst,seizoen én uitstraling gebundeld in een prachtig doosje. Dit is met veel liefde en aandacht gemaakt en dat is te zien....lieve groetjes en fijne herfstvakantie,Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schitterend doosje heb je gemaakt voor je vriendin, echt een prachtig cadeautje net als iedere tag allemaal kleine cadeautjes zijn.
    Wat leuk dat je weer meedoet met de challenge bij WLVC.

    Groetjes Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wowwwww ik heb zitten genieten van deze post wat een gave tags!! met super mooie details!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schitteren cadeau heb je gemaakt met die tags erin een genot om naar te kijken !
    Je hebt er weer een prachtige post van gemaakt !
    Fijne vakantie wij moeten nog een week

    Lieve groetjes Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Maia,
    Wat een mooie tags heb je voor je vriendin gemaakt. Zo'n mooie gedachte ook om elk seizoen een nieuwe spreuk vorm te geven die haar kracht geeft. Dat zal ze ongetwijfeld koesteren!
    Ik heb je filmpje ook bekeken, kan er echt met bewondering naar kijken hoe goed alles bij elkaar past!
    Lief dat je nog even naar mijn brievenbuspost verwijst. Ja, die foto met die schoorsteen was ook erg kunstzinnig!!
    Hier is het ook herfstvakantie met heel veel regen tot nu toe, haha. Maar ach, dat hoort erbij he? Een fijne week gewenst!! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je een mooi cadeau voor je vriendin gemaakt, de teksten achter op zullen haar steunen wanneer ze het nu misschien nog eens moeilijk heeft. Het ziet er weer prachtig uit!

    Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie post en heel leuk cadeau!!

    Fijne week
    marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig geworden je vier seizoenen doos heel gaaf en heeeel veel werk.
    Hoop dat de rest van de vakantie beter gaat worden dan vandaag.
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Maia,

    Nogmaals heel erg bedankt voor het mooie doosje. Niet alleen heel mooi gemaakt maar ook de gedachte en de wensen erachter zijn heel erg bijzonder. Ik ga een mooi plekje zoeken om het neer te zetten zodat ik er vaak naar kan kijken. En voor iedereen die deze post leest: In het echt zijn het doosje en de kaartjes nog veel mooier dan op de foto's en op het filmpje.

    Groetjes,

    Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Maya wat heb je dit prachtig gemaakt....zoveel mooie details en zoveel om naar te kijken dat kan je alleen maken voor iemand die je dierbaar is...
    Ik heb ook leuke ideetjes van je opgedaan..dankzij je filmpje geweldig!!!
    Leuk de brievenbuspost he....ik heb ook mee gedaan erg leuk om te doen..

    Een fijne Zondag nog...echt weer om te knutselen..
    hart,gr Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Maia,
    Wat een prachtig en lief kado heb je gemaakt voor je vriendin, weer supers vintage en prachtige plaatjes en teksten! En een tip voot je seam binding als je die wil kreukelen, vochtig makken en een balletje maken , in knijpen en evt met de heat tool drogen en blijven kreukelen, en dan moet het goed gaan!! Ik heb weer van je genoten en ook je gezellig post en goede uitleg! Fijne zondag verder en liefs van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige creatie weer Maia!
    Een doosje met prachtige inhoud!
    Een heel leuk geheel en lief gebaar!
    Fijn dat je weer meedoet bij WLVC!
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow Maia, wat heb je een ontzettend mooi cadeautje gemaakt voor je vriendin
    Je maakt altijd zulke prachtige creatie´s van zoveel verschillende materialen , het is altijd heerlijk om naat e kijken, en ook bedankt weer voor de uitleg en de inspiratie :)

    Nog een fijne zondag avond.

    Liefs Anna


    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Maia,
    Wat een ontzettend leuke post om te lezen weer (hihi leuke woordspeling "post").
    Je hebt iets heel bijzonders gemaakt voor je vriendin.
    Echt prachtig en heel waardevol.
    Ook leuk je verhaaltje over de brievenbus.
    Fijne vakantie,
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Maia,
    Super zeg, wat een schattig doosje, helemaal mooi versierd en dan ook nog 4 prachtige tags er in, ik kijk mijn ogen uit..geweldig en..kreukellint, doe ik ook net als Gerie, nat spuiten met een mini-mister, opfrommelen tot een balletje en dan droogblazen met de heattool, niet helemaal droog, dan kun je het nog wat modelleren ...succes, liefs van Ans en fijne vakantie, wij in Drenthe moeten nog een week...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een echt kunstwerkje! Inderdaad een erg leuk idee van Carolien.

    Fijne vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een prachtig cadeau,fantastisch.

    Groeten Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat ben je toch altijd een superlieve en attente vriendin Maia! Alleen al het feit dat je altijd aan een ander denkt en iemand wil opbeuren of gewoon iets liefs wilt sturen! Een prachtig tagdoosje is het geworden, ben helemaal weg van je uitwerking en de rake teksten op de tags, ja, in moeilijke tijden leer je inderdaad je echte vrienden kennen... Je hebt in elk geval weer iemand een geweldige opsteker kunnen geven met dit ongelooflijk mooie toppertje! Liefs, Ira xox
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha Maia wat heb je weer een mooie post gemaakt, de ontvanger zal heel blij zijn, ik weet inmiddels hoe mooi jouw kaarten eruit zien!!!
    Lekker geniet nu, het lijkt zo snel de vakantie, maar ja we zitten al middenin de herfst!!
    Leuk was de post van Carolien, de kleuters en ik hebben ook meegedaan hoor, post versturen blijft leuk!!!

    Ga lekker genieten komende week!

    Lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oooohhhhh.....ik weet niet wat ik moet zeggen....fantastisch!!!!!! Wat ziet dat er weer geweldig uit!
    Fijn dat je weer meedoet bij WLVC, liefs van Plony.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Lieve Maia, wat een geweldig GAAF doosje en SUPER MOOIE labels heb je gemaakt zeg! Echt ontzettend mooi. Ik vind de blommetjes weer heel erg leuk!
    Dikke knuffels Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ha Maia,
    wat een leuek post heb je weer geschreven en geplaatst. Supermooi cadeautje voor je vriendin zeg! Zo lief om dat voor haar te maken na een moeilijke tijd. Je bloemen vind ik ookw eer helemaal mooi! Die van jute is gaaf...ga ik onthouden. Ik kan het filmpje op deze computer niet openen dus dat doe ik een andere keer.
    Ik wist niet dat je daar ook iemand kon volgen, dus dat ga ik dan doen als ik terug kom.
    Jij hebt nu vakantie he? Volgens mij wordt het deze week wel knutselweer, als ik het zo hoor en lees. Wij hebben de week erna vakantie en misschien gaan we er nog een midweekje tussenuit, dat gan we deze week beslissen.
    Ik mail je ook binnenkort weer eens !
    Liefs,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een prachtig cadeautje heb je voor je vriendin gemaakt. het doosje alleen al is een plaatje! Een mooie bloem heb je erop gemaakt en de vlinder vind ik ook super mooi. Alle vier de tags zien er prachtig uit met mooie details erop verwerkt en de teksten zijn ook heel mooi! Een geweldig geheel!! Ik ga nu even naar je filmpje kijken. groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat gaat de tijd toch snel. Jullie hebben nu al weer en een week vakantie. Lekker genieten en vooral veel scrappen en bloggen. Wat heb je weer een superleuk en persoonlijk cadeautje gemaakt voor je vriendin. Zo mooi hoe je de tags versierd hebt met een bijpassende spreuk. Ik vind het echt weer een schitterende creatie. Wanneer ik weer wat meer tijd heb zal ik je filmpje ook nog even bekijken.
    Geniet lekker van je vrije tijd en tot snel.
    Groetjes Mirande

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een prachtig doosje heb je gemaakt Maia!
    En die tags erin, erg mooi hoe je de seizoenen er op terug ziet! Mooie teksten ook!
    Geniet van je vakantie!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  27. hallo,
    wat prachtig heb je dit gemaakt.
    Prachtig hoe je die seizoenen aan toont.
    je hebt een volgertje bij
    groetjes sannie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo Maia,
    Wat heb je die tags weer schitterend gemaakt....zoveel mooie details erop! Ware kunstwerkjes weer, Maia!
    Een prachtig kado!
    Fijne avond!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  29. maia, wat een prachtige attentie voor je vriendin, je quotes vind ik ook al zo goed gekozen. Gelijk lid geworden van je you tube canal. Je brievenbussen fotos zijn origineel, een leuk idee ook.
    Bednakt voor je visite bij mij en je leuke kommentaar. Vandaag heb ik weer gewerkt, valt niet mee na de heerlijke vakantie. Nog drie weken in dit ziekenhuis en dan wordt ik eindelijk overgeplaatst naar een ziekenhuis veel dichter bij huis! Ben ik erg blij mee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hallo Maia,
    wat een ontzettende mooi kado heb jij gemaakt en daar zal ze heel blij, maar ook heel trots op zijn denk ik.
    Gezellig dat je meedoet bij de challenge van Duymelot, maar ik heb er jammer genoeg wel een maar bij.........hoe mooi de herfst tag ook is, het is een kaart en dat is wat wij vroegen.
    Ik hoop niet dat je boos bent....... misschien kun je nog een kaart maken voor op ons blog?
    Creatief liefs,
    Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Absolutely gorgeous...Thanks for playing along with us a Divas by Design this week.
    Wendy xx

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi nog een keer Maia,

    we hebben als team even overlegd en jouw mooie creatie gaat gewoon meedoen in onze Duymelot challenge, dat wilde ik je toch nog even laten weten,

    creatief liefs,

    Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hi! Zo eindelijk even tijd gevonden om op je blog rond te neuzen. Wat een prachtige creaties weer.. en die herfstblaadjes van de xenos dwarrelen ook hier door de scrapkamer! Goed idee van je :)
    En een ode aan de brievenbus! geweldig, ik ga zo even op haar site kijken.
    Groetjes, Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Leuk dat filmpje van dat prachtige doosje Maia!
    Fijn weekend,groetjes,

    Jolette

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een aardigheid om te bekijken Maia, het ziet er
    zo prachtig en mooi uitgewerkt uit als altijd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. hoi maia, bedankt voor je bezoekje bij mij. Wat mijn werk betreft: het is of de duvel er mee speelt, het gaat om een overplaatsing naar een ander ziekenhuis, dan zou je denen dat dat heel makkelijk gaat, maar niets is minder waar, de beruchte Franse bureaucratie steekt een stokje tussen de spaken.... ipv 4 november mag ik er pas 2 januari naar toe, omdat ze nog geen opvolgster voor me hebben (ze weten tenslotte pas vanaf half juli dat ik weg ga....) grrrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  37. nee niets gemist... voor de laatste update over mijn werk zie mijn blog (ik mag uiteindelijk 2 december met mijn nieuwe werk beginnen...)

    BeantwoordenVerwijderen