maandag 29 april 2013

Een nieuw leven, een nieuw begin.

Allereerst allemaal bedankt voor jullie leuke en lieve reakties en voor het duimen want het was afgelopen donderdag schitterend warm en zonnig weer op ons kamp.
Om kwart voor 6 de wekker want zonder ochtend oefeningen lukt het niet, 7 uur vertrokken en ik heb het tot rond de klok van 2 uur mee beleefd.
Ik heb vooral genoten van al die vrolijke enthousiaste kleuter-snoetjes en de super enthousiaste ouder- toneel groep die weer een prachtig verhaal verzonnen hadden rondom het thema "uitvindingen".

Op zolder vond ik nog een bol dik oranje wol, daarmee haakte ik dit hartje....voor jullie!
Het heel erg simpele patroontje kunnen jullie hier vinden op het mooie blog van Blij met draadjes.
Je vindt daar nog veel meer leuke patroontjes en kunt er je kennis van het haken weer helemaal ophalen maar pas op je hebt er zo weer een verslaving bij!


Tja Oranje, we kunnen er niet omheen, wat gaat dat morgen een speciale dag worden.
Ik weet nog goed dat Beatrix haar moeder op volgde 33 jaar geleden alweer, wat vliegt die tijd!
Erg leuk om er iets van te bewaren vond ik destijds, ik heb er nog een krant en een bijlage van een tijdschrift over bewaard. Gisteren kwam mijn schoonbroer met een ander mooi bewaar ding ( wah...de zolder zit al vol!) maar dit kan er nog wel bij hoor....leuk en lekker tegelijk. De oplettende kijker ziet welke koekjes hier favoriet zijn maar we kunnen nog even vooruit.


De leuke oranje wuppie zit gezellig op het randje van een vaas met Zuidewind-lelies die ik van een vriend van ons kreeg.
De vaas kocht ik ooit bij de winkel met de A , erg mooi om er zulke bloemen in te zetten.
De bloemtrosjes zijn prachtig en zitten vol knopjes die allemaal uit komen dus je kunt er lang van genieten.


De afgelopen weken heb ik ook nog twee vrijwel dezelfde zwangerschaps kaartjes gemaakt.
Eentje voor mijn collega die haar tweede kind verwacht en eentje voor een collega van mijn man.
De laatste was er erg dankbaar voor, zij heeft dan ook al erg veel mee gemaakt en blijft ondanks alle tegenslagen en een recent ontdekte ziekte erg positief.
We wensen hen een hele fijne zwangerschap en een mooie toekomst toe!


Beide kaarten zijn gemaakt van wit cardstock met op de achtergrond design papier van Marianne design.
Ik heb ze verder vrij rustig gehouden want niet iedereen houdt van de uitbundige shabby vintage look.
Uit kraft karton heb ik met de nestabilities een scallop cirkel gestanst en daarop een doily geplakt.
De Tilda's zijn gekleurd met derwent potloden. De tekst, ook een stempel van Marianne design, heb ik op een stukje kurk gestempeld. Ribbel rand gemaakt van ribkarton uit een pak speculaas en het leuke bolletjeslint komt van kruidvat.


Met deze kaart (en) wil ik mee doen met  Challenge 17 van het challenge blog De creative zebra, het thema is "alles mag"dus doe allemaal ook gezellig mee!
Dit is de paarse variatie op de kaart.


Natuurlijk zocht ik er ook een gedichtje bij.


Het was hier erg grijs vandaag maar 10 minuutjes geleden brak er een "oranje-zonnetje"door.
Nu maar hopen dat het morgen ook zo zonnig is dat is wel zo gezellig met al die oranje activiteiten.
Ik ben al bij velen van jullie op de blogs langs geweest maar kan niet alle nieuwe berichten meer meteen bij houden. Ik hoop dat jullie dit "probleem"herkennen. De komende weken is het vakantie dus ik ga zeker nog vele blogrondjes doen.
Allemaal een hele gezellige laatste Koninginnedag morgen....mijn dochter is er al klaar voor!


 Geniet van alle rommelmarkten en activiteiten!














 

27 opmerkingen:

  1. Fijn dat je het op school lang volgehouden hebben, zo was je er toch even lekker uit.

    Je hebt lieve kaarten gemaakt, uiteraard hoop ik dat de zwangerschappen naar wens zullen verlopen.

    Mijn jongste dochter is al een tijd boven op haar kamer, ik vermoed dat zij zo ook in stijl naar beneden komt...met haar nagels rood-wit-blauw gelakt :-)!

    Ik wens je morgen een hele gezellige dag! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een gezellige blogpost is dit weer. Leuk dat gehaakte hartje! En die kaartjes...zo lief. Het gedichtje is heel mooi. Ik vond het vandaag ronduit koud! Hele dag met een trui aan gezeten. Pas sinds een uur of 17:00 wil het zonnetje komen en even blijven. We wonen niet gek ver bij elkaar vandaan ;-) Veel plezier morgen, groetjes Marlieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt, lief! Mijn nagels moeten er zo meteen ook aan geloven, dochterlief wil ze oranje verven en ik vind dat het nu wel kan :-)
    Leuk je koekblik! morgen wil ik inderdaad ook iets kopen als herinnering aan deze speciale dag. veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dat je zo genoten hebt op het schooluitje. En wat een leuke post weer. Ik moet nog steeds dingen posten maar komt steeds wat tussen. Leuk die kaartjes echt super mooi zwanger vrouwtje. Lieve groetjes en je hoort gauw van me. xoxo Dana

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha lieve Maia, fijn dat het toch een heerlijke dag was:) jouw inspanningen waren in ieder geval goed!!!
    Je kaartjes en je mooie gedichtje zijn superleuk, ook dat doe je dan nog!!!!
    Ik mail je terug hoor, heb het helemaal gelezen, ook al was de mail lang, hi, hi...Ga wel genieten morgen hoor, even alles achter je laten.

    Lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een enorm mooie creaties heb je gemaakt, en ik herken heel goed wat je zegt...dus rustig aan:):) En jij ook fijne dag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Maia, wat een gezellige blogpost! Lieve kaartjes heb je gemaakt en wat een prachtig gedichtje erin. De nagels van je dochter zien er top uit! Mijn man heeft onze dochter net naar Helmond gebracht met rood/wit/blauwe nagels en gaat daar koninginnenacht vieren! Fijne dag morgen en geniet van de koekjes.........

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Maia,
    Ik heb je mail ontvangen en gelezen hoor, er wordt aan een antwoord gewerkt... maar ja wij zijn beiden lang van stof dus dat duurt wel even hahaha. Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt voor de zwangere bekenden. Zo attent van je. Bij mij schieten dat soort kaartjes er nog wel eens bij in. Ik vind je gehaakte hartje ook super, maar het zal voor mijn geen nieuwe verslaving worden hoor, ik kan echt helemaal niets met een draad. Ik heb het wel geprobeerd maar nee het lukt echt niet.
    Super leuk die nagels van je dochter, hoe doet ze dat. Ik heb nagels van Merle ook lekker oranje gelakt en daarna een mooie glitterlaag erover heen. Ze heeft er helemaal zin. Wat leuk dat zuiderwind ook favoriete bloemen van jou zijn, ik koop ze ook bijna iedere week. Ik wens jou en je gezin morgen een hele fijne koninginnedag. Even lekker genieten.
    Groetjes Mirande

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een gezellige blogpost Maia,ik heb genoten van de bloemen,de koekjes en de mooie nagels van je dochter,doet ze dat zelf met dat kleurverloop? Ook je kaartjes zijn leuk,stempelen op kurk,hoe kom je erop? lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Maia,
    wat een superleuk bericht heb je geschreven. En de kaartjes voor de zwangeren zijn erg leuk. Het gedichtje is heel mooi en ook de nagels van je dochter! Hier hebben we net ook nagels zitten doen, wat grappig!
    Groetjes en een fijne dag morgen!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige creaties mooie nagels ook en je hartje is mooi gelukt..veel plezier vandaag!
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zooo, jullie waren/zijn er helemaal klaar voor ;-)

    Wilde alleen even een kort berichtje doen om te laten weten dat ik weer eens lekker door je blog gebladerd heb.

    Weer prachtige projecten voorbij zien komen hoor!
    xxDebbie (debbiestip op YouTube)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie sfeervolle creaties en een prachtige kaart en een heel mooi gedicht. Je dochter heeft ook mooie nagels en helemaal in stijl. Een fijne dag vandaag! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke kaartjes Maia en dat gedichtje is heel erg mooi!
    Het gehaakte hartje is ook super, ga zo meteen eens naar de beschrijving kijken.
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Maia.
    Wat een mooi gehaakt hartje. Haken kan ik niet,maar ik vind het wel heel leuk om te zien. Gezellig met de bloemetjes.
    Het gedichtje vind ik heel erg mooi.
    Dikke knuf van Rens

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk om te lezen weer allemaal Maia! Waar zal ik eens beginnen, nou, eerst maar eens bij je kaartjes, superlief en heel attent van je om die dames zo te verwennen met mooie post! Alleen al het feit dat je aan hen denkt is hartverwarmend! En wat een lief gedichtje... En ja, dan is het sprongetje naar je oranje hart gauw gemaakt hè ;-) Gaaf gehaakt, een mooie versiering. Vind je foto collages ook super! Je weet overal wel iets bijzonders van te maken! De nagels van je dochter zien er top uit zeg, ik had ze ook leuk oranje gekleurd, maar mijn pink is al ten onder gegaan ha ha ha!! Fijne avond en heel veel liefs, Ira xox
    irascreacorner.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ha Maia, wat fijn om weer eens op je blog te zijn! Ik ben ook schandalig achter helaas. Moet zeggen dat ik het heeeeeerlijk vindt om gewoon de ene na de andere kaart te maken. Zo dankbaar dat ik dat weer kan. Niet kunnen ophouden en maar weer creëren. Voel me ook wel schuldig maar heb het zo nodig om weer eens heel fijn vooruit te kunnen. Je post is Super! Mooie nagels en prachtige zwangerschaps kaartjes. Mooie collages en een geweldig oranje hart. Ik wens je ook een heel fijne week toe met heel mooi weer. Dat is iets waar we ook nog naar verlangen toch?!
    XoxoAnnette

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lieve Maia, wat fijn voor je dat het zo´n leuke dag was met de kleuters, ik denk dat ze heel blij waren dat jij er ook bij was :)
    Het gehaakte hartje is zo schattig, maar ik moet echt oppassen , want ik wil al veel te veel dingen doen(maken)
    Wat heb je weer prachtige kaarten gemaakt, je denkt ook altijd aan iedereen, je maakt altijd een toepassenlijk kaartje met mooie teksten erop, ik vindt dat altijd zo lief van je als ik het lees, ik vergeet het meestal, en als ik er aan denk is het dan te laat.
    Lieve Maia ik wens je nog een zonnige week :)

    Lieve groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. lieve Maia.
    wat een leuke dag heb je gehad en dan is het ook genieten he?
    en prachtige kaarten heb je weer gemaakt en ik vind je gehaakte hartje zo leuk.
    liefs An

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Maia

    Wat heb je er toch weer een leuke blogpost van gemaakt met je mooie gehaakte hartje en prachtige kaartjes met mooie gedicht, jij zorgt voor de koekjes en ik drink er een kopje thee bij Whahahaha, en dan nog die mooie oranje nagels van je dochter. Kortom ik zit te genieten.
    Dus jou man heeft ook die leuke hobby, ik kan er zo van genieten als hij bezig is om zijn foto's te bewerken en ze dan trots laat zien, hij praat er met passie over.
    Nog een heel fijn weekend Maia en tot blogs weer.

    Liefs, Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Maia wat een schattig kaartje met een heel grappig vrouwke met een bol buikje hihi echt heel mooi !

    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  23. hoi Maia.
    ik zag van je vorige post nog het prachtige vintage doosje,wat leuk en tilda doet het er goed op.
    geniet van de mooie zonnnige dagen en de vrijmarkten.
    ik ga naar het Harde op Hemelvaartsdag, want daar zijn meer dan 1000kramen met van alles en nog wat en veel brocante.
    liefs van An

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ja het was een heel feest hè... ik heb er nauwelijks iets van meegekregen hier, het was nauwelijks op het nieuws! kwaad da ik was!! Die fransen begrijpen echt niets van ons koningshuis... en dat terwijl Napoleon ons onze eerste koning gegeven heeft! Lodewijk, en toen de fransen opgehoepeld waren kwam onze eigen Willem weer terug en hebben we er een koning van gemaakt. 200 jaar geleden... En ik was ook nog eens de oplader van mijn laptop vergeten, een dag vol frustratie voor mij!! Ik miste het echt er niet bij te kunnen zijn. Ondanks 30 jaar Frankrijk, mijn hart klopt oranje!
    Je kaartjes zijn zoooo lief! Prettige dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo maia, dank voor je bezoekje aan mijn blog en lief dat je volger bent geworden. Voor mij de kans om bij jou langs te komen en wat een mooi blog heb jij, ik ben gelijk ook volger van jou geworden, gezellig hoor !!
    Lieve groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Lieve Maia
    wat een super leuk blog post weer heerlijk dat orange en de gezellig feest dat het was en super mooi weer !!
    Ik heb weer genoten bij je op visite te komen

    lieve groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw wat is je kaart super geworden, ik vind hem helemaal super
    Liefs anneke

    BeantwoordenVerwijderen